Giresun’da ne yenir? Giresun mutfağını en iyi yansıtan mekanlar

Giresun'na ait lezzetleri yiyebileceğimiz mekanlar
Giresun'na ait lezzetleri yiyebileceğimiz mekanlar

Yeşilin maviyle buluştuğu eşsiz doğasıyla görenleri büyüleyen Karadeniz’in sıralı şehirlerinden biri Giresun’dayız şimdi. Gezilecek görülecek yerleri kadar mutfağında da birbirinden lezzetli yemekler mevcut. Sebzeler, mantarlar, tahıl ürünleri ve aynı zamanda deniz ürünleriyle yapılan yöresel yemekleri oldukça tercih edilir. Şimdi isterseniz bu güzel lezzetleri Giresun’un cennet köşelerindeki restoranlarda tadalım.

Şelaleleri, yaylaları ve meşhur Giresun Kalesi ile hem yerli hem de yabancı turistler tarafından epey ziyaret ediliyor. Şehrin neresinden bakarsanız bakın harika bir manzara sizi karşılıyor. Coğrafi özellikleri sebebiyle yetiştirilen tarım ürünleri o ölçüde gelişmiştir. Özellikle fındık yetiştirilmesinde bir numaradır.

Kükül Pide Salonu, Giresun.
Kükül Pide Salonu, Giresun.

Kükül Pide Salonu

Espiye ilçesi Doğu Karadeniz bölgesinde pideleriyle ünlüdür. Burada birçok yerde pide yemeniz mümkün, kötü pide tatma olanağınız az ancak en iyisini yemek istiyorsanız sizi Ordu ve Giresun yolu üzerindeki Kükül Pide Salonu’na davet ediyoruz. Hem lezzetleriyle hem de servis hızı, kullandıkları ürünlerin kaliteleri ve çalışanların güler yüzüyle buradan çok memnun ayrılacağınızı garanti edebiliriz. Karadeniz’in klasik pidelerinden farklı daha ince bir hamurla yorum katılmıştır. Her çeşit pide çok lezzetli ve üstüne kırılan yumurtayla ağızda harika tat bırakıyor. Yanında sıcacık taze demlenmiş çayıyla tok karnına bile harika! : )

(Adres: Ardurak Köyü Sahil Yolu Espiye Merkez Espiye-Giresun)

Cinaga'nın Yeri, Giresun.
Cinaga'nın Yeri, Giresun.

Cinaga’nın Yeri

Yol üstünde yöresel lezzetler için uygun fiyatlı bir restoran. Giresun’un kendine has tatlarından lahana çorbasıyla güzel bir başlangıç yapabilirsiniz. Kuru fasulyesi, kendi yaptıkları ekmekleri ve lezzetli salatalarıyla mükellef bir sofrada harika vakit geçirebilirsiniz. Restoranda sinirlerden arınmış taze etle pişen kavurmayı da mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Yemeğin üzerine fırında sütlaçla yemeden dönmeyin :)

(Adres: Trabzon – Giresun yolu üzeri Yolağzı Mevkii Giresun)

Şoray Balık Lokantası, Giresun
Şoray Balık Lokantası, Giresun

Şoray Balık Lokantası

Karadeniz insanının balık üzerindeki işçiliğini görmek isterseniz yolunuzu merkezdeki Şoray Balık Lokantasına çevirmeniz yeterli. Serin sulardan çıkarak taze taze lokantaya gelen, mevsimine göre seçebileceğiniz en güzel balıklar burada. Balıkların yanında isterseniz alternatif olarak tüm yöresel yemeklere de ulaşabilirsiniz. Turşu kavurmaları, mısır ekmekleri, lahana çorbası hepsinden azar azar alarak tüm tatları deneyebilirsiniz. Temiz bir mekan, hızlı bir servis, kaliteli ürünler… Bir restoranda olması gerek her şey mevcut!

(Adres: Ayvasıl Mevki No: 25/A Merkez-Giresun)

Meşhur Tel Kadayıfçı Mustafa Patar, Giresun
Meşhur Tel Kadayıfçı Mustafa Patar, Giresun

Meşhur Tel Kadayıfçı Mustafa Patar

Giresun’un yemekleri kadar tatlıları da dillere destan olmuştur. Yöresel tatlılarının başında sütlaç ve tel kadayıf vardır. Şimdi bu tel kadayıfı yiyebileceğimiz Meşhur Tel Kadayıfçı Mustafa Patar’a gidiyoruz. Türkiye’nin hiçbir yerinde bulamayacağımız harika bir lezzet Giresun’da Fatih caddesinde karşımıza çıkıyor. Taze kavrulmuş fındıkları, doğal sütü ve makul fiyatlarıyla adeta bir cevher ortaya çıkmış durumda. Buraya uğramadan Giresun’u anlamanız mümkün değil o yüzden mutlaka burada bi tatlı yemelisiniz : )

(Adres: Fatih caddesi No:12/B Giresun)

Gırık Bahçe,Giresun.
Gırık Bahçe,Giresun.

Gırık Bahçe

Karadeniz dağlarında çok fazla yayla olduğundan bahsetmiştik. Kısa bir Giresun turunda bile mutlaka uğramanız gerekenlerden biri yaylalardır. Tertemiz dağ havası ile iyice acıktıktan sonra çevrenin en güzel restoranı Gırık Bahçe’ye gidiyoruz. Güzel manzarası ve otantik havasıyla hem mide hem göz doyuyor! İsterseniz kahvaltı isterseniz öğle-akşam yemeklerinde tercih edebilirsiniz. Çeşit çeşit kahvaltılıklar ev yapımı reçeller her zaman ocak üstünde sıcak çayıyla kahvaltı saatlerini uzatarak öğle yemekleriyle birleştirebilirsiniz. Ama bizim tavsiyemiz yöresel akşam yemeklerini tatmanız. Pancar çorbası, turşu kavurması, köftesi, eti ve daha birçok yemeğiyle rakımı 1650 olan bu cennet köşesine mutlaka gitmelisiniz…

(Adres: Kuşakkaya yaylası, Akkaya köyü Giresun)