Evde yapılabilecek kolay ve değişik birbirinden nefis 14 tatlı tarifi

​Evde yapılabilecek kolay ve değişik 14 tatlı tarifi
​Evde yapılabilecek kolay ve değişik 14 tatlı tarifi

Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar demeden tatlının her çeşidine müptela olanlar buraya! Bu yazımızda sosyal tatlı severlerin yemek tarifleri sitelerinde cevabını en çok aradığı şeylerden biri olan ‘evde yapılabilecek kolay ve değişik tatlı tarifleri nelerdir?' sorusunun cevabını, sizler için derledik.

Gün içinde aniden bastıran tatlı krizlerine çözüm bulmak bazen zorlayıcı olabiliyor. Bu gibi durumlarda ilk akla gelen ise genelde sütlaç, puding gibi çok bilindik sütlü tatlı tarifleri. Genel kanının aksine bu yazımızda birbirinden nefis ve pratik değişik tatlı tariflerine de yer vererek bu önyargıyı da yıkmaya kararlıyız.

Özellikle ramazan ayı içerisinde bulunduğumuz bu günlerde bereketli iftar sofralarının olmazsa olmazı olan güllaç tatlısına alternatif hafif ve lezzetli tatlı tarifleri de son günlerin en cevabı aranan sorularından biri. Hadi gelin bu yazımızda evde yapılabilecek birbirinden pratik tatlı tariflerimize göz atıp, tatlı krizlerimize bambaşka lezzetlerle son verelim.

Tatlı krizlerimize çözüm bulan tatlı tarifleri Lokma'da.
Tatlı krizlerimize çözüm bulan tatlı tarifleri Lokma'da.

Trabzon hurmalı muhallebi nasıl yapılır?

Tatlı deyince aklımıza ve gönlümüze ilk düşen seçeneklerden biri muhallebi. Kolay yapımı ve içimizi baymayan o hafif lezzetiyle gönlümüze taht kurmuş muhallebiyi bu enfes tarifimizi deneyerek hurmayla buluşturduğunuzda ortaya çıkan lezzet şöleninden bir kaşık da Lokma için alın!

Trabzon hurmalı muhallebi
Trabzon hurmalı muhallebi

Hurmayı muhallebiye kavuşturduğumuz lezzet; trabzon hurmalı muhallebi tarifi

Karamel soslu irmik helvası nasıl yapılır?

Hepimizin çocukluğunda tavada kavrulan irmik kokusuyla dolu bir anı mutlaka vardır. Anılarımıza, anlarımıza ve damaklarımıza iz bırakmış irmik helvasını günümüze taşıyıp yeniden yorumladığımız bu tarifimize hadi gelin birlikte göz atalım.

Karamel soslu irmik helvası
Karamel soslu irmik helvası

Geleneksel tatlara modern yorumlar; karamel soslu irmik helvası tarifi

Kedidili bisküvili taze meyveli kup yapılışı

Çat kapı misafirler geldi en kolay hazırlayabileceğimiz tatlı tarifini düşünmeye başladık bile. İşte tam da o anda lezzeti yanı sıra görselliğiyle de gözleri doyuracak o tarif Lokma’da.

Kedidili bisküvili taze meyveli kup
Kedidili bisküvili taze meyveli kup

Bisküvi ve meyvenin enfes uyumu; kedidili bisküvili taze meyveli kup tarifi

Çilekli yulaflı pratik tatlı nasıl yapılır?

Yaz gelirken mutfaklarımızı yavaş yavaş çilek kokuları sarmaya başladı. İşte bu çilek kokusunun rüzgarına kapılıp keyifle yapacağınız bir tatlı için lazım olan malzemeler de oldukça basit. Buyrun mutfağa!

Çilekli yulaflı pratik tatlı
Çilekli yulaflı pratik tatlı

Çilek kokusuna merhaba; çilekli yulaflı pratik tabak tarifi

Soğuk cheesecake yapılışı

Bildiğimiz cheesecake'i unutmaya hazır olun. Tüm ezberleri bozacak ve gönlümüze ilk sıralardan yerleşecek cıvıl cıvıl yaz mevsiminin habercisi olan bu enfes lezzetle tanışmaya hazırlanırken tüm ezberler bozulabilir.

Soğuk cheesecake
Soğuk cheesecake

Orman meyvelerinin gizemli lezzeti; orman meyveli soğuk cheesecake tarifi

Paluze nasıl yapılır?

Tarihin tozlu sayfalarından sofralarınıza hazırlaması sadece 10 dakikanızı alacak bir lezzet getiriyoruz. Selçuklu’dan günümüze kalan bu enfes lezzet mirasını hayatınızda mutlaka bir kere denemenizi biz şiddetle tavsiye ediyoruz.

Paluze
Paluze

Bir Selçuklu mirası; paluze tarifi

Taze naneli yaz tatlısı tarifi

Aniden bastıran tatlı krizinizi nanenin ferahlatan lezzetini sonlandırabileceğiniz birkaç malzemeyle yapılan enfes bir tarifle karşınızdayız. Daha önce duymuş olmanız pek de muhtemel olmayan bu lezzetin müptelası olmaya hazırlıklı olmanızı tavsiye ederiz.

Taze naneli yaz tatlısı
Taze naneli yaz tatlısı

Nanenin ferahlatan etkisi; taze naneli yaz tatlısı tarifi

Pepeçi (pepeçura) nasıl yapılır?

Karadenizli olmayanların daha önce adını dahi duyması pek de mümkün olmayan bir lezzete merhaba deyin! Rengi ve kokusuyla Karadeniz bölgesinde yetişen kokulu siyah üzümlerden yapılan bu enfes ve hafif kıvamıyla tadı damaklarda kalacak pepeçiye mutlaka şans vermelisiniz.

Pepeçi (pepeçura)
Pepeçi (pepeçura)

Karadeniz'den tüm sofralara;pepeçi tarifi

Unsuz şekersiz revani nasıl yapılır?

Söz konusu tatlı oldu mu şerbetli tatlılar dışında başka bir şey düşünemeyenleri de elbette düşündük ve sizlerle en sağlıklı, en hafif ve en pratik revani tarifini paylaşalım istedik. Diyeti bozmadan afiyetle yiyebileceğiniz bu lezzete mutlaka şans vermelisiniz.

Unsuz şekersiz revani
Unsuz şekersiz revani

Yaban mersinli vişneli bar yapılışı

Renklerin ahengiyle başımızı döndürüp, lezzetiyle damaklarımıza izini bırakacak bu enfes barlar tam da ekşi lezzetlerin müptelası olanlar için. Şayet tatlı yerken içimizi baymayan o hafif ekşimsi tadı seviyorsanız yaban mersini ve vişnenin bir araya gelerek gerçek bir lezzet şöleni oluşturduğu bu lezzeti denemenin tam zamanı.

Yaban mersinli vişneli bar
Yaban mersinli vişneli bar

Çikolatalı panna cotta tarifi

Tatlı deyince aklına çikolatadan başka hiçbir şey gelmeyen gerçek çikolata tutkunları da buradaysa başlayalım. İşte sizler için 15 dakikada hazırlayıp,çikolataya doyabileceğiniz bu enfes panna cotta tarifini paylaşmaktan onur duyuyoruz.

Çikolatalı panna cotta
Çikolatalı panna cotta

Çikolata ve kremanın dansı; çikolatalı panna cotta tarifi

Gül ve hibisküslü kup nasıl yapılır?

Şefin seçimi olan,birçok derdin devası hibisküsü ve kokusuyla ruhumuzu yumuşatan gülü bir araya getirip oluşturduğumuz bu enfes tarifi deneyimlerken Lokma’yı da anımsayıp bizim için de bir kaşık almanızı dileriz.

Gül ve hibisküslü kup
Gül ve hibisküslü kup

Gülün kokusuna esir; gül ve hibisküslü kup tarifi

Türk kahveli üzümlü muhallebi tarifi

Türk kahveli üzümlü muhallebi tarifimiz türk kahvesi severlerin gönlünde kendine kocaman bir açacak. Üzüm sevmeyenlerin de kendi damak tatlarına has olarak tercih edecekleri mevsim meyveleriyle yeniden uyarlayabilecekleri bu enfes tarifimize gelin birlikte göz atalım.

Türk kahveli üzümlü muhallebi
Türk kahveli üzümlü muhallebi

Frambuazlı labneli mus nasıl yapılır?

Mutfakta yeniliklere açık bilindik sütlü tatlılara alternatif arayanlara özel olan bu frambuazlı labneli mus tarifimizi, videomuzu adım adım takip ederek tam kıvamında hazırlayabilmeniz için buyrun birlikte göz atalım.

Frambuazlı labneli mus
Frambuazlı labneli mus

Frambuazın eşsiz lezzeti; frambuazlı labneli mus tarifi