Evde yapılabilecek tatlılar: Şerbetli ve şerbetsiz nefis 15 tatlı tarifi

Tatlılar
Tatlılar

Tatlı denildiği zaman çoğumuz için akan sular durur. Bu liste ile evde yapılabilecek tatlı tariflerine bakacağız. Evlerimizin vazgeçilmez ikramlarından biri de o çok lezzetli şerbetli, sütlü ve çikolatalı tatlılardır. Her çeşit tatlıyı yapmayı da severiz, yemeyi de. Kremalı revani, sütlaç, kupta irmik tatlısı, şambali gibi birbirinden nefis tatlılar nasıl yapılır? Şerbetli tatlılar, şerbetsiz tatlılar, sütlü tatlılar... Aşama aşama ve videolu olarak anlatılmış tüm tarifleri buradan öğrenebileceksiniz. Haşhaşlısından incirlisine, elmalısından sütlüsüne tüm nefis ve kolay tatlı tariflerini bir araya getirdik.

Tatlı malumunuz yemek kültürümüzün vazgeçilmezlerinden biri. Özel günlerimizin bir parçası olan tatlı tariflerini en kolay yoldan sizlere sunmak için karşınızdayız. Düğün, sünnet, hatta ramazan akşamlarında sizlere hem fikir sunacak hem de kolaylık sağlayacak şerbetli ve şerbetsiz tatlılar için yapımı kolay tarifler seçtik. E buyurun evde yapılabilecek tatlı tarifleri nelermiş bir bakalım.

Kremalı revani tarifi

Hem sütlü hem de şerbetli hafif bir tatlı yapmak isteyenleri buraya alalım. Süt ve şerbeti sizin için buluşturduk. Mutfağımızın vazgeçilmez tatlarından biri olan ve hemen hemen herkes tarafından sevilen bir tat, kremalı revani. Krema ile birlikte lezzetine lezzet katan kremalı revani tarifini zahmet çekmeden yapıp, afiyetle yiyebilirsiniz.

Kremalı revani nasıl yapılır?

Fırın sütlaç tarifi

Sütlü tatlı deyince aklımıza ilk o gelir tabi ki: Fırın sütlaç. Sütün en güzel şekilde değerlendirildiği fırın sütlaç, yapımı çok kolay bir tatlıdır. Videolu şekilde adım adım anlattığımız fırın sütlaç tarifiyle damak zevkiniz katbekat artacak ve misafirlerinizin de gözdesi olacaksınız. Eminiz.

Fırın sütlaç nasıl yapılır?

Haşhaşlı şekerpare tarifi

Şerbetli tatlı tarifleri dendiği zaman akla ilk gelenlerden biri de hiç şüphesiz şekerparedir. Birçok farklı şekilde yapılabilen şekerpareyi bir de bu tarifle deneyin istedik. Haşhaşlı şekerpare, şerbetli tatlı severlerin bir numaralı tatlısı olacak.

Haşhaşlı şekerpare
Haşhaşlı şekerpare

Haşhaşlı şekerpare nasıl yapılır?

Şekerpareyi bir de böyle tadın: Haşhaşlı şekerpare

Kupta irmik tatlısı tarifi

İrmik, tereyağı, süt, şeker ve tarçını bir araya getirip sizler için harika bir tatlı şöleni hazırladık. Birçok çeşidi olan birbirinden güzel onlarca irmik tatlısı tarifi var. Ama bu başka. Hem hafif hem lezzetli. Yapımı da oldukça kolay. E bir de kremayla harmanladı mı tadından yenmez bizden söylemesi.

Kupta irmik tatlısı nasıl yapılır?

İncir tatlısı tarifi

Belki de inciri hiç böyle tatmadınız. Ege bölgemizin güzide şehirlerinden olan Aydın'ın bereketli topraklarında yetişen inciriyle harika bir tat ortaya çıkmış. Sunumuyla gözünüze hitap edecek, tadıyla midenize bayram ettirecek İncir tatlısını mutfaklarınızdan eksik etmeyin.

İncir tatlısı
İncir tatlısı

İncir tatlısı nasıl yapılır?

Efeler diyarı Aydın'dan: İncir tatlısı

Bayram tatlıları: Tulumba

Tulumba, tatlılar arasında en çıtır olanıdır. Hep dışarıdan hazır almaya alıştığımız tulumba tatlısı aslında evde de çok kolay bir şekilde yapılabilir. ''Evde de tulumba mı olur?'' demeyin. Çok da güzel oluyor. Gelin tulumba nasıl yapılıyormuş bir göz atalım.

Bayram tatlıları: Tulumba
Bayram tatlıları: Tulumba

Tulumba nasıl yapılır?

Tek lokmalık lezzet: Tulumba

Fincanda çikolatalı puding tarifi

Sunumuyla konuklarınızı etkileyeceğiniz bir tarif geliyor şimdi. Herkesin damak zevkine uyum sağlayacak bir tat olan fincanda çikolatalı puding, sütlü tatlılar arasında en göze çarpacaklardan biri. Harika sunumu ve lezzetiyle de midenize bayram ettirecek.

Fincanda çikolatalı puding
Fincanda çikolatalı puding

Fincanda çikolatalı puding nasıl yapılır?

Şambali tarifi

İrmiğin lezzet kattığı bir başka nefis tarifle devam ediyoruz. Batı Anadolu'nun da en meşhur tatlılarından olan şambali, bundan sonra sofralarınızın da en meşhur tatlısı olmaya aday. Peki şambali tatlısının püf noktaları nelerdir? Lezzetiyle tadı damaklarda kalacak tatlımızın tarifi için sabırsızlanmaya başlayın o zaman.

Şambali nasıl yapılır?

Batı Anadolu'nun en meşhurlarından: Şambali

Yulaflı elmalı şekersiz sütlü tatlı tarifi

''Hem tatlı ihtiyacımı karşılamak hem de sağlıklı beslenmek istiyorum'' diyenler için doğru adres burası. Birçok tatlıya nazaran şekersiz yapılan bu tarif, içinde bulunan bal ve elmayla tatlı ihtiyacınızı sandığınızdan da fazla karşılayacak. O zaman yulaflı elmalı şekersiz sütlü tatlı tarifine bir bakalım.

Yulaflı elmalı şekersiz sütlü tatlı
Yulaflı elmalı şekersiz sütlü tatlı

Yulaflı elmalı şekersiz sütlü tatlı nasıl yapılır?

Elmalı crumble tarifi

Elmalı crumble, hem görüntüsü hem de lezzetiyle ilgi çekecek bir tat. Misafirlere farklı bir tarif sunmak isteyenler için oldukça dikkat çekici. Bu tarifle birlikte elmayı daha birçok seveceksiniz. Elmalı crumblenin püf noktaları videolu anlatımıyla sizleri bekliyor.

Elmalı crumble nasıl yapılır?

Ev yapımı Kemalpaşa tatlısı tarifi

Bugüne kadar marketten hazır alıp yapılan Kemalpaşa tatlısını bir kenara koyuyoruz. Evde lezzetli mi lezzetli bir Kemalpaşa nasıl yapılır ona bakacağız şimdi. Evde tazecik ve aslına uygun olarak yaptığımız bu tarif, tuzsuz beyaz peynir ilavesiyle lezzetini daha bir artıracak.

Ev yapımı kemalpaşa tatlısı
Ev yapımı kemalpaşa tatlısı

Ev yapımı kemalpaşa tatlısı nasıl yapılır?

Trileçe tarifi

Balkanların meşhur tatlısı olan trileçe ülkemizde de çok sevilen tatlılar arasında. ''Üç ve süt'' kelimelerinin birleşiminden oluşan trileçe tatlısı, üç ana unsurdan oluşuyor; kek, şerbet ve karamel sos. Bu üç farklı lezzetin buluşmasıyla harika bir tat oluşturan trileçe nasıl yapılır? Gelin bakalım.

Trileçe nasıl yapılır?

Balkanların meşhur tatlısı: Trileçe

Cevizli ev baklavası tarifi

Bu listede şerbetli tatlı tarifi olur da baklava olmaz mı hiç? Şöyle çıtır çıtır, mis gibi tereyağ kokan bir baklava tarifi arayanları buraya alalım! İncecik açılmış, kıyır kıyır, bol cevizli baklavayı duyunca sizin de ağzınızın suyu aktı biliyoruz. O zaman hazır baklava almayı bırakın ve harika cevizli ev baklavası için kollarınızı sıvayın.

Cevizli ev baklavası
Cevizli ev baklavası

Cevizli ev baklavası tarifi nedir?

Çıtır çıtır Cevizli ev baklavası

Kremalı Kıbrıs tatlısı tarifi

Yine, hem şerbetli hem de sütlü bir tarifle karşınızdayız. Cevizli keki ve hindistan cevizinin kremaya aroma kattığı bu lezzet gönüllerinizi fethedecek. Sofralarınızın en sevilen tarifi olmaya aday bu tatlı şerbetli olmasına rağmen oldukça da hafif.

Kremalı kıbrıs tatlısı
Kremalı kıbrıs tatlısı

Kremalı Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Hem sütlü hem şerbetli:Kremalı Kıbrıs tatlısı

Supangle tarifi

Son olarak sütlü tatlı tariflerinden Supangle ile kapatıyoruz. Supangle, her yaşın seveceği bir tatlı. Genelde evde yapmak yerine hazır aldığımız bu tatlının evde de nasıl lezzetli yapıldığına şahit olacaksınız. Hem daha lezzetli hem de daha sağlıklı olan supangleyi bir kere evde yaptınız mı bir daha hazır almayacağınıza garanti veriyoruz.

Supangle
Supangle

Supangle nasıl yapılır?

7'den 70'e sevilen lezzet: Supangle