Karadeniz’in göbeği Sinop’un yöresel yemeklerini tadabileceğiniz mekanlar

Sinop
Sinop

Karadeniz’in en kuzeyindeki şehirle yazımıza başlıyoruz şimdi. Coğrafi konumu sebebiyle savunma ve ticarette önemli bir yere gelerek uzun yıllar bu konumunu muhafaza etmiştir. Eşsiz bir kültürle beraber zengin mutfağıyla yöresel tatları hafızamıza kazınmıştır. Sinop'un meşhur yemekleri nedir ve bu meşhur Sinop yemekleri nerede yenir? Hepsini sizler için derledik. Sinop yemek turumuza başlayalım o zaman.

Her ilimizde olduğu gibi Sinop’un da kendine özgü birçok yemeği mevcuttur. Bütün bir tarafı denizle kaplı olmasına rağmen, Karadeniz’in diğer illerine kıyasla bu ilde çok fazla balık tüketilmediğini söyleyebiliriz. Daha çok sebze ve hamur işi çeşitleri mutfağa hakim olmuştur. Şehirde çorbadan sebze yemeklerine, tatlıdan türlü baharatlara kadar pek çok lezzet yer edinmiştir. Özellikle Sinop mantısı diğer mantılardan farklı açılarak meşhur olmuştur. Bunun yanında kaygana, nokul, ıslama, katlama, sirkeli pırasa, kaşık çıkartması, kestaneli iç pilavı da Sinop’a gittiğinizde tatmanız gereken yöresel lezzetlerin başında geliyor. Şimdi bu lezzetleri gönül rahatlığıyla yiyebileceğimiz mekanları anlatmaya başlayalım.

Teyzenin Yeri Mantı Salonu

Mantı denince akla ilk olarak Kayseri gelmiş olsa da Sinop mantısını yedikten sonra bunu unutacaksınız! Daha büyük hamurla daha ince olarak hazırlanan mantı daha çok cevizli olarak tercih edilirsiniz! Yazımızın ilk tavsiyesine de Teyzen’nin Yeri ile başlıyoruz. İlk girişte sizi mantı açan teyzeler karşılıyor. Kendinizi restorana değil de misafirliğe gitmiş gibi hissediyorsunuz. Sıcak güler yüzlü çalışanlarla beraber bu mekanda bir müşteri gibi değil yakın bir dost gibi her isteğiniz yerine getiriliyor : ) Doyurucu porsiyonları ve uygun fiyatları sayesinde çok fazla tercih ediliyor. Kapısında günün her saati kuyruk görmeniz mümkün ancak biraz sabrederek bu eşsiz lezzete ulaşmanız mümkün.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Yeni mahalle Gazi caddesi No: 49/1 Sinop

Okyanus Balık Evi

Karadeniz’in en kuzeyinde her tarafı denizle çevrili bir ilde balık yemeden dönmek olmaz… Hem mevsimine göre çok fazla çeşitte balık bulabileceğiniz hem de hepsinin çok taze olduğu Okyanus Balık Evindeyiz. tripadvisor

Daha önce balık çorbası denemediyseniz burada levrek çorbasına mutlaka bir şans verin emin olun pişman olmayacaksınız! Tamamen organik salataları ve yeşillikleriyle yanında mısır ekmeği tam bir Karadeniz sofrası sizi bekliyor. Ne kadar kalabalık olursa olsun hizmet hiç aksamıyor, tüm siparişler sıcak bir şekilde masaya getiriliyor. Yemeğin üzerine de güzel bir helva ile akşamı noktalayabilirsiniz.

Adres: Meydankapı mahallesi Kurtuluş caddesi No:15 Sinop

Öztürk Restoran

Şimdi kahvaltı edebileceğiniz Sinop’ta güzel bir mekanla beraberiz. Bir aile işletmesi olan bu restoran özellikle kahvaltı için çok tercih edilmekte. Kullandıkları tüm kahvaltılıklar organik, kendi yetiştirdikleri ve yaptıkları ürünlerden oluşmaktadır. Özellikle armut pekmezleri ve kızılcık turşulu salataları mükemmel mutlaka denemelisiniz. Bunun dışında çok fazla reçel çeşitleri mevcut ufak ufak hepsinden tadabilirsiniz…

tripadvisor
tripadvisor

Doymadan sofradan kalkmanız mümkün değil, işletme sahipleri de bunu kendilerine ilke edinmiş ve o minvalde tüm ekibiyle çalışmalarını sürdürüyorlar. Sinop’ta mutlaka günün bir dilimini bu lezzet diyarı için ayırmanız gerekiyor. Eğer sabah kahvaltısı planlarınız içinde yoksa acıktığınız her an öğle yada akşam güzel bir mantıda yetecektir.

Adres: Erfelek Belediye Hanı Sinop

Tarihi Sebat Lokantası

Sinop’ta tüm yöresel lezzetleri bir arada bulabileceğiniz en meşhur ve en kaliteli restoranlardan ilk sıraya giren Tarihi Sebat Lokantası’na rotamızı çeviriyoruz. Bu kadar meşhur bir restoranda yemeklerin erken tükenmesi söz konusu olduğu için erken gitmenizi tavsiye ediyoruz. Sulu yemeklerin yanında etli yemekler, döner ve pidelerde mevcuttur. Ne kadar beklentinizi yüksek tutarsanız eminiz ki daha iyisiyle karşılaşacaksınız : ) Uygun fiyatları tertemiz bir ortamıyla Tarihi Sebat Lokantası sizi bekliyor.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Meydan Eteği sokak No:2/A Sinop

Şekerci Mehmet Gürbüz

Şekerleme üzerine hizmet veren bu işletme Sinop’a gittiğinizde uğramanız gereken ilk lezzet duraklarından biri. Özellikle Boyabat ezmesi en çok tercih edilen tatlardan biri. Dışı fındıkla çevrili altı ve üstü ceviz ile kaplı tam bir enerji deposudur. İsterseniz sevdiklerinize de bu tatlılardan hediye olarak alabilirsiniz.

Adres: Meydankapı mahallesi İskele caddesi No:2/D Sinop

Sinop yöresinin meşhur tadı: Sinop mantısı