İftar sofraları için birbirinden pratik 10 yemek tarifi

İftar sofraları için birbirinden pratik 10 yemek tarifi
İftar sofraları için birbirinden pratik 10 yemek tarifi

Ramazan ayı geldiğinde evleri ortak bir telaş sarar. Özellikle de çalışanların mesaisi iftara az bir zaman kala bitiyorsa bu telaş iki katına çıkar. ‘İftara yetişemeyeceğiz, iftarda ne yapsak? İftara ne yetişir ki?’ soruları da kendine cevap arar durur. Ta ki bugüne kadar. İftar sofralarınız tam vaktinde kurulsun diye birbirinden pratik ve lezzetli yemek tarifleriyle Lokmacığınız sizinle.

Ramazan ayı boyunca sosyal medya hesaplarımızda ‘günün menüsünü’ paylaşsak dahi paylaştığımız tariflerin genellikle geniş zamanlar istediğini kabul ediyoruz. Lakin biz her okurumuzu, her takipçimizi ayrı ayrı düşündüğümüzden ne zaman içinize ‘eyvah yemekler iftara yetişmeyecek’ korkusu düşerse o zaman alternatif tariflerimizle buradayız.

Böyle bir başlık altında tantuniyi görünce şaşırdığınıza eminiz. Mersin’in en meşhur yöresel lezzetlerinden biri olan tantuni oldukça zahmetli olduğu düşünülen bir lezzet olsa da işler pek de öyle değil. Lokma tarifleriyle her şey gibi tantuni de oldukça pratik ve hızlı bir şekilde iftar sofralarınızda.

Söz yöresel lezzetlerden açılmışken bu defa da Kayseri’den yağlama tarifimize ne dersiniz? Yağlama yapımı aslında oldukça meşakkatli olsa da Lokmacığınız sizin için bunun da çözümünü buldu. Yarım saatte hazır, enfes bir Kayseri yağlaması için ihtiyacınız olan tek şey lavaşlarınız. İftar sofralarında yöresel lezzetlere yer açın.

Okundu okunacak, iftara yetişemeyeceğiz’ paniği içinizi sardığı o an ‘iftara ne yapacağız?’ diye düşünmeye son. Yarım saatte hazır tarifler köşemizin en sevdiğimiz tarifleriyle buradayız. Mantar severlerin iştahını kabartacak son derece leziz mantarlı pazı tarifimiz de bizim için bu yazımızın en leziz başlıklarından biri.

İftara vaktimiz yokken bile farklı lezzetlerin peşinde koşmaktan ödün vermeyiz… Çünkü Lokma ailesine dahil olmak tam olarak bunu gerektirir. En zamansız anlarımızda bile bizlere lezzet şöleni yaşatacak, Hint mutfağından bu favori tarifimiz iftar sofralarımıza çok ama çok yakışacak.

Ciğer hazırlanışı

Ciğer denince akla ilk neresi gelir? Elbette ki Edirne. İşte bu tarifimizle de yarım saatte kendinizi Edirne'de ciğer yiyormuşsunuz gibi hissetmeye hazır olun. Ciğer sevmeyenlere bile ciğer sevdirecek bu tarifimizle iftar sofralarında paniğe yer kalmaksızın herkesin karnı doyacak. Şimdiden hepinize afiyet olsun.

Pancar püreli et tarifi

Her yeni başlıkta ‘Lokmacım sen bu birbirinden leziz tariflerin yarım saatte hazırlandığına emin misin?’ dediğinizi duyar gibiyiz… Yarım saatte hazır dediğimizde aklınıza sadece makarna tarifleri geldiğinden hiçbir şüphemiz yok. Lakin unutmamak gerekir ki burası Lokma. Pancar püreli et tarifimiz için size şöyle alalım.

Rokforlu şinitzel nasıl yapılır?

Eve adım attığınız andan itibaren dakika tutun… Yalnızca 15 dakikada nefis bir tarif iftar sofranızda. Rokfor peynirinin aromasını sevenleri can evinden vuracak bu tarifimizle farklı bir lezzeti bu kadar kısa sürede hazırlayabildiğinize yerken siz dahi inanamayacaksınız.

Siyah sarımsaklı tavuk sote tarifi

‘Tavuk etini çok seviyoruz ama klişe tariflerden de sıkıldık Lokmacım, bizi hem yormayacak hem de kısa sürede hazırlanacak güzel bir tavuk tarifin var mıdır?’ diyenlere cevabımız hazır; siyah sarımsaklı tavuk sotemiz. Kısacık zamanda harika bir tarif ortaya çıkarmak istediğinizde artık o tarif belli.

Kuşkonmazlı esmer makarna tarifi

Her bahar geldiğinde kuşkonmaz tezgahlara çıkar ve aklımızı başından alır. Tadına doyamadığımız, içinde bulunduğu her tarifin lezzetini ikiye katlayan kuşkonmaz bu defa da geç kalınmış iftar hazırlıklarında en yakın dostlarımızdan biri olan makarna ile buluştu ve ortaya tadı damaklardan uzun süre silinmeyecek bir tarif çıktı.

Baharatlı tavuk sote hazırlanışı

Tavuk sote sevmeyen kaç kişi vardır ki? Bize kalırsa yeryüzünde tavuk sote sevmeyen tek bir insan dahi olmamalı. Yapımı oldukça basit, lezzeti olağanüstü bir tarif için bu kadar övgü az bile. Tavuk sotenin her hali çok ama çok güzel olsa da bizim için baharatlı tavuk sote bambaşka bir şey. Yarım saatte hazır bu tarifimizle her şey çok daha kolay ve lezzetli.