Hafta sonu kahvaltıları için ideal: Kahvaltıya en uygun 10 hamur işi tarif

Kahvaltılık hamur işi tarifler
Kahvaltılık hamur işi tarifler

Pazar kahvaltılarının yeri bambaşka. Özellikle hafta içi erken saatlerde kalkıp işe gitmek için hazırlanmak zorunda olan hemen herkes kahvaltı öğününü aksatıyor ve birkaç poğaça ya da simitle geçiştiriyor. Ama hafta sonu kahvaltıları için aynı durum geçerli değil. Kahvaltılıkların yanına mutlaka bir şeyler arayanlar ve sofrayı daha da zenginleştirmek isteyenler için 10 hamur işi tarifini paylaşıyoruz.

‘’Kahvaltının mutlulukla bir ilişkisi olması’’ klişesi ile beraber günün en sevilen öğünü, türk kültüründe ayrı bir yeri olan, tüm dünyada dillere destan kahvaltımız için kolları sıvıyoruz. Güne enerji dolu başlamak, sabah motivasyonumuzu yükseltmek ve özellikle hafta sonunu iple çektiğimiz kahvaltı öğünü için çeşit çeşit hamur işleri tarifleriyle bu yazımızı şenlendireceğiz. Her mutfakta bulunan malzemelerle, pratik ve kolay hazırlanabilen ama aynı zamanda lezzetiyle de baş döndürecek birbirinden güzel tarifleri sizler için sıralamaya başlıyoruz.

Pankek

Pankek.
Pankek.

İlk tarifimiz herkesin sevgilisi pankek oldu. Birkaç malzemeyle hazırlayıp kahvaltıda sofranın baş köşesine yerleştirilen bu hamur işi için öyle uzun saatler ayırmanıza gerek yok. Kısa sürede hazırladığınız krep hamurunu az yağlı sıcak tavanızda istediğiniz büyüklükte göz göz olana kadar pişirmeniz yeterli olacaktır. İster kat kat çıkıp üzerine bal,krema, çikolata sosu ya da pudra şekeri dökün, isterseniz sade bir şekilde sadece meyvelerle servis edin.. Bu partik lezzet için hemen tarifimizi, malzemelerimizi ve ölçülerimizi paylaşıyoruz.

Boyoz

Boyoz.
Boyoz.

Ege mutfağının incisi, İzmir’in en meşhur kahvaltılıklarından birini Kordon’dan alıp mutfağınıza getiriyoruz. Yanında haşlanmış yumurta ve tazecik çayla unutulmaz bir kahvaltı hazırlayabilirsiniz. Özellikle hamur işleriyle arası iyi olan herkes için mutlaka denenmesi gereken bir tarif. Tadan herkesin hayran kaldığı boyoz tarifi için buyrun Lokma’ya.

Mantarlı Ispanaklı Krep

Krep.
Krep.

Karadeniz yöresinde kaygana olarak bilinen tarifi biraz daha değiştirerek kahvaltı için harika bir tarife dönştürüyoruz. Mantar ve ıspanağın uyumuyla beraber krep hamurunun arasına aldığımız bu lezzeti tek başına bir öğün olarak bile tüketebilirsiniz. Hem zengin besin

kaynağı olmasıyla hemde lezzetiyle herkesin beğenisini kazanacak bu tarif için detayları hemen paylaşıyoruz.

Peynirli Kalem Börek

Kalem böreği.
Kalem böreği.

Hazır yufkayla pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz börek çat kapı gelen misafirleriniz için oldukça kurtarıcı olacaktır. Hem evdeki malzemeleri değerlendirebileceğiniz hem de hızlı bir şekilde hazırlayıp tüketebileceğiniz bir börek tarifidir. Çocukların da çok sevdiği tek lokmalık bu leziz börekleri hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Su Böreği

Suböreği.
Suböreği.

Lezzetli börek tariflerinden biri olan, herkesin çok sevdiği su böreği kahvaltılarında vazgeçilmezidir. Biraz zahmetli olsa da tadına bakınca tüm bu yorgunluğu unutabilirsiniz. Mutlaka deneyip kahvaltı sofralarında yer verdiğiniz su böreği için tarifimiz hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Pişi

Pişi.
Pişi.

Anadolu’nun her yerine mal olmuş bir lezzet… Bazı yerlerde farklı isimlerle bazı yerlerde ise farklı tatlarla karışımıza çıkan pişinin ortak özelliği ise her zaman lezzetli olması. Kahvaltıları daha keyifli hale getiren, isterseniz çay saatlerinize de eşlik edecek bu lezzetli tarif adeta kurtarıcınız olacak. Her evde bulunan kolay malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz leziz pişiler için tarif sizlerle…

Bazlama

Bazlama.
Bazlama.

Hamur işlerinde en sevilen tariflerden biri olan bazlama bir diğer kahvaltıda tercih edeceğimiz hamur işlerinden biri. Tek başına bile yeterli olan bazlama sıcak bir demli çayla keyfinize keyif katacaktır. Tüm kahvaltılıklarla da uyum içinde olan iştah kabartacak bu lezzet için tarif sizi bekliyor.

Sosisli Hamur Kızartması

Hamur kızartması.
Hamur kızartması.

Güne harika bir başlangıç yapmak için aradığınız lezzet burada… Özellikle çocukların çok sevdiğine inandığımız sosisle beraber bir hamur kızartması mis kokularla beraber evinize neşe yayacaktır. Her evde bulunan temel malzemelerle hazırlanıp hem görüntüsü hem de tadıyla hayran kalacağınız bu pratik sosisli hamur kızartması için tarifimize göz atmanız yeterli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun.

Poğaça

Poğaça.
Poğaça.

Hamur işlerinin olmazsa olmazı poğaçayı listemize almazsak olmazdı. Sizler için ölçüleriyle beraber tam bir pastane poğaçası tarifi paylaşıyoruz! Ustalara taş çıkaracak lezzetle ve kıvamda yapmış olduğunuz bu lezzet için şimdiden tüm övgüleri duymaya hazır olun.. İşte tarif geliyor!

Gözleme

Gözleme.
Gözleme.

Listemizin sonuna şefin seçimi olan, tadan herkesin de çok beğendiği son tarif gözlemeyi alıyoruz. Birçok farklı türü olan, istediğiniz malzemeyle birleştirebileceğiniz bu lezzet için uzun saatler harcamaya da gerek yok. Kahvaltı sofralarında pratik bir hamur işiyle hem karın hemde göz doyurmak isterseniz lahanalı gözleme tarifimiz sizi bekliyor.