Kurban etiyle yapabileceğimiz birbirinden nefis 10 yemek tarifi

​Kurban etiyle yapabileceğimiz birbirinden nefis 10 yemek tarifi
​Kurban etiyle yapabileceğimiz birbirinden nefis 10 yemek tarifi

Kurban bayramı bu yılda geldi çattı, kurbanlıklar alındı. Bayramın birinci günü dört gözle beklenirken eşimize, dostumuza ve özellikle ihtiyaç sahiplerine dağıtılacak kurban etleri kafamızda şimdiden ayrıştırıldı bile. Her kurban bayramında imkanı olan herkesin dini bir gereklilik olarak yerine getirdiği ve büyük bir yardımlaşma hareketine dönüşmüş bir gelenek olan kurban kesimi bu sene de coşkuyla bekleniyor.

Bu güzel coşkunun üstüne söz konusu et yemekleri olduğunda kavurma dışında başka lezzetlere de oldukça ilgi duyan ve seven okurlarımızı oldukça mutlu edeceğini düşündüğümüz bir yazıyla karşınızdayız. Seveninin çok sevdiği, sevmeyeninin ise kokusuna dahi katlanamadığı et yemeklerinde bizler bu defa çok seven kesimdeniz.

Bu sebeple et yemekleri dendiğinde; aklı başından alan, tadı damaklardan uzun süre silinmeyecek izler bırakan tariflerimizi derleyerek kurban etlerini bu bayram nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda rehberlik ettiğimiz bu yazımızdaki tüm tarifleri not almanızı ve bayram boyunca lezzet şölenleri yaşamanızı temenni ediyoruz.

Ayranlı kavurma tarifi

Kurban etiyle ne yapsak? Sorusunun şüphesiz ki ilk cevabıdır; kavurma. Kavurma, et sevmeyenlerin dahi hayır demekte zorlandığı, lokum gibi kıvamıyla tadı damaklarda kalan ender lezzetlerden biri. Peki bu eşsiz lezzeti Osmanlı saray mutfağına ait bir tarifle ayranla yapmayı denemeye ne dersiniz?

Ayranlı kavurma
Ayranlı kavurma

Osmanlı'dan günümüze uzanan bir lezzet; ayranlı kavurma tarifi

Zerdeçallı incik tarifi

Bayram sofralarının ne denli özel ve önemli olduğunu anlatmamıza gerek yok diye düşünüyoruz. Tüm aile bir araya geldiğimiz, sohbetin ve neşenin eksik olmadığı sofralarda ayrıcalıklı tariflere yer vermek bir bayram ritüeli. Bizler de bu sebeple şefin seçimi olan nefis mi nefis, zerdeçalın eşsiz aromasında kendimizi kaybedeceğimiz zerdeçallı incik tarifimizle karşınızdayız.

Zerdeçallı incik
Zerdeçallı incik

Bayram özel bir lezzet; zerdeçallı incik tarifi

Firikli etli kuru dolma tarifi

Mangalı ve dolayısıyla is kokusunu sevenlere selam olsun. Özel bir yöntemle tütsülenerek is kokusu kazandırılan firik bulguruyla mutfaklarımızın en geleneksel lezzetlerinden biri olan etli kuru dolmayı buluştururarak lezzetini ikiye katladığımız bu tarifimizle bayramda alınacak kilolardan biz sorumlu değiliz, şimdiden söylemesi.

Firikli etli kuru dolma
Firikli etli kuru dolma

Mis gibi kokusuyla; firikli etli kuru dolma tarifi

Etli kuru fasulye tarifi

Türk mutfağıyla özdeşleşmiş, pilav üstü kuru olarak hayatımızda adeta bir motto haline gelmiş kuru fasulyenin etle yapıldığında ayrı bir lezzeti olduğunu itiraf etme vaktimiz gelmedi mi? Geleneksel bir lezzet olarak küçük büyük demeden sevdiğimiz ve sıklıkla pişirdiğimiz kuru fasulyeye et ile birlikte bayram güncellemesi geldi.

Etli kuru fasulye
Etli kuru fasulye

Kült bir lezzet; etli kuru fasulye tarifi

Fırında mısırlı kuzu gerdan tarifi

Küçükbaş hayvan kesecekleri ve bu bayram küçükbaş hayvan eti gelen okurlarımızı da unutmadık. Bir defa yendiğinde uzun bir süre akıllardan çıkmayacak ve gönüllerimizde kendine ayrı bir yer açacak fırında mısırlı kuzu gerdan tarifimiz bu bayramın en iddialı favorilerinden.

Fırında mısırlı kuzu gerdan
Fırında mısırlı kuzu gerdan

Dana tandır tarifi

Osmanlı mutfağından günümüze gelen en nadide lezzetlerden birine merhaba diyoruz bu defa. Dana tandır, bizler için gönül rahatlığıyla et yemeklerinin padişahı olarak adlandırabileceğimiz bir lezzet. Olağanüstü bir lezzete sahip olan dana tandırı bu bayram Lokma farkıyla lokum gibi bir kıvamda sofralara getirmenin tam vakti.

Dana tandır
Dana tandır

Lokma farkıyla; dana tandır tarifi

Fırında etli patlıcan bohçası tarifi

Ete en yakışan şey nedir diye sorsalar şüphesiz patlıcan diyecekleri buraya alalım. Görünümüyle epey uğraştırıcı duran ve gözlere hitap eden patlıcan bohçası tarifimizin aslında ne denli pratik ve kolay olduğunu anlatmak yerine sizleri deneyimlemeye davet ediyoruz. Patlıcan ve eti buluşturup lezzet şöleninin ışıklarını yakmanın sırası geldi.

Fırında etli patlıcan bohçası
Fırında etli patlıcan bohçası

Biberiyeli bezelyeli pirzola tarifi

Eti çok seviyoruz ama artık farklı tarifler denemenin zamanı geldi diyenler için eşsiz bir önerimiz var. Biberiyenin enfes aromasıyla bambaşka bir boyuta ulaşmış olan biberiyeli bezelyeli pirzola tarifimiz, lezzetiyle pirzolanızı bir daha başka şekilde yemenize engel olacağından şimdiden üzgünüz.

Biberiyeli bezelyeli pirzola
Biberiyeli bezelyeli pirzola

Akıllara durgunluk veren aromasıyla; biberiyeli bezelyeli pirzola tarifi

Soğan yahnisi (zürbiye) tarifi

Kırmızı et soğanla buluşur da ortaya kötü bir lezzet çıkar mı? Gelin imkansızdan hiç konuşmadan arpacık soğanlarımızı yıkamaya başlayalım. Soğan yahnisini yiyip de sevmeyen var mıdır bilemiyoruz lakin varsa da bu tariften sonra fikrinin değişeceğinden epey bir eminiz.

Soğan yahnisi (zürbiye)
Soğan yahnisi (zürbiye)

Efsanelere saygı duruşu; soğan yahnisi tarifi

Pancar püreli et tarifi

Patates püresi out, pancar püresi in! Et dendiğinde akla her daim patates püresi düştüğünü biliyor ve bunu reddediyoruz. Rengiyle ve lezzetiyle bizleri kendinde tutuklu bırakan pancar püresi ve tam kıvamında pişmiş etimizle kapanışı yapmaktan mutluluk duyuyoruz.

Pancar püreli et
Pancar püreli et

Ben sende tutuklu kaldım, kendi formumdan çaldım; pancar püreli et tarifi