Kayseri’de kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tercih edebileceğiniz 5 mekan

Kayseri
Kayseri

Erciyes Dağı’nın eteklerinden biri olan Kayseri şehrindeyiz. Tarihte önemli şeyler görmüş ancak bizi ilgilendiren kısmı tabii ki de yemekleri. Kayseri yemeklerinin meşhurluğunu herkes bilir. Peki Kayseri'deki yemek mekanlarını bilen var mı? Bilmeyenler için hem Kayseri'de ne yenir ve nerede yenir? Hemen bakalım.

Baharat ve yemekleriyle meşhur olan Kayseri mutfağının birbirinden güzel yemekleri ve yemek mekanlarını inceleyeceğiz. Hepimizin bildiği üzere en meşhur yemeği Kayseri Mantısı’dır. Aynı şekilde Nevzine Tatlısı’da bu yörenin en meşhur tatlılarındandır. Baharat ve yemekleriyle meşhur olan Kayseri mutfağıyla ilgili ön bilgileri de verdiğimize göre Kayseri mutfağını incelemeye geçebiliriz.

Çerkes mutfağını tatmak isteyenlere: Gubate Restoran ve Kahvaltı Evi

Bu restoranın en önemli özelliklerinden bir tanesi içerisinde Çerkes mutfağını da barındırmasıdır. En özel lezzetler sade ve doğal halleriyle sofralara gelip harika vakit geçirmenizi sağlıyor. Gayet ferah bir ortamda keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çalışanların ilgisi ve hızlı servis ile kesinlikle memnun kalacağınız nezih bir restorandır. İster güzel bir kahvaltı edebilir, isterseniz de yöresel yemekleri tercih edebilirsiniz. Özellikle meşhur tepsi mantı ve gırnişi yemenizi tavsiye ediyoruz.

nekadarayenir.com
nekadarayenir.com

Adres: Mevlana mahallesi 6080 sokak Mehmet Akif Ersoy caddesi No:22/C Talas Aydın Sitesi-Kayseri

Makul fiyatlarla kaliteli restoran arayanlara: Elmacıoğlu İskender

Makul fiyatlarda kaliteli bir restoran arıyorsanız başka hiçbir adres aramanıza gerek yok. Tazecik ürünlerle hazırlanmış tüm lezzetler seçici davranılarak usta ellerden sofralara dökülmektedir. Çalışan tüm ekip hızlı ve güler yüzlü sadece sizi memnun etmek amacıyla çalışmaktadır. Özellikle İskender gelen misafirler tarafından en çok tercih edilen yemeklerden biri. Yöresel tatlardan farklı bir alternatif arayanlar için güzel bir seçenek. Yemeğin üzerine kaymaklı kadayıf tercih ederek bu şöleni taçlandırabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

nekadarayenir.com
nekadarayenir.com

Adres: Mustafa Kemal Paşa Bulvarı No:56 Melikgazi-Kayseri

Favori yemek arayanlara: Bağdat Pöç ve Tandır

Fiyat konusunda her kesimin cebine hitap eden, ana yemekler yanında mezelerle de geniş bir menü ile hizmet veren Pöç Restoran’dayız şimdi. Özellikle Erciyes tatili ile ziyaretçi akınına uğrayarak beğenileri kazanmış durumda. Favori yemeğimiz tabii ki de Pöç kebabı. Gitmeden önce rezervasyon yaptırmanızı tavsiye ederiz yoksa sıra beklemek zorunda kalabilirsiniz : ) Porsiyonlar gayet doyurucu ve bol bol servis edilmekte restoranda adeta bir misafir gibi ağırlanmaktasınız.

nekadarayenir.com
nekadarayenir.com

Adres: Kiçikapı mahallesi Vatan caddesi No: 34/B Melikgazi-Kayseri

Ailenizle güzel vakit geçirebileceğiniz keyifli bir mekan: My Pirzolam Et Restoran

Türkiye’deki sayılı restoranlardan biri olarak sıralamak mümkündür. Hem kalite hem lezzet açısından gerçekten 10 üzerinden 10 veriyoruz. Çalışanların özel ilgisi ilk andaki karşılamadan son ana kadar nazikçe devam etmektedir. Özel olarak belirtmek gerekir ki çocuk alanı için çok güzel bir yer ayrılmış durumda. Dilerseniz masanızdan tabletle çocuklarınızı izleyebiliyorsunuz. Lokum gibi pişen etler, tereyağlı pilav, kağıtta pastırmayı mutlaka tatmanızı tavsiye ediyoruz. Yemek ardından ziyafeti taçlandıracak cennet tatlısı da bonus olarak listenize ekleyebilirsiniz!

mypirzolam.com
mypirzolam.com

Adres: Köşk mahallesi, Köşk caddesi No: 84/C Kayseri

Dünya mutfağından lezzetler sunan bir mekan: Alamet-i Farika Restoran

Yöresel lezzetler yanında dünya mutfağından da birçok lezzet sunan bu restoranın tüm çalışanları girdiğiniz andan itibaren etrafınızda pür dönmekte. Tarihi bir Kayseri evinde sizi geçmiş götürerek güzel hatıraların canlanmasına sebep oluyor. Yemeklerin tadı çok güzel, mekanın havası sakinliğiyle adeta huzur dolup ayrılıyorsunuz. Bütün yemekler sıcak ve hızlı bir şekilde servis ediliyor. Güler yüzlü çalışanlar ve yöresel lezzetleri ile unutulmaya yüz tutmuş Kayseri mutfağının ne kadar şanlı ve harikulade olduğunu tekrar hatırlatıyor. Kayseri yağlaması, Püsküllü ve Alamet’i denemenizi tavsiye ederiz. Tatlı olarak da Nevzine’yi öneriyor ve yazımızı burada noktalıyoruz.

wowkayseri.blogspot.com
wowkayseri.blogspot.com

Adres: Tacettin Veli mahallesi Deliklitaş caddesi no:8/1 Kayseri