İtalyan rüzgarı: Birbirinden nefis parmesanlı tarifler

Birbirinden nefis parmesanlı tarifler
Birbirinden nefis parmesanlı tarifler

İtalyan mutfağının en kült lezzetlerinden biri olan parmesan peyniri ile arası iyi olan herkesi şöyle alalım! Pizzasından, makarnasına, salatasından, atıştırmalığına İtalyan mutfağına ait birçok tarifte karşımıza sıklıkla çıkan parmesan peynirini nerelerde kullanabiliriz? Parmesan peyniri ile neler yapabiliriz? Diye düşünenler için birbirinden nefis parmesanlı tarifler ile biz geldik...

İÇİNDEKİLER

Fırında parmesanlı patlıcan

'Patlıcanı çok seviyorum ama artık klasikleşmiş patlıcanlı tarifler dışında bir şeyler yemek istiyorum' diyenler için Lokma kolları sıvadı! Parmesan peynirinin lezzetini başrole alarak ortaya enfes bir tarif çıkardı.

Erikli parmesanlı sebze sote

Bildiğiniz tüm et, tavuk, sebze sote tariflerini unutun! Ezber bozan bir sebze sote tarifiyle işte karşınızda Lokmacığınız. Bu akşam yemeğinde antrikotun başrolde olduğu parmesanlı sebze sote tarifimiz ile kendinize gerçek bir lezzet şöleni hazırlamaya ne dersiniz?

Parmesanlı fındıklı tuzlu kurabiye

İtalyan mutfağının vazgeçilmezlerinden parmesan peyniri bu kez bir makarna ya da pizza tarifinde değil, çay saatlerinin yeni gözdesi olmanın en sıkı adaylarından biri olan bir kurabiye tarifinde bizlerle... Parmesan ve fındığın şaşırtan uyumuyla: Parmesanlı fındıklı tuzlu kurabiye.

Parmesanlı taze çekilmiş karabiberli mısır

Yemelere doyamadığımız nadir yiyeceklerden biri olan süt mısırı tanımakta zorlanacağınız bir tarif ile biz geldik... Parmesan peyniri ve karabiberin işbirliği ile ortaya çıkan bu tarifimizle mısırların lezzetini bundan böyle ikiye katlama vakti!

Parmesanlı fırın kabak

Sağlıklı beslenmeye gönül verenler, diyette olanlar, artık yediğine dikkat etmeye karar verenler ve parmesan severler! Herkesi ortak noktada buluşturacak o tarif işte bu tarif. Fırın yemeklerinden şaşmayanların gözdesi olacak parmesanlı fırın kabak ile hem sağlıklı hem lezzetli bir öğüne ne dersiniz?

Parmesanlı fırın makarna

Bir yerde parmesan peynirinden söz edilir de makarna tarifi olmaz olur mu? Gerçek parmesan peyniri severler bilir ki parmesan peyniri birçok şeye çok ama çok yakışsa da onun gerçek aşkı makarnadır. İtalyan mutfağında genellikle parmesan peyniri makarnanın üstüne serpilerek kullanılıyor olsa da bu kez makarna ve parmesan peyniri aynı anda fırına girdi ve ortaya şiir gibi bir lezzet patlaması çıktı!

Kaşarlı ve parmesanlı mantarlar

Mantar sevmek ve mantarı aşkla tüketmek... İkisinin çok ayrı şeyler olduğu konusunda hemfikirsek sizlerle enfes bir tarif paylaşalım. İtalyan mutfağının vazgeçilmezi parmesan ve Türk mutfağının en sevilen peynirlerinden biri olan kaşar peyniri bu kez bir mantar tarifinde beraber!