İstanbul'un en popüler kış mekanları

İstanbul'un en popüler kış mekanları
İstanbul'un en popüler kış mekanları

Soğuk kış günlerinde genellikle evimizin sıcaklığında, battaniye altında tüm gün dizi film izleyerek zaman geçirmek hepimizin favorisi olsa da; canımız sıkıldığı zamanlarda, zorunlu buluşmalarda, önceden planlanmış toplantılarda gidebileceğimiz o mekanları bilmekte fayda var. İstanbul kışa en yakışan mekanlarını derlediğimiz bu yazımızda, kışın ruhunu doya doya yaşayabileceğiniz o mekanları keşfetmeye hazır mısınız?

İÇİNDEKİLER
Sıcacık bir çayın, iyi demlenmiş bir kahvenin, birbirinden nefis bitki çaylarının eksik olmadığı kış günlerinde İstanbul'da kışın gidilebilecek mekanlar nerelerdir?

Sorusuna cevap ararken; kendinizi evinizdeymiş gibi rahat hissedebileceğiniz yepyeni yerlerle tanışmaya hazır mısınız?

İstanbul'un kışa en yakışan mekanları rotamızda; şömineleriyle, manzaralarıyla, başarılı menüleriyle ve keyifli atmosferiyle favorimiz olan tüm mekanları bir araya getirdik ve sizlere yalnızca size en yakın lokasyonu seçip; kışın tadını çıkarmasını bıraktık!

Çaycı İzzet Efendi, Çengelköy

İstanbul'un en sevdiğimiz lokasyonlarından biri olan Çengelköy sokaklarından herkese merhaba! Dost buluşmalarında masadan eksik olmayan çayın en lezzetli versiyonlarını bulabileceğiniz Çaycı İzzet Efendi; bize göre İstanbul'un kışa en yakışan mekanlarından biri...

Çengelköy, Kerime Hatun Cami Sokak, No:7, 34680 Üsküdar/İstanbul


Forno Balat, Balat

İtalyancası forno, Türkçesi fırın... Son zamanların en popüler lokasyonları arasında gösterilen Balat'ın adının hakkını veren mekanı Forno Balat... Siz siz olun pizzalarıyla, pideleriyle, lahmacunuyla soğuk kış günlerinde adeta bir fırın karşısında oturuyormuşçasına içinizi ısıtacak, damaklarınızı şenlendirecek Forno Balat'ı ziyaret edip, Balat sokaklarında nostaljik bir gün geçirmeyi ihmal etmeyin!

Vodina Caddesi, Fener Kireçhane Sokak, No:13/A, 34087 Fatih/İstanbul

Arada Beyrut Cafe, Galata

Pazar kahvaltılarını dışarıda yapmayı seven herkes buraya! Soğuk havalarda evden çıkmak epey zor olsa da, pazar sabahı sıcacık yatağınızdan çıkmanıza değecek bir mekan önerisiyle biz geldik... Lübnan mutfağının şehirdeki en başarılı temsilcilerinden biri olan Arada Beyrut Cafe, birbirinden nefis kahvaltılıkları ve keyifli mi keyifli atmosferiyle eşsiz bir pazar kahvaltısı deneyimi için sizleri bekliyor.

Hacımimi, Lüleci Hendek Caddesi, 23a, 34425 Beyoğlu/İstanbul

Hidden House, Bebek

Bu pazar sabahı kötü havalara aldırış etmeksizin formumuzu korumak için Bebek sahilinde yavaş tempolu bir koşuya ne dersiniz? Üstelik Bebek sahiline oldukça yakın bir konumda bulunan Hidden House'u keşfettikten sonra hoş ambiyansı, sıcacık şöminesi, başarılı menüsü ve keyifli müzikleriyle müdavimi olacağınız yeni bir mekan da İstanbul'da kışın gidilebilecek mekanlar listenize eklenmiş olacakken!

Bebek, Bebek, Küçük Bebek caddesi, Yeniyol Çıkmazı, 2A, 34342 Beşiktaş/İstanbul


Rokethane Restoran, Şile

İstanbul'da kışın ruhunu yaşayabileceğiniz en keyifli mekanlardan biri olan Rokethane, büyüleyici manzarası ve huzurlu ambiyansı ile hafta sonu kış gezilerinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken mekanlardan biri. Dışarının soğuğuna aldırış etmeden keyifle kahvaltınızı edebileceğiniz ve şehrin yoğunluğundan uzak geçireceğiniz bir gün sonrası; kendinizi çok daha iyi hissedeceğinize eminiz.

Meşrutiyet, Kumbaba Caddes, No:17, 34980 Şile/İstanbul


Voi Central, Etiler

Şehrin karmaşasının içinde ama o karmaşadan bir o kadar uzak... Voi Central işte size tam olarak bunu vadediyor. Ulaşımı şehrin merkezinde olması sebebiyle son derece basit olan Voi Central, bizim için sıcacık şöminesiyle ve samimi dekorasyonuyla tüm sevdiklerinizle vakit geçirirken, kışın ruhunu yaşayabileceğiniz en başarılı mekanlardan biri.

Etiler, Bebek mahallesi, Bebek Dağı Sk. No 3, 34337 Beşiktaş

Atölye Kafası Hangar, Balat

Balat sokaklarına olan sevdamızı Lokma blog içeriklerini takip eden okurlarımız çok iyi bilir... İşte Atölye Kafası 'Hangar' bizim için bu sevdayı körükleyen mekanlardan biri. Öyle ki Balat'ın en gözde mekanları arasında yerini almayı başarmış Atölye Kafası, içeri adımınızı attığınız ilk andan itibaren sizi bambaşka bir dünyaya götüren o nadir mekanlardan biri!

Yavuz Sultan Selim, Kadir Has Kavşağı 75/D, 34083 Fatih/İstanbul


Corinne Brasserie, Taksim

Beyoğlu nam-ı diğer Pera sokaklarında, İstanbul'un en İstanbul halinin tadını çıkardıktan sonra keyifli bir yemek için Corinne Brasserie, sıcacık şöminesi ve birbirinden nefis yemekleri ile kışın tadını çıkarabileceğiniz en favori mekanlarımızdan biri olarak Taksim'de sizleri bekliyor!

Kuloğlu, Turnacıbaşı Caddesi, Ayhan Işık No:41, İstiklal, Beyoğlu, 34433 Beyoğlu/İstanbul

Chalet, Beşiktaş

Alplerde kayak yaptıktan sonra bir dağ evinde konaklıyormuşçasına hissedeceğiniz Chalet; diğer önerilerimize nazaran fiyatları bir tık daha yüksek bir mekan olsa da her kuruşuna değecek eşsiz bir deneyim için biçilmiş kaftan. İsviçre'den getirilmiş orijinal bir dağ evinde hizmet veren Chalet, tüm ezberleri bozarak kışın geçirilen özel günlerin favori mekanı olabilir...

Vişnezade Mh, Acısu Sokaği No:19, 34357 Beşiktaş/İstanbul

Vefa Bozacısı, Vefa

Kışa en yakışan içeceklerden biridir boza... Geçmişe yolculuğun olmazsa olmazıdır... Sokaklarımızdan geçen bozacılarla dolu çocukluk anılarımıza dönerken; Vefa Bozacısı'ndan bahsetmemek olur mu? Elbette ki hayır. İstanbul'un en eski ve tarihi semtlerinden biri olan Vefa'ya yolunuz düştüğü vakit buraya uğramadan geçmeyin!

Mollahüsrev, Vefa Caddesi, No:66, 34134 Fatih/İstanbul

Han, Karaköy

Gelelim listemizin sonuna... Kapanışı hepimizin göz bebeği olan kahvecilerden biriyle yapmamak olur muydu? Elbette ki hayır. Karaköy sokaklarının kaosundan uzak kalmayı başarmış Han sakin atmosferi, başarılı kahveleri ve dillere destan kurabiyesiyle kışın tadını çıkarabileceğiniz en başarılı mekanlar listemizin kapanışını yapmayı çoktan hak etti...

Kemankeş Karamustafa Paşa, Hoca Tahsin Sokak, No:17, 34425 Beyoğlu/İstanbul