İstanbul’un en iyi 10 Alman restoranı

​
İstanbul’un en iyi Alman restoranları
​ İstanbul’un en iyi Alman restoranları

‘Farklı lezzetler deneyimlemek bizim için bir yaşam tarzı Lokmacım, hele ki bunları senin tavsiyenle yapınca tadından yenmiyor’ diyenler için bu başlık altında İstanbul’da Alman mutfağını adeta Almanya’daymış hissiyle deneyimleyebileceğiniz tüm mekanları derledik ve sizlere yalnızca en yakın lokasyonu seçmesini bıraktık.

60’lı yılların başından itibaren ülkemizden Almanya’ya gerçekleşen işçi göçü sebebiyle kültürel ve ekonomik etkileşim içine girdiğimiz Alman kültürüyle ilgili pek çok bilgiye aşina olduğumuz gibi lezzet kültürlerimizin de büyük bir etkileşim içinde olduğu aşikar. Öyle ki Berlin’de global olarak ünlenmiş tüm fast food zincirlerinin satışlarını ikiye katlayan bir şey var ki; o da Türk döneri.

Yakın kültürel etkileşim sebebiyle damak tadımızın oldukça benzer olduğu Almanların yemek konusunda bizler kadar başarılı olduklarını söylemek de fayda var. Et çeşitlerine olan sevgileri, garnitürlere yani mezelere olan bağlılıkları ile Türk mutfağından pek de farkı olmayan Alman mutfağını keşif vakti.

Alman Cafe Roasting, Nişantaşı

‘Şehrin göbeğinde Alman mutfağını deneyimleyecek güzel mi güzel, lezzetli mi lezzetli bir mekan önerin yok mu Lokmacım?’ Elbette ki var. Nişantaşı’nda ki Alman Cafe Roasting için tek bir şey söyleme şansımız olsa şüphesiz ki şöyle bir tercihte bulunurduk; Almanya’ya gitmeden Almanya’yı yaşamak. Buraya yolu düşenler bizim için frankurter sosisin tadına bakmayı unutmasın…

Halaskargazi Mahallesi, Vali Konağı Caddesi, No:31-38/A, Nişantaşı / Şişli

Türk Alman Kitabevi Cafe, Şişhane

Açıkçası İstanbul’da yaşayıp da Türk Alman Kitabevi’ni bilmeyen biri olduğunu pek zannetmesek de böyle bir liste söz konusu olduğunda bizim için ilk sıralarda olmayı hak eden en başarılı mekanlardan biri. Keyifli arkadaş sohbetlerine eşlik edecek bir dilim bienenstich önce ağzınızın tadını sonra neşenizi yerine getirecek.

Şahkulu Mahallesi İstiklal Caddesi No:237, Beyoğlu / İstanbul

Berlinerci, Nişantaşı

Alman mutfağının global olarak ünlenmiş lezzeti nedir? diye soracak olsak cevaplardan biri şüphesiz ki berliner olurdu. Alman mutfağının dünya genelinde oldukça sevilen bu tatlısını Nişantaşı’nda hakkını vererek yapan bir yer var; Berlinerci. Hamuruyla, dolgusuyla kısacası kıvamıyla gerçek bir berliner yemek isteyen herkes mutlaka buraya en azından bir kere gitmeli.

Halaskargazi Mahallesi, Halaskargazi Caddesi, Zafer Sokak, No: 15/A, Nişantaşı / Şişli

1931 Fischer Restaurant, Gümüşsuyu

‘Lokmacım şöyle bir taşla iki kuş vursak da iki farklı ülkenin lezzetlerini bir arada tatsak.. Yok mu böyle bir mekan önerin?’ dediğiniz noktada Lokma yine imdada koşup size Avusturya ve Alman mutfağının en güzide örneklerini sunan bir mekan önerisiyle geldi; Fischer Restaurant. Buraya rezervasyon yaptırmanız ve bazı yemekler için en az 3 gün önceden sipariş vermeniz gerektiğini unutmayın.

Gümüşsuyu Mahallesi, İnönü Caddesi, No: 43/B, Beyoğlu / İstanbul

Gurmania, Cağaloğlu

İstanbul’un en sevdiğiniz yeri neresi? Bizim için cevap su götürmeksizin; tarihi yarımada. Geçmişin izlerini ve yaşanmışlık kokan sokakları çok ama çok sevdiğimizden gönlümüzde yeri apayrı olan Kapalıçarşı sokaklarında gezinirken küçük bir tatlı molası vermek istediğinde ayaklarınız sizi Gurmania’nın kapısına götürmeli. Berlinerin tadına doyabileceğiniz bu mekan, bizim favorilerimizden biri.

Molla Fenari Mahallesi, Kılıççılar Sokak, No 43, Cağaloğlu / İstanbul

Kaffee Schütz, Koşuyolu

Butik kafeler bizim için her zaman dost meclislerinin, özel buluşmaların kısacası tüm keyifli anların en sevilen adresleri olduğundan sımsıcak atmosferiyle ve enfes lezzetleriyle Kaffee Schütz’ü sona bıraktık ve kapanışı böyle yapalım istedik. Anadolu yakasında kahveleriyle ve tatlılarıyla Alman mutfağının en güzel örneklerini sunan Kaffe Schütz’e mutlaka yolunuz düşmeli.

Koşuyolu Mahallesi, Koşuyolu Caddesi, No: 80, Kadıköy /İstanbul