Birbirinden pratik 11 ekmek tarifi ile evde ekmek nasıl yapılır?

ekmek tarifleri
ekmek tarifleri

Koronavirüs sebebiyle evde kaldığımız bu günlerde, market ve fırın ihtiyacımızı bile minimuma indirmeye başladık. Hal böyle olunca evde ekmek yapma trendi ortaya çıktı. Sosyal medyadan ekmek yaparak birbirine meydan okuyanlar, en güzel ekmeği ben yaptım diyenler, çılgınca ekmek tarifi paylaşanlar... Kısacası son günlerde, yaşlısından gencine, erkeğinden kadınına herkes bir ev yapımı ekmek sevdalısı oldu çıktı. E hal böyle olunca “evde ekmek yapımı, evde ekmek nasıl yapılır?, kolay ekmek tarifleri, tencerede ekmek” Google’dan en çok aratılan kelimelerden oldu.

Hem sağlık hem de lezzet sebebiyle birçok insan evde kendi ekmeğini kendi yapıyordu fakat koronavirüs salgını bu popülerliği çok daha güçlü hale getirdi.

Evde ekmek yapmak isteyip tam olarak nereden, nasıl başlayacağını bilemeyenler, evde ekmek yapmanın püf noktalarını merak edenler, sizler için tam buğday unundan, çavdarına, ekşi mayalasından, yoğrulmadan yapılan döküm tencerede ekmeğe, mayasız ekmekten, puf puf bazlama tarifine kadar birbirinden lezzetli ve kolay ekmek tariflerimizle imdadınıza yetişiyoruz. Bu ekmeklerin kimisi yaş maya, kimisi toz maya, kimisi de mayasız yapılıyor. Yani evde hangi malzemeniz varsa ona uygun kolay ve lezzetli ekmek tariflerimiz de var.

Bu ekmeklerin diğer önemli özelliği ise hem çok sağlıklı ekmekler olması hem de iyi saklanıldığı sürece uzun süre muhafaza edilip, geç bayatlaması. Ekmek, sofralarımızın vazgeçilmezi, baş tacı... Ekmek olmadan doyulmaz, ekmeksiz kahvaltı düşünülemez bile. Neyse ekmeğe bu kadar övgü yettiyse sözü fazla uzatmadan, içi yumuşacık, dışı çıtır, evde yapabileceğiniz 11 farklı ve nefis ekmek tariflerine geçelim.

Döküm tencerede ekmek nasıl yapılır?

Kolay ekmek yapımına mı bakmıştınız? İlk olarak en basit ekmek tarifinden başlayalım dedik; düşünün ki nefis bir ekmek tarifi var ve bu ekmek için fırına bile gerek yok.

Döküm tencerede ekmek
Döküm tencerede ekmek

Tencerede kolayca yapabileceğiniz, yalnızca 4 malzemeden oluşan, hatta yoğurmaya bile gerek olmayan hem hesaplı hem sağlıklı bir ekmek tarifi bu.

Fırın olmadan da yapabilirsiniz: Döküm tencerede ekmek tarifi

Evde çiçek ekmek nasıl yapılır?

Bizi her defasında çocukluğumuza geri götüren çiçek ekmek tarifi. Kesme derdi olmadan sandviçler için kolayca hazırlayabileceğiniz; içi puf puf, dışı çıtır, bol susamlı, tam ölçülü bir çiçek ekmek tarifi bu.

Çiçek ekmek
Çiçek ekmek

Evde açma yapar gibi kolayca hazırlamak için kolları sıvayın. Şimdi, küçükken mahalle fırınından almayı en sevdiğimiz, çiçeklerinden kopararak yemenin ayrıca keyif verdiği çiçek ekmeği evde yapma zamanı!

Sandviçler için ideal ekmek: Çiçek ekmek tarifi

Fransız baget ekmek nasıl yapılır?

Fransızların çok sevdiği ince uzun baget ekmeğini evde yapmak da pek mümkün tabi... Ekmek içlerinden çok hoşlanmayanlar, daha çok kenarları köşeleri kapışanlar, bizce bu kolay baget ekmeği tarifi mutlaka evde denemeye değer.

Fransız baget ekmek
Fransız baget ekmek

İsterseniz bagetleri daha küçük porsiyonlarda tutup, tek kişilik mini bagetler haline de getirebilirsiniz.

İnce uzun çıtırlık: Baget ekmek tarifi

Mayasız ekmek nasıl yapılır?

Ekmek yapmayı kafaya koydunuz tüm malzemeleriniz hazır ama o da ne evde maya kalmamış... Ya da mayalanmasını bekleyecek zaman yok, 1 saatte hızlıca ekmeğinizi yapmak istiyorsunuz. “Mayasız ekmek olur mu?” diye sormanıza hiç gerek yok. Hem de nasıl lezzetli bir mayasız ekmek olur bir bilseniz...

Kuruyemişli mayasız ekmek
Kuruyemişli mayasız ekmek

Glutensiz un ile bol kuruyemişli, çok besleyici mayasız ekmeğinizi evde kolayca yapabilirsiniz.

Bu ekmek çok besleyici: Kuruyemişli mayasız ekmek tarifi

Ekşi maya ekmek nasıl yapılır?

En az sosyal medyada ev yapımı ekmek kadar popüler olan bir şey daha varsa o da ekşi maya ekmek yapımı... Son zamanlarda herkesin dilinde, gönlünde bu ekşi maya ekmekler...

Ekşi maya ekmek
Ekşi maya ekmek

Peki, evde ekşi maya nasıl yapılır? Size en güzel ekşi mayalı ekmek tarifini vermeye geliyoruz. Gün gün, tüm aşamalarıyla anlattığımız bu ekşi mayalı ekmek tarifimizin tüm kurallarına uyarsanız, garantisini veriyoruz en güzel ekşi maya ekmeğini siz yapacaksınız!

Sırrı sabrında saklı: Ekşi maya yapımı

Mısır ekmeği nasıl yapılır?

Karadeniz yöresinin en meşhur lezzetlerinden biri ‘mısır ekmeği’ desek, yanlış olmaz herhalde... Peki nedir bu mısır ekmeği, nasıl yapılır? Mısır ekmeği mayalı mı olur, mayasız mısır ekmeği olur mu? Tavada mısır ekmeği yapılır mı? Mısır ekmeğinin kalorisi nedir? Sorular fazlaca biriktiyse sizi mısır ekmeği tariflerimize alalım.

Mısır ekmeği
Mısır ekmeği

Bazlama nasıl yapılır?

Bol bol denenmiş, aşama aşama anlatılmış, garantili bir bazlama tarifi ile evde ekmek yapımına devam ediyoruz. Fırına ihtiyaç duymadan, tavada kolayca yapabileceğiniz, yumuşacık, hem sodalı hem mayalı nefis bir bazlama tarifi bu.

Bazlama
Bazlama

Bazlamalar hazır olduktan sonra ister bazlama tost yapın, ister içine tereyağı ve tulum peynir koyun... Bazlama ile yapılan her bir tarif nefis!

Anadolu’dan mutfağımıza: Tavada bazlama tarifi

Tam buğday unlu ekmek nasıl yapılır?

Ev yapımı tam buğday unlu ekmek tarifi ile karşınızdayız. Ayrıntılı bu ekmek tarifi ile ilk ekmek denemenizde bile başarıya ulaşacağınızın garantisini veriyoruz.

Tam buğday unuyla ekmek
Tam buğday unuyla ekmek

Tam buğday unu, ekmeğin kolayca ve daha lezzetli mayalanmasını sağlayan tahıl buğdaydır. Evde yapılan, yumuşacık tam buğday unundan ekmek ile kahvaltılarınız çok daha leziz olacak.

Tam buğday unundan ekmek tarifi

Ceviz ve soğanlı ekmek nasıl yapılır?

Ekmek yapmak için gerekli 4 temel malzememiz; un,tuz, maya su. Eğer bu malzemeler evde varsa kolay, pratik ve lezzetli bir ekmek yapmak için her şeyimiz tam demektir. Fakat siz, biraz daha farklı ve nefis bir ekmek tarifi arıyorsanız; biraz hayal gücünüzü ve damak tadınızı kullanarak bunu kolayca yapabilirsiniz.

Cevizli ve soğanlı ekmek
Cevizli ve soğanlı ekmek

Ete çok yakışan biberiye, salataların olmazsa olmazı mor soğan ve tatlıya tuzluya tüm tariflere çok yakışan cevizle ev yapımı muhteşem bir ekmek yapmaya ne dersiniz?

Kokusu lezzetinde saklı: Cevizli soğanlı ekmek tarifi

Hint ekmeği Naan nasıl yapılır?

Evde yapabileceğiniz ekmek tarifleri listemizin sonuna yaklaşırken bir de dünya mutfağından çok sevilen bir ekmek tarifi verelim dedik. Hint mutfağının olmazsa olmazı Naan... Naan nasıl yapılır, naan tarifi, evde naan yapımı Lokma’nın nefis tarifinde saklı!

Naan
Naan

Hazır eliniz değmişken, bu naanların yanına bol baharatlı bir garam masala soslu tavuk yapmayı da ihmal etmeyin.

Hint mutfağından evimize: Naan tarifi

Çavdar ekmeği nasıl yapılır?

Faydaları saymakla bitmeyen çavdar ekmeği evde nasıl yapılır? Kapanışı tam tahıllı ekmeklerin en sağlıklısı ve en lezzetlisi ile yapmak istedik.

Çavdar ekmeği
Çavdar ekmeği

Çavdar ekmeği hem kepek ekmeğinden çok daha lezzetli hem de çok sağlıklı. Odun ateşi lezzetinde, uzun süre bayatlamayan bu çavdar ekmeği tarifi sofralarınızın vazgeçilmezi olacak.

Ev yapımı ekmeklerin en lezzetlisi: Çavdar ekmeği tarifi