Kansızlıkla mücadele edenler buraya! İşte kansızlığa iyi gelen 6 besin

İşte kansızlığa iyi gelen 8 besin
İşte kansızlığa iyi gelen 8 besin

Kışın iyiden iyiye kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde kansızlıkla başı dertte olanlar için zorlu günlerinde kapıda olduğu aşikar. Kansızlık problemleri yüzünden kışın oldukça fazla üşüyen, kendini sürekli olarak halsiz ve yorgun hisseden herkes buraya! Doktorunuzun önerdiği demir takviyelerinizi kullanırken aynı zamanda bu gıdaları tüketip kansızlıkla etkin bir mücadeleye var mısınız? İşte karşınızda kansızlığa iyi gelen 6 besin!

İÇİNDEKİLER

Pekmez

Küçüklüğümüzden beri ellerinde bir kaşık pekmezle bizlere pekmez yedirmek için peşimizden koşan aile büyüklerimizin bu çabası elbette ki boşuna değildi. Her gün düzenli olarak tüketeceğiniz bir kaşık pekmez bol miktarda kalsiyum ve fosfor içerdiğinden kansızlık sorununuza doğal bir ilaç niteliğinde iyi gelecek.

Böbrek

Bu başlığı görür görmez içinizde oluşan 'ben asla böbrek yemem' ön yargınızı bir kenara bırakmanız gerektiğini söyleyelim. Tıpkı diğer sakatatlar gibi içerisindeki demir ve B vitamini sayesinde kan yapıcı bir özelliğe sahip olan böbrek beslenme rutininizde mutlaka yer vermeniz gereken yiyecekler arasında.

Koyu yeşil yapraklı sebzeler

Demir eksikliği dolayısıyla da kansızlık ile başı dertte olanlar bunu pek bilmese de doğada en yüksek miktarda demir içeren şeylerin başında koyu yeşil yapraklı sebzelerin geldiğini söyleyelim. Brokoli, ıspanak, kara lahana, pazı gibi birçok sebzenin içerisinde bol miktarda demir bulunur.

Yumurta

Her sabah bir adet yumurta yemeyi bir alışkanlık haline getirmek için daha ne bekliyoruz? Bol miktarda demir ve protein içeren yumurta kan yapıcı gıdaların başında geliyor. Her sabah bir adet yumurta yiyerek hem kan değerlerinizi yükseltin, hem de tokluk hissini uzun saatler yaşamanın tadına varın.

Ciğer

İyi bir Arnavut ciğerinin kansızlığın en büyük düşmanlarından biri olduğunu söylesek? B 12, folik asit ve demir açısından oldukça zengin olan ciğeri düzenli tükettiğiniz takdirde hem kan değerlerinizdeki iyileşmeyi, hem de enerji seviyenizdeki yükselmeyi göreceksiniz.

Kuru üzüm

Günde 1 avuç kuru üzüm kansızlıkla ilgili tüm dertlerinize şifa olacak. Ama özellikle bu kuru üzümleri çekirdekleriyle tüketmenizde fayda olduğunu da söyleyelim. Günde 1 avuç kuru üzüm tüketerek kansızlık problemlerinize veda edebilirsiniz.