Kamp tatili yapacaklara özel; basit malzemeli 10 yemek tarifi

​Kamp tatili yapacaklara özel; basit malzemeli 10 yemek tarifi
​Kamp tatili yapacaklara özel; basit malzemeli 10 yemek tarifi

Bizbu yazımıza doğayla iç içe yapılan kamp tatillerini çok amaçok sevdiğimizi söyleyerek başlamak istiyoruz. Kalabalıktanuzak, doğanın sakinliğine kendimizi bırakmış, huzurlu ve mutlubir tatilin çözemeyeceğimiz bir sıkıntımız olmadığını dabilenlerdeniz. Bu sebeple kamp tatilini daha da güzelleştirecektariflerimizle, kamp tatilinin en temel sorunlarından biri yemekproblemini hep beraber çözüyoruz.

Kamp yaparken menülerimizi genellikle pişme süresi kısa lakin tok tutma süresi uzun yiyeceklerden oluşturmaya dikkat ediyoruz. Malzemeleri basit, yapımı kolay yemekler her daim bu menülerin olmazsa olmazı olarak kendine yer buluyor. Tatil söz konusu olduğunda kalori hesabını da bir kenara koyup, lezzetin peşinden koştuğumuzu da belirtelim tabi.

Yalnız tatillerde değil, spor amaçlı kamp kuracak olanları da unutmayıp enerji veren tariflere de yer verdiğimiz bu yazımızda birbirinden lezzetli ve pratik tariflerle kamp günlüklerinize unutulmaz lezzetler katıp, Lokma olarak anılarınıza dahil olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Hindi füme sandviç

Sandviçlerin ne denli pratik ve doyurucu olduğunu ve ansızın bastıran yeme krizlerinden de aşina olduğumuz birer lezzet olduğunu bilmeyenemiz yok. Oldukça pratik yapımıyla günlük hayatta sıklıkla tükettiğimiz sandviç kamp tatillerimiz için en ama en uygun lezzetlerden biri. Hindi fümenin nefis aromasına doyabileceğimiz bu tarifimiz için malzemeleri kamp çantamıza ekliyoruz.

Hindi füme sandviç
Hindi füme sandviç

En sağlıklısından;hindi füme sandviç

Sucuklu göz yumurta tarifi

Küçük tüpümüz yanımızda olmadan bir kamp tatili hayal etmek elbette ki mümkün değil. Nasıl küçük tüp olmadan kamp tatilimiz eksik kalırsa, sucuklu yumurta olmadan da kahvaltılarımız eksik kalır bizlerden söylemesi. Göz göz yumurtayı bir ayrı sevdiğimizden bu tarifi paylaşmasak asla olmazdı.

Sucuklu göz yumurta
Sucuklu göz yumurta

Otlu gözleme tarifi

Türk mutfağı dendiğinde akla ilk düşen lezzetlerden biri nedir? diye sorsak şüphesiz ki cevap gözleme olurdu. Hazır yufkadan gayet pratik bir şekilde hazırlayabileceğimiz gözlemeyi, kamp menüsüne dahil etme çılgınlığı tam Lokma okurlarına yakışır bir durum olacağından keyfimizden kampta da asla ödün vermiyoruz.

Otlu gözleme
Otlu gözleme

Kampta dahi bizimle; otlu gözleme tarifi

Izgara et sebze tarifi

Izgara dendiği vakit akan suların durduğu ender milletlerden biri olduğumuza hiçbir şüphemiz yok. Hayatın her alanını ızgaranın lezzetiyle taçlandırmak isteyişimiz bunun en iyi ispatı olabilir. Kamp dendiğinde de doğanın kucağında iyiden iyiye açılmış olan iştahlarımız için ızgara et sebze tarifimiz birebir.

Izgara et sebze
Izgara et sebze

Akan suların durduğu an;ızgara et sebze tarifi

Sac kavurma tarifi

Tatilde şöyle bir keyif yapmak istememizden daha doğal ne olabilir ki? Sac kavurma bunun için en ideal yemeklerden biri. Olağanüstü lezzeti ve oldukça doyurucu oluşuyla gönlümüzde apayrı bir yeri olan sac kavurma, keyifli anların da olmazsa olmazı olarak kamp menümüze dahil edildi bile.

Sac kavurma
Sac kavurma

Keyifli anların lezzeti; sac kavurma tarifi

Haşhaşlı sandviç

Tüm tarifler çok güzel ama biz gezmeye, keşfetmeye geldik en pratiğinden başka neler yapabiliriz? diyenleri duyduk ve haşhaşlı sandviçi sahneye davet ettik. Bildiğiniz tüm sandviç tariflerini rafa kaldırmanın tam vakti. Haşhaşlı sandviçin tadına ve pratikliğine kaptıracağınız gönlünüzle beraber birlikteliğiniz kamp sonrasında da devam edecek.

Haşhaşlı sandviç
Haşhaşlı sandviç

Pratik ama bir o kadar da lezzetli; haşhaşlı sandviç tarifi

Bezelyeli yoğurtlu spagetti tarifi

Hem doyurucu hem lezzetli tariflerin tutkunu olanlara özel bir tarifle karşınızdayız bu defa; bezelyeli yoğurtlu spagetti tarifi. İnanılmaz derecede doyurucu olması sebebiyle neredeyse tüm gün sizi yemek derdinden kurtaracak bu makarna tarifimiz kamp menümüzün yıldızı olarak listeye giriş yaptı.

Bezelyeli yoğurtlu spagetti
Bezelyeli yoğurtlu spagetti

Havuçlu karabuğdaylı tohum salata tarifi

Salataların oldukça düşük kalorili lakin bir o kadar da lezzetli olmaları sebebiyle hayatımızda epey geniş bir yeri olduğunu söylesek pek de haksız sayılmayız gibi. Kamp yemekleri söz konusu olduğunda da doyuruculuk ve pratiklik bizim için en önemli etkenler olunca yardımımıza şefin seçimi olan havuçlu karabuğdaylı tohum salata tarifimiz yetişiyor.

Havuçlu karabuğdaylı tohum salata
Havuçlu karabuğdaylı tohum salata

Patlıcanlı ton balığı tarifi

Patlıcanın içinde bulunup da lezzetini nirvanaya ulaştıramadığı tek bir lezzet olmadığına yemin edebiliriz ama ispatımız yok. İşin şakası bir yana patlıcan nasıl olduğunu çözemediğimiz bir şekilde her çeşidiyle ve her şekliyle o kadar lezzetli ki bu tarifimizde de ton balığı ile buluşarak kamp günlüklerinde de aklımızı başımızdan almaya oldukça kararlı.

Patlıcanlı ton balığı
Patlıcanlı ton balığı

Aklı başından alan lezzet; patlıcanlı ton balığı tarifi

Brokolili ayran tarifi

Tariflerin hepsi birbirinden leziz ama içimiz dışımız kuruyacak gibi olduğu anlarda ne yapalım? sorusu akıllara düşmeye başlamışken kapanışı yaz günlerinde içimizi ferahlatacak, her kaşıkta serin sularda kulaç atıyormuşuz hissi yaşatacak brokolili ayran tarifimizle çorbaları aratmayacak bir kapanış yapalım istedik.

Brokolili ayran
Brokolili ayran

Kızgın kumlardan, serin sulara; brokolili ayran tarifi