Kış günlerini keyifli geçirmek isteyenlere farklı salep tarifleri

Kış akşamlarının efsane içeceği: Salep
Kış akşamlarının efsane içeceği: Salep

Kış gecelerinin içimizi ısıtan geleneksel lezzeti salebi, tarçın kokusu eşliğinde evde hazırlamanın şimdi tam zamanı! En sıcak anılarını kış mevsiminde saklayanların çoğu, güneşi bekleyen gün gibi bekler kışın gelmesini. Çünkü salep, mevsimiyle saklanan zihnimizde o tatlı anıların üzerinden bir kez daha geçmek demektir. Salep için bu kadar övgü yettiyse. Şimdi geçelim asıl konumuza; "Salep nasıl yapılır?, Salep tarifi ve farklı salep tarifleri" bu içeriğimizde sizleri bekliyor!

Salep için ne dense de az. Gece gündüz demeden içilen, naif kokusuyla kendine hayran bırakan, besleyici içeriği ile tok tutan, faydalarıyla sağlığımızı koruyan salep, bir fincan mutluluktan daha fazlası desek bile onu tam ifade etmekten aciz kalırız.

Keyif kaynağı salebin mucizevi faydaları da saymakla bitmiyor.

Besin içerikleri sayesinde grip, nezle, öksürük gibi kış hastalıklarından koruyor. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor, yağ yakmaya yardımcı oluyor, karın şirinliklerine iyi geliyor, göğüs yumuşatıyor ve boğaz ağrılarına şifa oluyor! Tarçının etkisini de unutmayalım, kan şekerini kontrol altına aldığı için tatlı yemekten vazgeçemeyenlerin tatlı ihtiyacını karşılıyor, kilo vermek isteyenlere yardımcı oluyor. Salebin tarçınla birleşmesi midede uzun süre tokluk hissi sağlıyor. Yani salep, diyet yapanları da unutmuyor onlar için de iyi bir ara öğün oluyor.

Salebin faydalarından bahsetmişken hatırlatmalıyız ki, salebin bu mucizevi faydalarından yararlanmak için, aktardan hakiki katkısız salep almalısınız. Markette paket halinde onların içinde şeker, nişasta ve koruyucu kimyasal maddeler barındırır. Tadı o hakiki katkısız salebin yerini tutmaz. Sadece bir fincan sıcak saleple bile stresli yoğun gününüze rüya gibi nefis bir mola vermiş olursunuz bizden söylemesi…

Şimdi gelelim kış hastalıklarıyla savaşacak, sizin için adeta keyif deposu olacak birbirinden lezzetli salep tariflerimize... Kış mevsiminin gelmesiyle soğuk havaların vazgeçilmezi salep için farklı arayışlara girdik. Vücutta yarattığı yumuşatıcı etkisi ile sizin de elinizden düşürmediğiniz salep tariflerine yenilerini eklemek için sıvadık kolları... Üstelik birbirinden lezzetli, gönüllere taht kuracak tariflerimizi evde hazırlamak hem çok kolay hem daha sağlıklı. Şimdi nefis salep tariflerimize geçebiliriz!

Salep tarifi

Kış aylarının en sevilen içeceği salebin en pratik ve sağlıklı halini bir fincana sığdırdık. Evinizde kolay ve hızlı bir şekilde üç adımda hazırlayabileceğiniz keyif kaynağı salep tarifi, tarçının da verdiği lezzetle soğuk kış günlerinizi keyifle geçirmenizi sağlayacak ve sizi hastalıklardan koruyacak! Şimdi bir fincan salep içmenin tam zamanı, afiyet olsun.

Tahinli salep nasıl yapılır?

Soğuk günlerin vazgeçilmez içeceği salebi bu kez tahin ile buluşturduk. Farklı lezzet arayanlar için doğru bir tercih olacak tahinli salep; tok tutucu özelliği ile açlığınızı dengeleyecek, verdiği lezzet ile sizi kendine bağlayacak. Bu tarif için ihtiyacınız olan sadece salep ve tahin üstelik. Harika lezzetleri sadelikte arayanlar için son derece hoş, ipeksi ve mis kokulu... Salep ve tahini eklediğiniz bir su bardağı sıcak suda kıvam alana kadar çırpma teliyle karıştırın. Hepsi bu kadar. Bu haliyle içilmeyi bekleyen salebi, çubuk tarçın ya da toz tarçınla ikram etmeyi ihmal etmeyin. İçeriğiyle vücudun ihtiyacı olan birçok vitamin ve minerali sağlayan tahini bir de salep tarifinde tadın, pişman olmayacaksınız. Şimdiden afiyet olsun.

Çikolatalı salep tarifi

Çikolata severleri unutmadık, tam onların ağızlarına layık bol çikolatalı salep tarifi hazırladık. Kış aylarının vazgeçilmez içeceği salebi bir de çikolata ile deneyin istedik. İddia ediyoruz ki salep ile çikolatanın buluşması lezzetine lezzet, keyfine keyif kattı enfes bir tarif oldu. Pişman olmamak için salep tarifini mutlaka deneyin!