Kurban bayramı için yöresel yemek tarifleri

Kurban Bayramı için yöresel yemek tarifleri
Kurban Bayramı için yöresel yemek tarifleri

Kurban etinden ne yapsak? Sorusuna cevap arayan herkes buraya. Kurban etlerini bu sene birbirinden nefis yöresel et yemeği tariflerinde kullanmaya ne dersiniz? Her Kurban Bayramı evlerimizin dört bir yanını saran kurban etleri ile kavurma yapmaktan sıkılanlar burada mı? Kavurma her ne kadar bayramın olmazsa olmazlarından biri olsa da artık bayram sofralarında bir yenilik yapmanın zamanı geldi de geçiyor. Kurban bayramı için birbirinden nefis yöresel yemek tarifleri yazımızla bu yenilik harekatını başlatıyoruz.

İÇİNDEKİLER

Et denildiği vakit akan suların durduğu Gaziantep mutfağından enfes bir kebap tarifi ile karşınızdayız. Yeni dünya kebabından sonra bildiğiniz tüm tarifleri rafa kaldırın. Taze sarımsakların eşlik ettiği bu enfes kebap Kurban Bayramı sofralarınızı süslemek için sizleri bekliyor.

Antalya'dan gülüklü çorba tarifi

Akdeniz mutfağı genellikle sebze yemekleri ile eşleşmiş olsa da burada saklı kalmış enfes bir çorba tarifi var. Antalya yöresine ait gülüklü çorba. Antalya'da düğünlerde, bayramlarda kısacası tüm özel günlerde sofraları süsleyen gülüklü çorba bu bayramda sizin sofralarınızı süslesin.

Urfa mutfağının en güzide ve en besleyici yemeklerinden biri olan boraniye bayram sofralarında yeriniz var mı? Siz siz olun bu bayram sofralarınızı boranisiz bırakmayın. En sevilen yöresel yemeklerden biri olan boraniyi daha önce hiç denememiş olsanız bile tam ölçülü bu tarifimizle her şey çok kolay olacak.

Kurban Bayramı dendiğinde aklına sadece et yemekleri gelenlerin ezberlerini bozmak için hamur işi tarifleri arasında en sevdiklerimizden biri ile Afyonkarahisar yöresine ait ağzı açık tarifi ile biz geldik.

Maraş mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan eli böğründe ile bayram sofralarınızda farklı bir lezzete yer açmaya ne dersiniz? Klasikleşmiş yöresel tariflerden biri olan eli böğründe tarifini daha önce hiç denemediyseniz ilk deneyim için Lokmacığınız burada.

gzt

Doğu Anadolu bölgesinin en sık yapılan ve en sevilen yemeklerinden biri olan kelecoşun nereye ait olduğu konusunda bir mutabakata varılamasa da ne kadar lezzetli olduğu konusunda bir mutabakat sağlanmış halde. Bayram sofralarında da olmayı hak eden bu lezzeti sizlerle paylaşmaktan son derece mutluyuz.

Pideli köfte nasıl yapılır?

Köfte çeşitliliği konusunda adeta bir cennet olan ülkemizin dört bir yanından tüm köfte çeşitlerini denemenizi şiddetle tavsiye ederek söze başlayalım. Bursa'dan pideli köfte tarifi ile devam edelim. Bursa'nın en az iskenderi kadar meşhur olan bir diğer yemeğini bu bayram sofralarınızda konuk etmeye ne dersiniz?

gzt

Maraş mutfağından eli böğründe tarifi paylaşırız da ekşili aya sulusunu unutur muyuz hiç? Bayram sofralarının olmazsa olmazlarından olan çorba tarifleri bu bayram ekşili aya sulusu ile güncellenecek.

gzt

Patlıcan yemekleri söz konusu oldu mu iştahı kabaran herkese selam olsun. Osmanlı mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan hünkar beğendi ile bayram sofralarınızı saray mutfağının favorisi ile taçlandırmaya ne dersiniz?

gzt

Liste sonuna finale yakışır bir lezzet bırakmasak olmazdı. En sevilen et yemeklerinden biri olan tas kebabı yapmak için tazecik bir kurban etinden daha iyi bir seçenek olabilir mi? Elbette ki hayır.