Karadeniz Bölgesi’nin doğu ucundaki Artvin’in yöresel lezzetleri ve lezzet durakları

Artvin
Artvin

Yarısından fazlası ormanlarla kaplı olan Doğu Karadeniz’in en engebeli şehirlerinden biri olan Artvin mutfak kültürüyle de dikkatleri üzerine çekmeyi başarmış. Peki Artvin'in meşhur yemekleri nelerdir? Artvin mutfağında önemli bir yere sahip birkaç yemeği ise şöyle sıralayabiliriz; kuymak, hamsi pilavı, puçuko, pancar yemeği, kaygana, silor, mısır ekmeği, keşkek ve mıhlamayla sofralar şenlendiriliyor. Bu birbirinden lezzetli Artvin yemekleri nerede yenir? Hemen bakalım.

Artvin'de Karadeniz, Gürcü ve Anadolu etkisinin görüldüğü yemekler aynı zamanda kendine has bir kültür oluşturarak da literatüre girmiştir. Süt ve süt ürünlerinden yapılan yemeklerin yanında; sebzeli ve kır otlarından yapılanlarda çok tüketilmektedir. Et yemekleri, hamur işleri, çeşitli çorbalar ve tatlılarda önemli bir yere sahiptir. Artvin'in nefis yemeklerini anlatacağımız lezzet yolculuğuna başlayabiliriz o zaman.

Kuşçu’nun Yeri Katrevan

Serin ve temiz havasıyla yeşilin can bulduğu Artvin’in hangi köşesine giderseniz gidin göz kamaştıran manzarasıyla karşılaşacaksınız. Bu güzel manzara eşliğinde ise yediğiniz her yemek size adeta huzur verecektir.

Kuşçu’nun Yeri Katrevan
Kuşçu’nun Yeri Katrevan

İlk durağımız Kuşçu’nun Yeri Katrevan olarak listemizde yer alıyor. Artvin manzaralı ve bütün yöresel yemekleri bulabileceğiniz bir restoran. Özellikle turşu kavurması ve kuymak için mutlaka bu restoranı listenize ekleyin ve afiyetle yiyin!

Adres: Balcıoğlu, Kafkasör sokak No:37 Merkez Artvin

Ersin Dede

Cağ kebabı Erzurum’da olduğu kadar Artvin’de de oldukça meşhurdur. Birçok farklı yerde bulabileceğiniz bu kebabı için güzel bir adres paylaşıyoruz şimdi. Ziyaretçilerin kilometreler aşıp geldiği ve dilden dile aktarılarak lezzetinin ün bulduğu Ersin Dede restorandayız. Ersin DedeYıllardan beri hizmet veren ve kalitesinden ödün vermeden bugünlere gelmiştir. Restorana gitmeden önce kebabın erken biteceğini söyleyelim ona göre bu lezzetten mahrum kalmayın! İster cağ kebabı ister döner etin her türlü eti bulabilirsiniz. Bir kere yediğiniz zaman asla unutamayacağınız bir tat. Yanında sıcak lavaşı ve salatası açık ayranıyla şimdiden afiyet olsun.

Adres: Ardanuç Meydanı, Ardanuç Artvin

Aspirin Pide ve Kebap Salonu

Karadeniz pidelerinin birbirinden lezzetli malzemeleriyle sıcacık odun fırınında piştikten sonra masalara gelmesiyle siz kendinizden geçeceksiniz. Artvin’de ister kalabalık gruplar ister ailenizle gidebileceğiniz hem lezzeti hem servisi hem de tertemiz ortamı ile sizi kendisine hayran bırakacaktır. Çalışanlar cana yakın, hizmette ve hürmette kusur etmeyerek sizi bir misafir gibi ağırlıyorlar. Kendinizi ev rahatlığında hissedeceksiniz… Pide dışında birçok alternatifi de bulunan ve hemen her yemeği birbirinden lezzetli yemekler sizi bekliyor.

Aspirin Pide ve Kebap Salonu
Aspirin Pide ve Kebap Salonu

Adres: Dumlupınar caddesi No: 21 Hopa Merkez Artvin

Meroli

Bir yol üstü durağında güzel manzarasıyla yöresel yemeklerin tamamını tadabileceğiniz Meroli’deyiz şimdi.

Meroli
Meroli

Kara lahana sarması ve silor Artvin’in en önemli yöresel yemeklerindendir bu restoranda da bu ikisini de gönül rahatlığıyla tadabilirsiniz. Sıcacık bir atmosferde yöresel lezzetler ve çalışanlarla hoş sohbet vakit geçirebilirsiniz. İsterseniz sabah kahvaltısında da tercih edebileceğiniz yağmurlu ve yemyeşil bir Karadeniz manzarasında keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Aralık köyü, Borkça Artvin

Saklıca Lokantası

1954 yılından bu yana kapılarını açmış ve her gelen misafirini aynı özenle karşılayarak, ilk günkü heyecanını koruyarak hizmet vermektedir. Ekonomik fiyatlarla hem cebinizin dostu hemde karnınızı lezzete doyuracağınız harika bir restoran. Bütün sulu yemekleri, yöresel ev yemekleri bulabileceğiniz dillere destan Saklıca Restoran’ı da mutlaka listenize eklemelisiniz!

Saklıca Lokantası
Saklıca Lokantası

Adres: Çarşı, Cumhuriyet caddesi No:51 Merkez Artvin

Artvin'in meşhur yemeğini evimde denemek isterim diyenler için;

Artvin'in nefis lezzeti Pesto Soslu Kolay Siron