İstanbul'un en güzel manzaralı mekanları

nightflow.com
nightflow.com

Yıllar boyu birbirinden farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış, yüzyıllarca iki kıtayı buluşturmuş, tarih sahnesinde coğrafi konumu sebebiyle her daim paylaşılamamış bir şehir olarak kalmış yedi tepeli şehir İstanbul'a hangi tepesinden bakarsanız bakın göreceğiniz şey aynıdır; büyüleyici bir manzara ve yaşanmışlıklar!

İÇİNDEKİLER

Zaman zaman kendimizi İstanbul'un kalabalığından, trafiğinden, kaosundan şikayet ederken bulsak da bu şehri her defasında yeniden sevmemiz için: sevdiğimiz bir mekanda, sevdiğimiz yemekleri yerken İstanbul manzarasını saatlerce izlemek dahi yetebiliyor bizlere.

İstanbul'un en güzel manzaralı mekanlarını derlediğimiz bu yazımızdan sonra ister keyifli bir akşam yemeği, ister sakin bir öğlen kaçamağı, ister sabah kahvaltısı tercihiniz günün hangi saati olursa olsun; İstanbul'un en güzel manzaralı mekanları listemize göz atmayı sakın ola ki unutmayın!

Sur Balık Restaurant- Arnavutköy

Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Bebek Caddesi, No 52, Beşiktaş / İstanbul.
Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Bebek Caddesi, No 52, Beşiktaş / İstanbul.

Tam da balık sezonu açılmışken keyifli kutlamaların en huzurlu, en şık adreslerinden biriyle listemize giriş yapalım istedik. Eşsiz manzarası ve nefis balıklarıyla İstanbul’un enlerinden biri olmayı bizim nezdimizde çoktan hak etmiş olan Sur Balık Restaurant tüm özel gün kutlamaları için İstanbul'un en şık mekanlarından biri.

Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Bebek Caddesi, No 52, Beşiktaş / İstanbul

Terrace 41 - Corinne Art & Boutique Hotel- Taksim

Corinne Art & Boutique Hotel, Kuloğlu Mahallesi, Turnacıbaşı Caddesi, No: 41, Beyoğlu / İstanbul.
Corinne Art & Boutique Hotel, Kuloğlu Mahallesi, Turnacıbaşı Caddesi, No: 41, Beyoğlu / İstanbul.

Manzarasıyla ve ambiyansıyla İstanbul’u seyre doyabileceğiniz Terrace 41’ de yiyebileceğiniz keyifli bir yemek sonrası Beyoğlu’nun tarih kokan sokaklarında geçmişi şöyle bir yad etmek hiç de fena fikir değil gibi. Tabi yolunuz Terrace 41’e düştüğü vakit ne yemeniz gerektiği konusunda da küçük bir öneride bulunalım: Bize soracak olursanız 5 peynirli ravioli ve tiramisu Terrace 41'in en başarılı lezzetleri arasında.

Corinne Art & Boutique Hotel, Kuloğlu Mahallesi, Turnacıbaşı Caddesi, No: 41, Beyoğlu / İstanbul

Konak Cafe- Galata

Galata’nın en sevilen ve en eski mekanlarından birine selam olsun! Kafamızı sağa döndürdüğümüz vakit Galata Kulesi'ni, sola döndürdüğümüz vakit ise tüm heybetiyle Suriçi'ni görebileceğimiz Konak Cafe'ye hafta içi sabah saatlerinde ziyaret etme imkanınız olduğunda kahvaltı etmeden, İstanbul manzarasına karşı çayınızı yudumlamadan sakın ola ki dönmeyin!

Bereketzade Mahallesi, Büyük Hendek Caddesi, Hacı Ali Sokak, No: 2 Beyoğlu / İstanbul

Aşşk Kahve- Kuruçeşme

Genellikle hafta sonları keyifli bir manzaraya karşı, yanımızda sevdiklerimizle keyifli bir kahvaltı yapma isteğine kapılan herkes burada mı? Hafta sonu deniz kenarında yürüyüş yaparak temiz havaya, Aşşk Kahve'de kahvaltı yaparak da manzaraya ve lezzete doymaya ne dersiniz?

Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No: 64/B, Beşiktaş / İstanbul

Gazebo Cafe & Restaurant- Yeniköy

Yeniköy'ün en nezih mekanlarından biri olan Gazebo, özel günlerde tercih edilebilecek en güvenilir adreslerden biri. Boğaz şeridinde yer alan diğer mekanların aksine sakinliği ile de ön plana çıkan Gazebo, dost meclislerinin toplanacağı şık yemekler için biçilmiş kaftan.

Yeniköy Mahallesi, Köybaşı Caddesi, No 125/A, Sarıyer / İstanbul

Lacivert- Anadolu Hisarı

Anadolu Hisarı Mahallesi, Körfez Caddesi, No 57/A, Beykoz / İstanbul.
Anadolu Hisarı Mahallesi, Körfez Caddesi, No 57/A, Beykoz / İstanbul.

Elbette ki iki yakayı birleştiren İstanbul boğazının en güzel mekanlarının hepsi Avrupa yakasında değil. Anadolu yakasının en sevdiğimiz lokasyonlarından biri olan Anadolu Hisarı'nda köprünün ayağında yer alan Lacivert, manzarasıyla her gideni büyülemeye uzun yıllar devam edecek gibi duruyor.

Anadolu Hisarı Mahallesi, Körfez Caddesi, No 57/A, Beykoz / İstanbul

Moise- Karaköy

Hotel DeCamondo, Bereketzade Mahallesi, Felek Sokak, No:2, Beyoğlu / İstanbul.
Hotel DeCamondo, Bereketzade Mahallesi, Felek Sokak, No:2, Beyoğlu / İstanbul.

İstanbul’un manzarası dediğimiz vakit hepimizin gözünde bambaşka bir kartpostal canlandığına eminiz. Bizler için, Tarihi Yarımada olarak adlandırılan Suriçi’nin denizle buluştuğu o görüntü tarifi eşsiz bir manzara. Moise, işte bu manzaraya karşı nefis yemekler yiyerek, şen kahkahalar atarak dost meclisini bir masa etrafında toplayabileceğiniz

Hotel DeCamondo, Bereketzade Mahallesi, Felek Sokak, No:2, Beyoğlu / İstanbul

Pandeli Restaurant- Eminönü

Yıllar aşan tarihiyle, Atatürk’ün de en sevdiği yerlerden biri olan Pandeli... Adeta tarihe dokunuyormuş hissiyle keyifli yemeklerin Tarihi Yarımada’da ki en sevilen adresi olan Pandeli, Osmanlı mutfağına ait birbirinden nefis lezzetleriyle de gönlümüze taht kurmuş durumda.

Mısır Çarşısı, Balık Pazarı Kapısı, Rüstem Paşa Mahallesi, Ragıp Gümüşpala Caddesi, No 1, Fatih / İstanbul

Kız Kulesi- Salacak

Kapanış elbette ki manzara denildiğinde dört bir yanı İstanbul’un en güzel manzaralarına sahip, bir efsaneye ev sahipliği eden, içerisinde bulunan restoranının başarılı işletmesiyle de lezzet konusunda bizleri hiç ama hiç hayal kırıklığına uğratmayan bir İstanbul masalı; Kız Kulesi’nin.

Kız Kulesi, Salacak Mahallesi, Üsküdar / İstanbul

Bu büyülü şehir söz konusu olduğunda her köşesinin ayrı bir manzara olduğunu yazımızın başında da belirtmiştik. Lakin bu durumu tarih profesörleri tarafından İstanbul’un en güzel zamanı olarak atfedilen Lale Devri’nin en önemli şairlerinden Nedim’in şu satırlarıyla özetleyelim istedik.

‘’Bu şehr-istanbûl ki bî-misl ü bahâdır

Bir sengine yekpare Acem mülkü fedadır.

Bir gevher-i yekpare iki bahr arasında

Hurşîd-i cihan-tâb ile tartılsa sezadır.’’