Ferahlatan içecekler: Yaza özel nefis ve farklı 10 soğuk içecek tarifi

​Ferahlatan içecekler: Yaza özel nefis ve farklı 10 soğuk içecek tarifi
​Ferahlatan içecekler: Yaza özel nefis ve farklı 10 soğuk içecek tarifi

Havalarısındı, güneş her yeri aydınlatmaya başladı; bu sene hiçgelmeyecekmiş gibi düşündüğümüz günlerin sonunda yaz geldiçattı. Her ne kadar yaz mevsiminin yeri hepimizin gönlündebambaşka olsa da, bunaltıcı sıcakların kimi zaman pes ettiripserin kış günlerini arattığını da itiraf etmek gerek. Pekiiçimizi bunaltan sıcak yaz günlerine özel birbirinden lezzetlisoğuk içecek tariflerimizle bu yazı siz Lokma okurları içinlezzetli ve çekilebilir kılmaya kararlıyız desek?

Sıcak yaz günlerini keyifli birer anıya dönüştürecek çözümün buzdolabımızda bulunan birbirinden nefis meyve ve sebzelerde gizli oluşu bizler için en büyük şans. Tam da bu sebeple içimizin yanmaya başladığını hissettiğimiz an hazır meyve suları ve asitli içeceklere koşmak yerine buzdolaplarına koşmak en doğrusu.

Birbirinden nefis ve pratik soğuk içecek tariflerimizden damak tadınıza en uygun olanı seçip, bu yaz ‘esmiyor’ şikayetlerini rafa kaldırarak, güneşli havanın ve yazın beraberinde getirdiği cıvıl cıvıl enerjinin tadını çıkarma sırası bizlerde. Bu yazı sonunda mutfaklarımıza koşarak hazırladığımız içeceğimizden aldığımız ilk yudum bizi kızgın kumlardan, serin sulara atlamış gibi hissettirmek konusunda bir yaz tatilini asla aratmayacak.

Şeftalili soğuk çay tarifi

Biz bu listenin başında yaz mevsimi gelip çattığında akla gelen ilk yaz lezzetlerinden biri olan artık kült bir içecek haline gelmiş soğuk çayla başlayıp, bu enfes lezzetin hakkını verelim istedik. Sıcak havaların kurtarıcısı olan soğuk çayı evlerimizde çok daha lezzetli ve sağlıklı yapmanın yolunu Lokma ailesiyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Şeftalili soğuk çay
Şeftalili soğuk çay

Yaz günlerinin olmazsa olmazı; şeftalili soğuk çay tarifi

Greyfurt ve böğürtlenli içecek tarifi

Serinlerken aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirebileceğimiz, yüksek antioksidan içeriğiyle hem lezzetli hem sağlıklı böğürtlen ve olmazsa olmazımız olan C vitamini içeriğiyle greyfurtu bir araya getirdiğimiz şefin seçimi olan bu nefis tarifimizden sonra bildiğiniz tüm soğuk içecekleri unutma ihtimalinizden biz sorumlu değiliz, şimdiden söylemesi.

Greyfurt ve böğürtlenli içecek
Greyfurt ve böğürtlenli içecek

Taze kekikli limonata

İşte bir lezzet vardır ki onun sofralarda yer almaya başlamasıyla birlikte yaz gelmiştir demektir. Asırlardır, sıcak havalarda içimizi ferahlatmak için koştuğumuz ve lezzet konusunda henüz üzerinde bir soğuk içecek deneyimlemediğimiz bu enfes lezzet tabi ki de; limonata. Kekiğin eşsiz aromasıyla bir araya geldiğinde bizi bizden alan bu lezzet, bu yazın olmazsa olmazı olmaya en güçlü aday.

Taze kekikli limonata
Taze kekikli limonata

Tarçınlı kayısı kompostosu tarifi

‘Mutfaklarda en sevilen baharat nedir?’ diye düşündüğümüzde ilk akla gelenlerden biri mis gibi kokusu ve nefis aromasıyla; tarçın olacaktır diye düşünüyoruz. En sevilen yaz meyvelerinden biri olan kayısı ferahlatıcı bir kompostoya dönüşme macerasında mis kokulu bir tarçınla buluşarak, bu yaz sofraların yıldızı olmanın en güçlü adaylarından biri.

Tarçınlı kayısı kompostosu
Tarçınlı kayısı kompostosu

Kavun karpuz mangolu içecek tarifi

En sevilen yaz meyvelerinden kavun ve karpuzun, egzotik aromasıyla mango ile buluşarak ortaya çıkardığı akıl tutulması yaratacak bu lezzetin ilk yudumundan itibaren Karayipler’de tatildeymiş gibi hissetmeye hazır olanlar doğru mutfaklara. Sıcaktan mayışmış bünyelerimizi serinletirken aynı zamanda canlılık getirecek bu tarifimiz bizim göz bebeğimiz.

Kavun karpuz mangolu içecek
Kavun karpuz mangolu içecek

Frambuazlı içecek tarifi

Kırmızı meyve severler en doğru adresteler. Frambuaz, bizim için yüksek antioksidan içeriğiyle çok ama çok sevdiğimiz kırmızı meyvelerin en lezzetlilerinden biri. Sıcak yaz günlerinde de enfes aromasıyla ve oldukça pratik yapımıyla tüm hararetimizi alan bir iksire dönüşen frambuazlı içecek tarifimizi mutlaka deneyimlemenizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Frambuazlı içecek
Frambuazlı içecek

Rengi yeter dediğimiz; frambuazlı içecek tarifi

Kekikli domates suyu tarifi

Meyve suları her ne kadar yediden yetmişe hepimiz tarafından çok sevilse de sebze suları için aynısını söylemek maalesef pek mümkün değil.Lakin sebze suları konusunda böyle düşünmeyenler yanılmaya hazır olsunlar. Binbir şifası ve eşsiz lezzetiyle domates suyu, kekik ile bir araya gelerek tüm tabuları yıkmaya oldukça kararlı.

Kekikli domates suyu
Kekikli domates suyu

Binbir derde deva; kekikli domates suyu tarifi

Kiraz kompostosu tarifi

Bizim için asırlar öncesine dayanan mutfak mirasımızın en güzel parçalarından biri olduğuna inandığımız komposto her daim sıcak yaz günlerinde akla ilk düşen seçeneklerden biri. Taze mevsim meyveleriyle yapıldığında tadına doyum olmayan komposto için ilk tercihimiz kan kırmızı kirazlar.

Kiraz kompostosu
Kiraz kompostosu

Kan kırmızı; kiraz kompostosu tarifi

Hindistan cevizi sütlü meyveli içecek tarifi

Tadına ayrı, kokusuna ayrı meftun olduğumuz hindistan cevizi bizim için egzotik aromasıyla; sıcak ve cıvıl cıvıl bir yaz gününe eşlik edebilecek eşsiz lezzetlerden biri. Son derece sağlıklı olması ve enfes aroması sebebiyle çok sevdiğimiz hindistan cevizi sütü, kavun ile bir araya geldiğinde aldığınız ilk yudumdan itibaren bir lezzet karnavalındaymış gibi hissettirmesiyle gönlünüzde yerini alacak.

Hindistan cevizi sütlü meyveli içecek
Hindistan cevizi sütlü meyveli içecek

Çilekli smoothie tarifi

Sıcak havaların vazgeçilmezi, yumuşak içimi ve serinletici etkisiyle en sevilen lezzetlerden biri kabul ettiğimiz smoothieye listenin sonunda yer vererek kapanışı bir lezzet şölenine bırakalım istedik. Sizleri yaz mevsiminin simgesi haline gelmiş çileğin en ama en lezzetli hali olduğuna inandığımız çilekli smoothie tarifimizi deneyimlemek için hemen şimdi mutfaklara davet ediyoruz.

Çilekli smoothie
Çilekli smoothie

Çilek meftunlarına özel; çilekli smoothie tarifi