Hafta sonuna keyif katan kolay hamur işi tarifler

Hamur işleri
Hamur işleri

Çayınızın yanında keyfinizi ikiye katlayacak o nefis tarif; bazen bir börektir, bazen bir kek, bazen ise bir parça kurabiye... "Fakat ille de hamur işleri o sofrada olacak diyorsanız.." Sizin için birçok tariften oluşan bir liste derledik. Bu listede, birbirinden lezzetli ve kolay hamur işi tarifleri var. El açması börek, hazır yufkadan börek, envai çeşit meyveli ya da kakaolu kek, ağızda dağılan, kıyır kıyır kurabiye, hem tatlı hem tuzlu çörek tarifleri, puf gibi kabarmış mayalı poğaça ya da pratik mayasız poğaça... Biz listeleri size sunduk; size ise çayın yanında ne istediğinizi seçip, mutfağa koşmak kaldı! Buyursunlar...

Sevdiklerinizi bir araya toplayan zamanlar vardır. Hafta içinde bu bazen akşam yemekleridir ya da yemeğin arkasından gelen çay saatleri hiç olmadı meyve saatleridir sevdiklerimizle buluşma noktalarımız. Bir günün kocaman yorgunluklarını bize unutturan, birlikteliğin güç verdiği huzur kattığı ve nice hissettirdikleriyle gelmesini hep kolladığımız zamanlar. İşte o zamanlardan biri de hiç kuşkusuz hafta sonlarıdır. Tüm haftanın yorgunluğunu geride bıraktığımız mutlu saatlerdir çayımızı elimize alıp en sevdiğimiz koltuğa kurulduğumuz anlar. Gelin şimdi bu zamanlar için hazırlayabileceğiniz keyfinize keyif katacak nefis hamur işi tariflerine birlikte göz atalım.

Sevdiklerinizi mutlu etmenin en lezzetli yolu: çıtır çıtır börek tarifleri

El açması ya da hazır yufkanın içine evde kolayca bulunan malzemeleri iç harç yaptığımız, peynirlisinden patateslisine, pazılısından kıymalısına, denenmiş, Türk ve dünya mutfağına dair birinden nefis, pratik ve çıtır çıtır börek tarifleri burada!

Çay hazırlanırken o hazır: Tüm evi sarsın kek kokusu

"Kakaolu mu yesek, meyveli mi yesek" diye kararsızlığa düşenlerin yardımına koşacak, iştah kabartan görünümüyle yedikçe yedirecek her diliminde bir sonraki dilimin hayalini kurduracak, birbirinden lezzetli, değişik kek tarifleri Lokma'dan! Ağlayan kek, ıslak kek, klasik anne keki ve daha niceleri için tariflere göz atmayı unutmayın!

Ağızda dağılan bayatlamayan lezzetler: Kıyır kıyır kurabiye tarifleri

Üzeri hafif çatlamış, ağızda dağılan, çay saatlerinin dostu hamurunda sevgi olan kurabiyelerdir. Vakit kaybetmeden mutfağa girip bir solukta hazırlayabileceğiniz birbirinden lezzetli ve farklı kurabiye tarifi burada! "Kuru üzümlü, damla çikolatalı, tahinli, cevizli, lokumlu ya da iç dolgulu kurabiye nasıl yapılır?" diyorsanız... Sizi bir an önce kurabiyekategorimize alalım.

Mayalı ya da mayasız günün her saatine: Pofuduk poğaça tarifleri

Çayın yanına en az çay kadar mis kokulu, sıcacık bir poğaça eklemeyi kim istemez? Nefis poğaça tarifleriburada! Mayalı, mayasız, peynirli, zeytinli, dereotlu ya da çörek otlu... Hepsi ama hepsi hafta sonu keyfinize keyif katacak lezzette... Poğaça nasıl yapılır?diyenlerdenseniz; aşama aşama ya da videolu anlattığımız tariflerle kolaylıkla lezzetli poğaçalar yapabileceğinize eminiz. Hem kahvaltı sofrasına hem güne ara verilen keyifli molalara hem de beslenme çantalarına yakışacak cinsten. Hangisini yapacağınıza karar vermek biraz zor, kabul ediyoruz. Kararınız hangisinden yana olursa olsun daha pişmeden mis kokularıyla çevredekileri etkisi altına alacak harika poğaçalar için tabaklarınızda yer açın!

Gelsin çaylar, kahveler: Tuzlu ya da tatlı birbirinden farklı çörek tarifleri

Kahvaltı sofralarında, çay saatlerinde günün her saatinde kendine yer bulan lezzetlerden biri de elbette çörekler. Birbirinden nefis, kolay tahinli, haşhaşlı, cevizli çörek tarifi Lokma'da sizi bekliyor.