İstanbul'a yakın lezzet rotaları: Hafta sonu nereye gidelim?

​İstanbul'a yakın lezzet rotaları
​İstanbul'a yakın lezzet rotaları

Hafta sonu planlarını henüz yapmamış herkesi şöyle alalım... Bu hafta sonu planınızı yapmadan önce Lokmacığınızın İstanbul'a yakın lezzet rotalarına göz atmanızda fayda var. Kıyıköy'den Ağva'ya, Sapanca'dan Maşukiye'ye... Arabaya atlayıp gidebileceğiniz en yakın lokasyonları ve buralarda neler yiyebileceğinizi mercek altına aldığımız bu yazımızla yaz planları başlasın!

İÇİNDEKİLER

Maşukiye - Kocaeli

Kocaeli'ne yalnızca 20 km uzaklıkta bulunan Maşukiye, hafta sonu gidilebilecek en güzel lokasyonlardan biri. Şehrin kaosundan ve gürültüsünden uzaklaşıp doğanın içinde sakin bir gün geçirmek isteyen herkes bu hafta sonu tercihini Maşukiye'den yana kullanıp keyifli bir kahvaltı sonrası balıktan yana kullanabilir.

Kıyıköy - Kırklareli

'Bir hafta sonu kaçamağı bize iyi gelecek, yaralarımızı saracak...' Bu hafta sonu bu mottoyla yollardayız. Tüm haftanın kaosunu geride bırakıp bu hafta sonu kendimizi resetlemek için soluğu Kıyıköy'de alıyoruz. Araba anahtarlarını alın ve kendinizi yola atın, 2 saat sonra Kıyıköy'desiniz... Önce keyifli bir kahvaltı sonrasında ise ister piknik; ister Kıyıköy'ün birbirinden tatlı mekanlarından birinde akşam yemeği. İşte bu etkinlik için ihtiyacınız olan en elzem şey ise bugünü geçirebileceğiniz iyi bir dost...

Gölyazı - Bursa

Bursa'nın en sevilen lokasyonlarından biri olan Gölyazı hafta sonu kaçamağı için en doğru lokasyonlardan biri. 'Öyle pek de iyi şeyler yeme beklentim yok keyifli bir gün geçireyim bana yeter' diyenlerin o sakin ve keyifli gün geçirme isteğini bastıracak Gölyazı bizce İstanbul'a yakın gidilebilecek en iyi konumlardan...

Uçmakdere - Tekirdağ

Tekirdağ'ın en az bilinen en keyifli köyüne doğru yola çıkmaya ne dersiniz? 2-3 saat süren keskin virajlarla dolu bir yolculuğun ardından soluğu Uçmakdere'de almaya hazır olun... 'Gözleme - ayran ikilisiyle karnım doysun yeter benim niyetim manzarayı izlemek' diyen herkes buraya. Yamaç paraşütü için de sıklıkla tercih edilen lokasyonlardan biri olan Uçmakdere'yi hafta sonu gidilebilecek yerler rotanıza eklemek de fayda var.

Sapanca - Sakarya

'Bu hafta sonu huzura doyalım' diyen herkes tercihini gönül rahatlığıyla Sapanca'dan yana kullanabilir. Sapanca gölünün etrafında konumlandırılmış birbirinden güzel mekanlarıyla, gastronomik olarak İstanbul'a yakın diğer lokasyonlardan da oldukça başarılı olan Sapanca'da güne güzel bir kahvaltıyla başlayın ve sonrasında damak tadınıza uygun olarak günü şekillendirin.