Fas mutfağını deneyimleme vakti: İstanbul’daki en iyi Fas restoranları

İstanbul’daki en iyi Fas restoranları
İstanbul’daki en iyi Fas restoranları

Büyülü lezzet dünyasının kapılarını aralayıp sizi Fas’a gitme zahmetinden kurtarıyoruz. Size adeta Fas’taymışsınız gibi hissettirecek, enfes lezzetleriyle müdavimi olacağınız İstanbul'daki tüm mekanları sıralıyoruz. Hadi hep beraber bu listeye göz atalım ve kendimize en yakın lokasyonda olan oryantalist lezzet rotasını oluşturalım.

Bizleri instagram hesabımızdan sıkı takip eden takipçilerimiz ve çok sevdiğimiz okurlarımızın yoğun ilgi gösterdiği dünya mutfağı serimizde o hafta hangi ülkenin mutfağını tanıtırsak tanıtalım, farklı lezzetlere oldukça açık ve yenilik peşinde koşan Lokma ailesinden en sık gelen soru ‘Lokmacım bu mutfağı nerede deneyimleyebiliriz?’ olduğundan artık ele aldığımız mutfağın şehrimizdeki başarılı temsilcilerini de mercek altına alıyoruz.

Mağrip ülkeleri arasında doğasına ve mutfağına tüm dünyanın hayran kaldığı, her sokağı huzura çıkan Fas sadece akılları başından alan lezzetleriyle değil kendine has mutfak kültürüyle de dünya mutfağından seçmeler köşemizde yerini aldı ve tüm ayrıntılarıyla iştahları kabarttı.

Like Mom’s, Şişli

Şehrin göbeğinde, bambaşka bir dünyanın kapılarını aralayıp tatlı bir öğle yemeği kaçamağı yapmak için en ama en uygun lokasyonlardan biri; Like Mom’s. Fas mutfağına dair birbirinden nefis lezzetleri de deneyimleyebileceğiniz Like Mom’s gönül rahatlığıyla sizlere önerebileceğimiz mekanların başında yer alıyor.

Feriköy Mahallesi, Ergenekon Caddesi, no:107, Şişli/İstanbul

Amama Restaurant, Fatih

Turistin şehrimizde en bol olduğu lokasyon neresidir? Diye düşünecek olursak cevap belli. Elbette ki bol bol turist gelmesi sebebiyle dünya mutfağının hemen hemen her örneğinden birer mekan bulabileceğiniz Fatih’te, Fas mutfağını deneyimlemek isterseniz adres belli; Amama Restaurant.

İskenderpaşa, Balipaşa Cd No:2, Fatih/İstanbul

مطعم كازابلانكا, Beyoğlu

‘Ne dedin Lokmacım?’ diyenler sakin olabilir. :) Mekan adını okumakta her ne kadar zorlansak da adres sayesinde her şey gayet kolay. Beyoğlu’nun tarih kokan sokaklarında geçireceğiniz keyifli bir gün sonrası Fas mutfağına ait lezzetlerle gününüzü taçlandırmak isterseniz adresimiz belli.

Kocatepe, Feridiye Cd., Beyoğlu/İstanbul

Nomads, Kuruçeşme

‘Lokmacım şöyle keyifli bir akşam yemeği yemek istiyoruz ama aynı tatlardan artık çok sıkıldık.’ Bizce bu epey haklı bir isyan çünkü Lokma’yı yakından takip eden herkes yeni tatlara olan merakımıza ortak. Yemekleriyle ve keyifli manzarasıyla Fas ve Lübnan mutfağından tatlar sunan Nomads, zengin menüsüyle şık ve keyifli bir akşam yemeği için ideal bir adres.

Ortaköy Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No: 65, Kuruçeşme/İstanbul

Tahin, Karaköy

Birbirinden başarılı yemekleriyle gönlünüze taht kurmaya epey kararlı bir mekandan söz edelim. Karaköy’ün huzur dolu sokaklarında geçireceğiniz neşeli bir günün sonunda Fas ve Lübnan mutfağına ait lezzetlerle kendinize keyifli bir yemek armağan etmek istediğiniz takdirde Karaköy’ün incisi; Tahin ilk adresiniz olmalı.

Kemankeş Karamustafa Paşa Mahallesi, Mumhane Caddesi, No 41/A, Beyoğlu/İstanbul