Et sote yanına ne gider

Et sote
Et sote

Biz de bu sorunun cevabını sizler için aradık, taradık ve Lokma olarak iyi bir et seçiminin, maharetli ellerle buluşmasıyla ortaya çıkan nefis mi nefis bir et sote yanına en çok yakışacak lezzetleri derledik. Sizlere de yalnızca damak tadınıza en uygun olanları seçip o ideal menüyü oluşturmayı bıraktık.

Yemeğe ağır misafirlerimiz var günlerinde ilk akla gelen, şöyle kendimize bir ziyafet hazırlayalım dediğimizde elimizin ilk gittiği, en güzelini yapmayı başardığımızda artık kendimizi mutfağımızın şefi ilan ettiğimiz et sote; en şık sofraların ve en leziz ziyafetlerin olmazsa olmazı. Et sote bu denli sevilirken ‘et sote yanına ne gider?’ sorusunun da oldukça sık karşımıza çıkması oldukça normal.

‘Lokmacım et sotenin yanına ne gider?’ sorusunun cevabı için en doğru adreste olduğunuzu belirterek, kendi tariflerimizden imtina ile seçtiğimiz lezzetleri bir araya getirerek oluşturduğumuz bu listeden favorilerinizi yorumlarda bizlerle de paylaşmayı unutmayın.

Havuçlu pazı çorbası

İyi bir et sote öncesinde mis gibi çorbaya kim hayır der ki? En sevdiğimiz kış sebzelerinin bir araya gelerek enfes bir lezzet şöleni oluşturduğu havuçlu pazı çorbası tüm ana yemeklerden önce leziz bir başlangıç yapmanın Lokmasal yolu.

Kış sebzelerinden bir demet; havuçlu pazı çorbası tarifi

Tam mevsiminde domates çorbası

Havalar iyiden iyiye ısınıp, yaz güneşi içimizi ısıtmaya başlamışken domatesler tezgahlara geledursun biz de yazın gelişini dört gözle beklememizin en leziz sebeplerinden biri olan domates çorbasının et sote öncesi sofralarınızı taçlandırması için bir çorba tarifiyle daha sizlerleyiz.

Domates şöleni; tam mevsiminde domates çorbası tarifi

Siyez bulgurlu piyaz

Siyez bulguru son zamanlarda sosyal medya sayesinde adını oldukça sık duyduğumuz besinler arasında. ‘Lokmacım neymiş bu siyez bulguru?’ diyenlere tek bir tarifle lezzetini anlatabilsek de faydalarını saymaya satırların yetmeyeceği bu tarifimizi kaydetmeyi unutmayın.

Siyez bulguru sahnede; siyez bulgurlu piyaz tarifi

Karabuğday salatası

Çorbadan, zeytinyağlıya birçok tarifte elimizin gittiği karabuğday bu defa nefis bir salata tarifinde başrol. Et sote yanına mideleri yormayan bir lezzet arıyorsanız işte doğru adrestesiniz. Son derece hafif ve sağlıklı karabuğday salatası tarifimiz iyi bir et sotenin en iyi arkadaşı olmaya aday.

Et sotenin yeni arkadaşı; karabuğday salatası tarifi

Rus salatası (olivier)

‘Lokmacım başlığı görür görmez geçmişe annelerimizin günlerine gittik’ diyen herkes bizden… Küçükken birbirinden nefis lezzetler için dört gözle beklediğimiz altın günlerinin en favori lezzetlerinden biri olan rus salatası, et sotenin de yanına en çok yakışacak tariflerimizden biri.

Rusya'dan gelen lezzet; rus salatası tarifi

Karamelize soğanlı kremalı penne

Peki ya ‘Lokmacım kremalı makarna dedin ya orada daha bir yakınlaştık seninle’ diyen gerçek kremalı makarna müptelaları burada mı? İşte et sotenin yanına en çok yakışan şeylerden biri olan makarnanın en leziz hali de tabi ki Lokmacığınızın arşivinde…

Makarnanın en leziz hali; karamelize soğanlı kremalı penne tarifi

Cevizli erişte

Söz konusu ‘et sote yanına ne gider?’ sorusu olur da Osmanlı mutfağından çıkıp da günümüze dek gelmeyi başarmış nadide lezzetlerden biri olan eriştenin bahsi geçmeden olur mu hiç? Elbette ki hayır. Lokma’nın tarifine göre yapılmış bir cevizli erişte iyi bir et sotenin ekürisi olabilir.

Osmanlı'dan gelen lezzet; cevizli erişte tarifi

Zeytinyağlı enginar

Etin yanına iyi bir sebze yemeğine kim hayır der ki? Dürüst olmak gerekirse midelerimizi oldukça yoran ve zorlayan et yemekleri sonrasında sindirim sistemimize oldukça iyi gelen sebze yemekleri bizim en büyük favorilerimiz arasında. Hele ki söz konusu zeytinyağlı enginar olduğunda akan sular durdu bile.

Lokma'nın favorisi; zeytinyağlı enginar tarifi

Fırında kök sebze

Renk renk kök sebzelerin bir araya gelerek son derece sağlıklı bir yöntem ile oldukça pratik bir şekilde hazırlanarak, sayısız faydasıyla sofralarınızı şenlendirmesine ne derdiniz? İşte Lokma’nın sizlere son önerisi nefis mi nefis fırında kök sebzesi.

Rengarenk; fırında kök sebze tarifi