Kendinize bir iyilik yapın: Mutfak tezgahında asla saklamamanız gereken 7 şey

Mutfak tezgahının düzeni
Mutfak tezgahının düzeni

Mutfak tezgahı kahvaltı, öğle ya da akşam yemeği için hazırlık yapabilmesi için çok büyük önem taşıyor. Gerçekten rahatça çalışabileceğiniz geniş alan ve kullanılabilirlik olduğunda mutfaktan aldığınız keyif artıyor. Biz de sizin için mutfak tezgahındaki karmaşaları ortadan kaldıracağınız ipuçlarını paylaşıyoruz. Bahsettiğimiz yöntemler sayesinde mutfak tezgahını çok daha derli toplu hale getirebilirsiniz.

Akşam yemeğini çok daha hızlı ve keyifli hazırlamak için size küçük bir sır vermemize müsaade edin: Derli toplu bir mutfak tezgahı. Bolca alana sahip olduğunuz geniş bir mutfak tezgahı çok daha verimli şekilde hazırlık yapmanızı ve yemekleri pişirmenizi sağlar. Tezgah üstündeki dağınıklığın sebeplerini bulmanız için bir liste hazırladık. Bunları tezgahınızdan kaldırarak kendinize büyük bir iyilik yapabilirsiniz. Böylece yalnızca yerden kazanmıyor aynı zamanda görsel dağınıklığı da azaltıyorsunuz.

Nadiren kullanılan cihazlar

Haftada bir ya da birkaç kez tost yapıyorsanız tost makinesinin sürekli tezgah üzerinde kalmasına hiç gerek yok. Bu aslında diğer tüm mutfak araç - gereçleri ya da elektronik aletleri için de geçerli. Zira ekmek kızartma makinesi de bu örnekler arasında.

Zeytinyağı

İkinci maddemiz zeytinyağı. Zeytinyağı, ocağın hemen yanında ya da tezgahta değil serin ve karanlık bir yerde saklanlamlıdır. Pencerelerden gelen ışık veya ocaktan gelen sıcaklık yağın hızlı bozulmasına neden olabilir.

Servisler

Her akşam masanıza serdiğiniz örtü ya da tabak altı servisleri ya da tuz / karabiber gibi baharatları tezgahlarda tutmanıza gerek yok. Bunun için kapalı dolapları tercih edin.

Bıçak ya da diğer araç gereçler

Hanımların sık sık yaptığı hatalardan biri de kullanılan araç - gereçleri dolaplara ya da çekmecelere kaldırmak yerine tezgahta bırakmak. Bunlar arasında en çok karşılaşılan malzemelerin başında ise tahmin edebileceğiniz üzere bıçaklar geliyor. Her türlü kesici aleti kullandıktan sonra mutlaka yerine kaldırın. Bu şekilde çok daha sağlıklı.

Saklama kapları

Bakliyatların bulunduğu cam ya da şeffaf saklama kaplarını tezgah üzerine yerleştirmek yerine dolaplara kaldırmak çok daha mantıklı. Zira bu sayede hem tezgah üzerinde yerden tasarruf etmiş oluyorsunuz hem de yemek malzemelerini ekledikten sonra bunlara ekstra olarak ihtiyaç duymuyorsunuz. Yani gözünüzün önünde durmasına pek de gerek kalmıyor.

İçecek şişeleri

Son olarak içecek şişeleri de mutfak tezgahında gereksiz yer kaplayabiliyor. İçecek dolu her şişeyi buzdolabına kaldırmak hem derli toplu gözükmesi hem de içeceklerin soğuk kalması açısından önemli.

Yemek kitapları

Özel tariflerin yer aldığı yemek kitaplarını da mutfak tezgahlarınıza yerleştirmeyin. Bunlar yerine Lokma’yı açarak hem bilgisayar hem de mobil uygulamamız üzerinden tariflere göz gezdirin; videoları izleyerek adım adım hazırlık sürecini tamamlayın. : )