Evde kolayca yapılabilecek 9 farklı helva tarifi

helva
helva

Yemek bakımından oldukça zengin bir mutfağa sahip olduğumuz doğrudur. Millet olarak da her türlü helvayı, hem yemeyi hem yapmayı çok severiz. Tadıyla ve kokusuyla damaklarımıza nefis bir şölen yaşatan helvayı kim sevmez ki? Hele de yanında dondurma oldu mu tadından yenmez. Bu içeriğimizde de birbirinden farklı helva tariflerini adım adım sizlere sunacağız? Kısıtlı malzemelerle hızlı bir şekilde hatta bazılarının yalnızca 10 dakikada yapıldığı; un helvası, sütlü irmik helvası, helva-i hakani, fıstıklı dondurmalı irmik helvası gibi çeşit çeşit tarifleri öğrenmeye hazır olun.

Türk kültürünün vazgeçilmez tatlarından biri olan helva; düğün, mevlit, sünnet, ölüm gibi hem hüzünlü hem de mutlu anlarımızda bizlere eşlik eden bir tatlıdır. Lezzetli ve tam kıvamında bir helva yapımı birçok kişinin merak ettiği tarifler arasındadır. Kolay yoldan helva yapmanın püf noktalarını öğreneceğiniz bu içerikte; süt, pudra şekeri, pekmez ceviz gibi lezzetine doyum olmayan en güzel tariflere ulaşacaksınız. Sizi hiç bekletmeden tariflere geçelim.

Un helvası tarifi

Türk mutfağının önemli tatlarından biridir un helvası. Osmanlı'dan günümüze kadar hala lezzetini ve insanların ilgisini korur. Osmanlı'da sohbetlerin, tanışma toplantılarının baş tacı tatlısı olmuş hep. Peki muhteşem un helvası nasıl yapılır? Tek tek bütün püf noktalarıyla size sunuyoruz helvamızı.

Un helvası
Un helvası

Un helvası nasıl yapılır?

Helvaların baçtacı: Un helvası

Sütlü irmik helvası tarifi

Helva; pratik yolla, az malzemeyle yapılan tatlının adıdır aslında. Sütlü irmik helvası da pratik ve kolay yapılışıyla sofralarınızın gözdesi olmaya aday. Yemekten sonra ''Bir helvada olsa yerdik'' diyenler için vazgeçilmez bir tat.

Sütlü irmik helvası
Sütlü irmik helvası

Sütlü irmik helvası nasıl yapılır?

En pratik helva: Sütlü irmik helvası

Helva-i Hakani tarifi (Videolu Anlatım)

Hakanların helvası olarak anılan bu helva, 15. yy.dan beri Türk mutfağını şenlendiren bir tat. Lezzetiyle diğer tariflerden ayrılan bu nefis tat, ballı sütlü şerbet ve kaymakla dinlendirilerek yapılıyor. Ayrıca Helva-i Hakani; zaferler, doğumlar ve şehzadelerin tahta geçmesi gibi özel merasimlerden de eksik edilmiyordu. Sizin de özel günlerinizin tercihi olacak bu tarife bir bakalım o zaman.

Helva-i Hakani nasıl yapılır?

Hakanların helvası: Helva-i Hakani

Süt helvası tarifi

Hem acı hem tatlı günlerimizde her daim önümüze konulan helva, yemek geleneğimizin çok özel bir kısmını oluşturuyor. Süt helvası da helva geleneğimizin bir diğer türlerinden. Yapımı oldukça kolay, hafif ve lezzetli bir tatlı.

Süt helvası
Süt helvası

Süt helvası nasıl yapılır?

Tatlı geleneğimizin bir parçası:Süt helvası

Fıstıklı dondurmalı irmik tatlısı tarifi

Dondurmanın helvaya çok yakıştığını söylemiştik. Bu tat, yaz aylarında hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak hem de içindeki dondurma sayesinde içinizi ferahlatacak. Görüntüsüyle de göz zevkinizi okşayacak fıstıklı dondurmalı irmik tatlısının tarifine geçelim o zaman:)

Fıstıklı dondurmalı irmik tatlısı
Fıstıklı dondurmalı irmik tatlısı

Fıstıklı dondurmalı irmik helvası nasıl yapılır?

Ferahlatan bir tat: Fıstıklı dondurmalı irmik tatlısı

Sıcak helva tarifi

Aslında herkesin bildiği gibi helva en çok da balıklardan sonra tercih edilen bir tatlıdır. Hemen hemen balık yeyip de ''Şimdi bir helva olsa iyi giderdi'' demeyeniniz yoktur. O zaman bu tarife bir göz atmanızı ve balık zevkinizi birde içine kattığınız kuru kayısı yahut antep fıstığının enfes tadıyla sonlandırmanızı tavsiye ederiz.

Sıcak helva
Sıcak helva

Sıcak helva nasıl yapılır?

Balık sonrası birinci tercihiniz: Sıcak helva

Umaç helvası tarifi

Bu lezzet size çok iyi gelecek. Size sunacağımız bu helva tarifinin ana yurdu Kars. Az malzeme kullanılan ve yapımı oldukça kolay olan bu helva için Anadolu insanının toprak kokan ellerinin eseri. Şimdi de sıra sizde. Deneyin, ne demek istediğimizi anlayacaksınız.

Umaç helvası
Umaç helvası

Umaç helvası nasıl yapılır?

Kars'ın meşhur tatlısı: Umaç helvası

Pekmezli cevizli irmik helvası tarifi (Videolu Anlatım)

Çeşit çeşit irmik helvası tariflerinin sonuncusuna geldik. Pekmez ve cevizin irmikle buluştuğu bu nefis tarif damak zevkinizi okşayacak cinsten. Peki pekmezli cevizli irmik helvası nasıl yapılır? Hemen bakalım.

Pekmezli cevizli irmik helvası nasıl yapılır?

Görüntüsüyle tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bir tat: Pekmezli cevizli irmik helvası