Kahve severlere özel: Kahve ile yapılabilecek 10 farklı tatlı tarifi

​Kahve severlere özel: Kahve ile yapılabilecek 10 farklı tatlı tarifi
​Kahve severlere özel: Kahve ile yapılabilecek 10 farklı tatlı tarifi

Bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı var mıdır bilinmez lakin türk kahvesinin seveninde ne denli bir tutku olduğunu bilen bilir. Güne kahve içmeden başlayamayanlar, keyifli sohbetlerde kahvesinden bir yudum almadan duramayanlar ve her daim kahveyi yanı başında arayanlar bizi çok iyi anladı. Biz de bu devasız derdi; içimine doyamadığımız kahveyi bambaşka bir alana taşıyıp lezzetini katlayalım istedik ve sizler için kahve ile yapılabilecek birbirinden lezzetli 10 tarifi bu yazımızda derledik.

Asırlardır kültürümüzün bir parçası haline gelmiş Türk kahvesi, onlarca geleneğin dahi olmazsa olmazı haline gelmiş; kendine apayrı bir yer edinmiş en nadide lezzetlerden biri. Bu lezzeti, çok sevdiğimiz tatlılarla buluşturup ortaya çıkan bu lezzet karnavalında damak tadınıza en uygun lezzeti seçerken epey zorlanacağınıza oldukça eminiz.

Birbirinden nefis ve pratik kahve keyiflerinize eşlik edecek, kahvenin tadına doymanızı sağlayacak bu tariflerimizle kahve müptelalarının gönlünde Lokma’nın da en az Türk kahvesi kadar taht kuracağına emin gibiyiz.

Kırk yıl hatırı olan kahvenin tatlılarıyla karşınızdayız.
Kırk yıl hatırı olan kahvenin tatlılarıyla karşınızdayız.

Pratik tiramisu tarifi

İlk tarifimizin kahveli tatlı dendiğinde dünyanın her köşesine nam salmış en ama en lezzetli tatlılardan biri olması sizi pek şaşırtmasın. Bu bizler için efsaneye, saygı duruşu. Kahve ve peynirin bir araya gelerek nasıl bir akıl tutulması yaratmayı başardığı hususunda pek fikrimiz olmasa da oldukça pratik bu tarifimizden sonra yorumu sizlere bırakıyoruz.

Pratik tiramisu
Pratik tiramisu

Efsaneye saygı duruşu; pratik tiramisu tarifi

Kahveli tahinli puding tarifi

Tatlı ve kahve bizim her haliyle kabulümüz lakin sütlü tatlılara olan zaafımız bir başka diyenler buraya. Küçük büyük demeden hepimizin çok sevdiği pudingi, kahve ile buluşturarak ortaya çıkardığımız bu lezzet şöleniyle aklınızı başınızdan almaya meyil etmiş gibiyiz. Kahvenin tadına doyabileceğiniz, oldukça pratik hazırlanan şefin seçimi olan bu tarifimiz aniden gelen tatlı krizlerinin yeni gözdesi olmaya en güçlü aday.

Kahveli tahinli puding
Kahveli tahinli puding

Pudingin en lezzetli hali; kahveli tahinli puding tarifi

Cevizli kahveli tarçınlı üçgenler tarifi

Bu tarifimizi şöyle anlatmak gerekirse, arkanıza yaslanın ve fırının kapağını açtığınız an mutfağı saran kahve ve tarçın kokusunun hayaline merhaba deyin. Çay keyiflerinize lezzetiyle iz bırakmaya epey kararlı bu kurabiyelere şekil verirken miniklerin de hayal gücünü mutfağa davet etmeyi bizler adına unutmayın.

Cevizli kahveli tarçınlı üçgenler
Cevizli kahveli tarçınlı üçgenler

Mis gibi kokular mutfağı sardı; cevizli kahveli tarçınlı üçgenler tarifi

Kahveli çilekli triffle tarifi

Genellikle tatlı sevdamızın temelinde, lezzetine doyamamak yatar lakin bu defa ezber bozuluyor. Bizler kahveli çilekli triffle’ın önce kokusuna, sonra görselliğine ve bir kaşık aldığımız an damağımızda bıraktığı o lezzete vurulmuş olanlardanız. Kokusu ve görselliği başlı başına bir olay olan bu tarifimizi deneyimlemek için bugün en doğru gün.

Kahveli çilekli triffle
Kahveli çilekli triffle

Enfes lezzetinin geri planda kaldığı;kahveli çilekli triffle tarifi

Kahveli çekirdekli muffin brownie tarifi

Bu tarifimizin başlığını gördüğünde heyecandan kalbi hızla atmaya başlayan kahve müptelaları ve brownie aşıkları birbirine merhaba diyebilir. Oldukça basit malzemelerle yapılışı ve porsiyonluk sunumuyla şipşak hazırlayabileceğimiz bu brownieleri hazırlarken, yedikten sonra tarifini isteyecek olanlar için tarifini porsiyonluk kağıtlarda hazırlamanızda yarar var.

Kahveli çekirdekli muffin brownie
Kahveli çekirdekli muffin brownie

Brownienin en leziz hali; kahveli çekirdekli brownie tarifi

Kahveli çikolatalı mousse tarifi

Düşük kalorili tatlılar söz konusu olduğunda daha bir gönül rahatlığıyla yediğimizden gözlerimizin içinin parladığını itiraf etmemizde hiçbir sakınca yok. Bir mousse düşünün ki her katında bambaşka bir lezzeti kaşıklayıp bir kupta bin bir farklı hisse kapılın. İşte bu tarifimiz için yapılabilecek en güzel tanım bu.

Kahveli çikolatalı mousse
Kahveli çikolatalı mousse

Kahveli cheesecake tarifi

Cheesecake… Bu lezzetin sevmeyeni var mı pek bilemiyoruz ama şu konuda oldukça iddialıyız ki sevmediğini söyleyenin yolu henüz kahveli cheesecake ile kesişmemiştir. Başlı başına bir imza haline gelmiş cheesecake şefin seçimi olan bu tarifimizde kahve ve ganaj çikolata ile buluşarak bir nebze olsun bağımlılık yaratsa da bunun dünyadaki en lezzetli bağımlılık olduğu konusunda hiçbir şüphemiz yok.

Kahveli cheesecake
Kahveli cheesecake

Kahve ve ganaj çikolatanın en leziz flörtü; kahveli cheesecake tarifi

Türk kahveli üzümlü muhallebi tarifi

Biliyorsunuz ki en sevdiğimiz meyveleri de işin içine katarak ortalığı biraz daha şenlendirmek Lokma için bir keyif. Hafif bir tatlı olması sebebiyle hepimizin sevgisini kazanmış muhallebiyi yeni lakin bundan sonraki ebedi dostları; Türk kahvesi ve üzümle tanıştırmak için ne bekliyorsunuz?

Türk kahveli üzümlü muhallebi
Türk kahveli üzümlü muhallebi

Muhallebi yeni dostlarıyla buluştu; türk kahveli üzümlü muhallebi tarifi

Kahveli truff tarifi

Tek bir tanesiyle dahi tatlı krizlerimizi sonlandıran, kendi küçük lezzeti büyük olan trufflar bizim için akan suların durduğu nokta. Türk kahvesi ve granül kahveyi bir araya getirerek bir kahve kombosu yarattığımız bu tarifimizden sonra kahve müptelalarının canı ömürlerince başka bir şey yemek istemeyebilir, bizden söylemesi.

Kahveli truff
Kahveli truff

Kahveye doyacağımız; kahveli truff tarifi

Kahve ve fındıklı brownie tarifi

Enfes kıvamlı yumuşacık ve oldukça lezzetli bir brownie karşısında iradesini koruyabilecek olanları çok takdir ediyoruz ve diyette olanlara ilk defa bu tariften uzak durun diyoruz. Bilinen tüm ezberleri bozacak şefin seçimi olan bu brownie tarifimiz koca bir tepsiyi tek başımıza yedirtecek kadar iddialı.

Kahve ve fındıklı brownie
Kahve ve fındıklı brownie

Akıl tutulması yaratan lezzet;kahve ve fındıklı brownie tarifi