Fırın ve pastanelerde kandil simidi mesaisi

Arşiv.
Arşiv.

Mevlid Kandil'inde pastanelerde kandil simidi mesaisi yaşanıyor. Pastanelerde dün akşamdan hazırlanan kandil simitleri, kandil nedeniyle tezgahlarda satışa sunuldu.

Mevlid Kandili nedeniyle pastanelerde de kandil simidi mesaisi yaşanıyor. Dün akşamdan hazırlanan simitler kandil nedeniyle tezgahlarda satışa sunuldu.

Pastane işletmecisi Ahmet Divarcı, "Dün akşamdan hazırlıklar başladık. Şirketler de çalışanlarına ikram ettiği için fazla fazla yaptık. Siparişler bitti şimdi de tezgahta satıyoruz. Susamlı ve sade olarak satışa sunduk.

10'lu paketlerde satıyoruz. Bu dönemde yoğunluk yaşanıyor, akşama doğru da satışlar daha çok artıyor. Bu yıllardır süren bir gelenek özellikle İstanbul'da sürdürülüyor. Kandil simidinin özelliği mahleptedir. Burada pişirmeye başlayınca diğer sokakta mahlep kokar" dedi.

Bir başka pastane işletmecisi Mustafa Yılmaz Özdemir, "İki gün öncesinde hazırlıklarımıza başladık. Bugün de akşama doğru sıcak simitlerimiz yine çıkacak. İslam aleminin güzel bir geleneği insanlar sevdiklerine ikram etmek için alıyor. Bir hoşgörü göstergesi. Bu dönemde satışlarda artış oluyor. Tüm esnaflarımızın ve vatandaşlarımızın kandilini mübarek olsun" diye konuştu.