İstanbul’da Uzakdoğu esintisi: Kore mutfağını deneyimleyebileceğiniz mekanlar

İstanbul'da Kore mutfağını deneyimleyebileceğiniz mekanlar
İstanbul'da Kore mutfağını deneyimleyebileceğiniz mekanlar

Bu hafta da konuğumuz; Uzakdoğu mutfağının belki de damak tadımıza en uygun üyesi olan Kore mutfağı. Uzakdoğu mutfağından sıyrılıp kendilerine farklı bir yemek kültürü oluşturmayı başarmış Koreliler bizce bu konuda epey başarılı olmuş durumdalar. Şimdi de sıra ‘bu lezzetleri nerede tadabiliriz?’ Sorusunun cevabını vermekte. Hadi! Hep beraber listemize göz atalım ve Kore mutfağıyla tanışalım.

‘Lokmacım farklı lezzetler bizim için olmazsa olmaz, başka lezzetlerle tanışıp damak tadımızı geliştirmek en büyük hobimiz’ diyen okurlarımızı ve takipçilerimizi duyarak başlattığımız Lokma’dan Dünya Mutfağı köşemizde her hafta farklı bir ülkenin mutfağını ve dolayısıyla da lezzet kültürünü ele aldığımız birbirinden keyifli çalışmalarla sizlerleyiz.

Lakin bu defa da akıllarda ‘ee Lokmacım iyi güzel, bu ülkenin mutfağı hakkında birçok şey öğrendik peki iştahımızı kabartan bu lezzetleri nerelerde deneyimleyelim?’ sorusu belirdi. Hiçbir soruyu yanıtsız bırakmamaya çalışan bizler de sizin için bu mekanları aradık, taradık ve her hafta dünya mutfağı köşemizden sonra sizlerle paylaşalım istedik.

Seoul Restaurant, Sultanahmet

Biz bu listeye ilk sıradan girmeyi hak ettiğine tüm kalbimizle inandığımız bir mekanla giriş yapalım istedik. Seoul Restaurant, dört bir yanında turist olmasıyla ve tarihi güzellikleriyle aklımızı başımızdan alıp bizi bambaşka bir yerdeymiş gibi hissettiren Sultanahmet sokaklarına en yakışan mekanlardan biri. Kore mutfağının şehirdeki en başarılı temsilcilerinden olan Seoul Restaurant’a yolunuz düştüğünde bizim için de bir bibimpab yemeyi unutmayın.

Cankurtaran Mahallesi, Akbıyık Caddesi, No:33 / Fatih / İstanbul

Seorabeol Korean Restaurant , Şişli

Şehrin içinde, belki de İstanbul’un kalabalığını ve trafiğini en had safhada hissettiğimiz bir ilçesinde saklanan bu lezzet diyarını sobeledik… Seorabeol Korean, olağanüstü lezzetli yemekleri ve kaliteli ambiyansı ile hiç şüphesiz beş yıldızı hak eden mekanlardan. Son derece temiz ve göze hitap eden dekoruyla önce gözünüzü, daha sonra da nefis chadolbagisi ile karnınızı doyuran bu mekana mutlaka şans vermelisiniz.

Esentepe Mahallesi, Kore Şehitleri Caddesi, No:57/B, Şişli / İstanbul

Çamsut Mangal, Etiler

Kore mutfağıyla ilgilenen herkes bilir ki Korelilerin mangal kültürü en az bizim kadar geniştir. Hatta itiraf etmek gerekir ki bizden de geniş ve başarılı. Kore mutfağının en kült lezzetleri arasına girmeyi başarmış olan tüm klasikleri tadabileceğiniz ve güzel bir mangal ziyafeti yaşayabileceğiniz Çamsut Mangal’a girdiğinizde göreceğiniz ilk şey ise Koreli müşterilerin yoğunluğu. Bize kalırsa bu bile Çamsut Mangal’ın ne denli başarılı olduğunun ispatı.

Nispetiye Mahallesi, Aytar Caddesi, No:10, Beşiktaş / İstanbul

Tebek Korean, Taksim

Son derece güler yüzlü ve sempatik çalışanlarıyla gönüllerde taht kurmayı başarmış Tebek Korean, leziz mi leziz yemekleri ve mezeleriyle de akılları başından almaya kararlı mekanlardan biri. ‘Lokmacım kendimizi evimizde gibi hissedelim pek de yabancılık çekmeyelim’ diyenler için önerebileceğimiz samimi atmosferi ve leziz yemekleriyle tek mekan; Tebek Korean.

Kocatepe Mahallesi, Lamartin Caddesi, No: 40/A, Beyoğlu / İstanbul

Sopung, Karagümrük

İstanbul’un en nostaljik semtlerinden birinde keyifli bir gün geçirmeye ve yepyeni lezzetlerle tanışmaya ne dersiniz? Böyle bir güne tamamsanız rotayı hep beraber Karagümrük’e çeviriyoruz. Karagümrük sokaklarını arşınladıktan sonra yemek molamızı vereceğimiz Sopung’da Koreli bir şefin ellerinden çıkan tüm lezzetler ‘iyi ki buraya gelmişiz’ dedirtecek kadar leziz. Sopung, bizim için İstanbul’un gizli lezzet hazinelerinden biri.

Karagümrük Mahallesi, Kaleboyu Caddesi, No:47, Fatih / İstanbul

Sonamu Korean, Mecidiyeköy

Sonamu Korean bizim için duvarında asılı etnik objeleriyle adeta Kore’ye gitmişiz hissi yaşatan en keyifli mekanlardan biri. Mecidiyeköy’e yolunuz düştüğü takdirde ki İstanbul sınırları içinde düşmemesi pek de mümkün değil mutlaka gitmenizi ve Korean Grilled Beefini tatmanızı önerdiğimiz tek mekan. Kore mutfağıyla yeni tanışacaklar içinde harika bir başlangıcın ta kendisi.

Mecidiyeköy Mahallesi, Mecidiye Caddesi, No:18, Şişli / İstanbul