Lavabodan gelen kötü kokulara son!

Lavabodan gelen kötü koku nasıl giderilir?
Lavabodan gelen kötü koku nasıl giderilir?

Koku duyumuz belki de hayatımızı en fazla etkileyen duyularımızdan biri olduğundan kötü kokulara olan bu hassasiyetimiz de oldukça normal. Özellikle söz konusu mutfak lavabosundan gelen kötü kokular olduğu vakit işlerin bir tık daha zorlaştığını itiraf etmekte fayda var. Lavabolarımızdan gelen bu kötü kokularla baş etmek neyse ki oldukça basit. Mutfak lavabosundan gelen kötü koku nasıl giderilir? Gelin hep beraber öğrenelim!

İÇİNDEKİLER

Tıkanmış giderleri açın

Öncelikle unutmamak gerekir ki kötü kokunun asıl kaynağı tıkanmış lavabolar olabilir. Lavabolarımızın tıkanmasını engellemek ve giderlerimizin temizliğine dikkat etmek bu yolda atacağımız ilk adım. Özellikle mutfak lavabolarımızda birikmiş yemek artıkları vs. bu duruma sebep olan en önemli faktör.

Kaynar su ve sirke

Temizlik dendiği vakit akla ilk gelenlerden biri olan sirkeyle işler epey kolay. Kaynar su ve sirkeyi lavabo giderine döktüğünüz vakit kötü kokularla vedalaşmaya da hazır olabilirsiniz.

Karbonat ve sirke

Karbonat ve sirke ikilisinin doğal bir lavabo açıcı olduğunu bilmeyen var mı? 2 yemek kaşığı karbonat ve 1 yemek kaşığı sirkeyi lavabo giderinize döktükten sonra üzerine kaynar suyu boca edin ve sonucu kendiniz görün.

Karbonat ve limon suyu

Aynı metodu karbonat ve limon ikilisiyle de denemek mümkün. 2 yemek kaşığı karbonatı lavabo giderinize döktükten sonra üzerine 2 yemek kaşığı limon suyu ekleyin ve kaynar suyla yıkayın.

Mis kokulu bitkisel yağların kötü kokularla mücadelede sahne almasına pek de şaşırmamak gerek öyle değil mi? 1 kahve fincanı karbonatın üzerine seçeceğiniz herhangi bir bitkisel yağdan 5-6 damla damlatın ve lavabo giderinize dökün. Bu karışımı 1-2 saat beklettikten sonra sıcak su ile lavabonuzu yıkayın ve kötü kokuları hayatınızdan çıkarmanın hazzını yaşayın.

Limon kabukları

Narenciye kabuklarının asla birer çöp olmadığını söylesek? Özellikle limon kabukları lavaboların mis gibi limon kokmasında oldukça etkili. Eğer lavabonuzun çöp tutucu bir mekanizması var ise üzerine limon kabuklarını koyarak sıcak su döktüğünüz takdirde mutfağınızı saracak limon kokusuna hazır olun.