Kastamonu’nun enfes tatlarına ulaşabileceğiniz 5 restoran

Kastamonu
Kastamonu

Evliyalar şehri olarak bilinen Anadolu’nun en eski şehirlerinden biri Karadeniz bölgesinde Kastamonu’nun yöresel lezzetlerine gelin beraber göz atalım. Kastamonu'nun en meşhur yemekleri taşköprü püryani, daday etli ekmeği, şenpazar cırığı, cide ceviz helvası, tosya keşkeği, azdavay soğan dolmasıdır. Peki Kastamonu'da nerede yemek yenir?Şimdi bu yöresel yemekleri ve şehirde lezzetiyle ün salmış restoranlara bir göz atalım.

Yapılan araştırmalara göre bu şehirde yaklaşık 812 çeşit yemek tespit edilmiştir. Bunun yaklaşık 500 tanesi ise Anadolu’nun başka şehirlerinde görülmediği anlaşılmıştır. Geleneksel mutfakların özelliklerini etkileyen en önemli faktörlerden biri de bölgenin coğrafi konumudur. Oldukça verimli topraklara sahip olmasının yanı sıra, yılın büyük bir bölümünde yağış alması çok çeşitli tarım ürünlerinin yetişmesine sebep olmuştur. Yetiştirilen bu ürünlerle beraber yemek kültürü de aynı oranda gelişmiş ve geçmişten günümüze zenginleşerek sofralarda yer edinmiştir. Hadi gelin Kastamonu'nun zengin mutfağına ve yemeklerine göz atalım.

Cem Sultan Bedesteni Restoran

550 yıllık bir bedestende şehrin yöresel lezzetlerini tadabileceğiniz otantik bir restorandayız şimdi. Özellikle dışarıdan gelen ziyaretçilerin çok fazla tercih ettiği, memnuniyetler sayesinde dilden dile dolaşarak herkesi kendine çeken, hem tarihi yapısı ve mimarisiyle hem de çalışanların samimi ilgili birleşince ortaya harika bir atmosfer çıkıyor. Çok geniş bir menü çeşidi var. Şehrin tüm kendine has yemeklerini görebilirsiniz. Alternatif için tabi ki et ızgaralarda mevcut.

tripadvisor
tripadvisor

Hem çorbaları hem tatlıları zengin bir mutfakları mevcut. Karar vermekte zorlanacaksınız şimdiden söylemesi! Şık sunumları ortamla beraber bir bütünlük sağlayarak huzurlu bir akşam geçirmenizi sağlıyor. Mekanla aynı isme sahip Cem Sultan çorbasını mutlaka tatmanız gerekiyor sakın içmeden dönmeyin, şimdiden afiyet olsun…

Adres: Hepkebirler mahallesi Nalburlar sokak No:4 Kastamonu

İzbeli Çiftliği

200 senelik bir köy evinin şirin bir kahvaltı mekanına çevrilmesiyle oluşan bu çiftlikten bahsetmek istiyoruz biraz size. Burada girişten itibaren sizi küçük oğlaklar, kediler ve köpekler karşılıyor. Ev sıcaklığında soba üzerinde kaynayan çay, tamamen doğal ürünlerden oluşan kahvaltılıklar, çeşit çeşit reçeller, köy yağı peynirler ve dahası…Hepsine ulaşmak,harika manzarasını seyretmek ve geçmişe doğru yolculuk yapmak için buraya gitmeniz yeterli.

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: İzebeli mahallesi No:5 Örencik Köy Kastamonu

Münire Sultan Sofrası

Özellikle kalabalık gruplar için çok avantajlı, keyifli akşam sohbetleriyle beraber yöresel yemekleri tadabileceğiniz ev ortamında samimi bir işletme. Çalışanlar çok yardımsever ve samimi bir şekilde isteklerinizi karşılamak için özverili davranıyorlar. Baduma, etli ekmek ve tirit özellikle tadılması gereken lezzetlerden birkaçı. Yemekten sonra kaşık helvası ve sıcak çayla akşamı sonlandırabilirsiniz.

tripadvisor
tripadvisor

Adres:Hepkebirler mahallesi Mehmet Feyzi Efendi cad Münire Medrese Girişi Kastamonu

Tirit

Kastamonu’da tiritin merkezi olarak anılan küçük salaş ama bir o kadar da lezzetli restorana gidiyoruz hemen. Uzak şehirlerden bile sırf bu lezzeti tatmak için gelen oldukça fazla müşterileri mevcut. Kemik suyu ile ıslatılmış simitlerin üzerine Kastamonu sarımsağı ile süzme yoğurt ve en üstüne de kıyma ile bol kızarmış tereyağı… Uygun fiyatı ve yöresel bir lezzet arayışındaysanız siz de mutlaka bu işletmenin kapısını aralayın : )

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Yılanlı sokak No:26 Merkez Kastamonu

Eflanili Konağı

Konaklarıyla ünlü Kastamonu’da Eflanili Konağı’ndayız. Yine yöresel lezzetleriyle ünlü, her yemeği birbirinden güzel ve menüsü epey kabarık bir restoran. Yıllardır aynı kalitede mutfaklarında sevgiyle pişirdikleri yemekleri sofralara getiriyorlar. Garsonların hepsi çok güler yüzlü, yemeklerin nerede ve nasıl yapıldığına dair bilgi veriyorlar. Değişik tatlara açık biriyseniz mutlaka banduma yemeğini denemelisiniz. Bunun dışında pırasalı ekmekleri de başka bir yerde bulamayacağınız için mutlaka tadın bizden söylemesi!

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Yılanlı sokak No:26 Merkez Kastamonu