Lazanyanın yanına ne gider?

Lazanyanın yanına ne gider?
Lazanyanın yanına ne gider?

Lazanya yapmak için mutfağa girip, harikalar yarattıktan sonra yanına ne yapacağımızı bilemediğimiz zamanlar gerçek bir işkenceye dönebiliyor. Özellikle de bizim gibi sofrada tek çeşidi hiç ama hiç sevmeyen bir millet için. Tam da bu sebeple Lokma olarak bu duruma el koyduk ve lezzet kombinasyonunuz konusunda size yardımcı olmaya geldik.

İÇİNDEKİLER

Hamuruyla, sosuyla bildiğimiz tüm makarna çeşitlerinden ayrılıp tek başına liderliği göğüsleyen lazanya her ne kadar bazı kesimlerce makarna olarak adlandırılsa da durum bizim için hiç de öyle değil. Biz Lokma olarak lazanyanın bambaşka bir lezzet kategorisine girdiğine tüm kalbiyle inananlardanız. Lakin bu enfes lezzetle ilgili şöyle ortak bir sorunun hepimizin zihnini epey meşgul ettiğinin de farkındayız ‘lazanyanın yanına ne gider?’

Köri soslu tavuk

Bizim için her ne kadar lazanya başlı başına başka bir lezzet olsa da lazanyayı makarna olarak görenler için nefis bir önerimiz var. Tavuk ve makarnanın ne denli yakıştığını bilen ve köri efsanesini oldukça seven herkesin bayılacağı bu kombinasyon ile sofralarınız lezzet tutulması yaşayacak. En güzel köri soslu tavuk ve en güzel lazanya tarifi tabi ki yine Lokma’dan.

Fırında kök sebze

Lazanyanın yanına en iyi gidecek şeylerden biri bizim için şüphesiz ki sebze yemekleri. Kurduğumuz sofralarda en az bir çeşit sebze yemeği olmadığında pek de mutlu hissetmeyen Lokma ekibinin bu favorisine kulak verip fırında kök sebze tarifimizle lazanyanızın ruh eşini bulmuş olacaksınız.

Yoğurtlu patlıcan salatası

Patlıcan sevdalıları bu başlığı görür görmez gözlerinden kalpler çıktığına eminiz. Yalnız lazanyanın değil birçok yemeğin yanına ne yapsak diye düşündüğümüzde sislerin arasından çıkıp gelen bu geleneksel tarif lezzetiyle de, pratikliğiyle de bizim en ama en sevdiğimiz salata tariflerinden biri.

Havuç tarator

‘Lazanyanın en çok ne yakışır?’ sorusunun bizim için şüphesiz en doğru cevaplarından birisi de mezeler. Ege ve Akdeniz mutfağının olmazsa olmazları olarak sofralarımızı şenlendiren mezeler birçok lezzete eşlik ederek en başarılı lezzet kombinasyonlarını oluştururken hayat kurtarıcı tarifler arasında. Lakin Lokma usulü havuç taratorun yeri apayrı.

Tam mevsiminde domates çorbası

Çorba… Bizim için ana yemek öncesi bir ısınma turu, kaşık kaşık lezzet şöleni. İtalyan mutfağının yıldızlarından lazanyayı, Türk mutfağının yıldızlarından domates çorbası ile buluşturma fikrimizin sebebi de bu sevdamıza dayanıyor. Her ne kadar ‘iki cambaz bir ipte oynamaz’ deseler de bu iki yıldız bir arada epey leziz.

Semizotlu çoban salata

Bol yeşillikli bir salata neyin yanına yakışmaz ki? Söz konusu lazanya olduğunda yakışmasın. Semizotu son derece besleyici ve saymakla bitiremediğimiz nice faydaya sahip olması sebebiyle, konu salata olduğunda bizim en favori yeşilliklerimizden biri. Lazanyanın yanında da deneyimleyip epey sevdiğimiz bu enfes salata tarifimize mutlaka sizler de bir şans vermelisiniz.

Havuçlu narlı turp salatası

Turp salatası sadece balığın yanına çok yakışıyor sananlar yanılıyor. Kış meyve sebzelerini bir araya getirip lezzet savaşından galibiyetle ayrıldığımız havuçlu narlı turp salatamız iyi pişmiş bir lazanyaya eşlik edecek müthiş bir yol arkadaşı. Narın mayhoş tadıyla harmanlanmış bu salata tarifimiz sofralarınızın yeni favorisi olmaya da aday.

Bal kabaklı güz çorbası

Bal kabağından hala yalnızca tatlı yapanlar varsa bu bizi üzer. Örneğin bizim ekip olarak balkabağının bin bir hali arasından bizim en çok sevip, en çok tercih ettiğimiz hali balkabaklı güz çorbası. Lazanya öncesi eşsiz bir lezzet şöleniyle midemizi enfes lazanyamıza hazırlamak için de balkabaklı güz çorbası tarifimizi şiddetle tavsiye ediyoruz.

Kremalı mantarlı ıspanak

‘Lazanyayı çok seviyoruz lakin tabakta tek başına çok boş kalıyor, salata ve çorba bize pek de yeterli gelmiyor Lokmacım’ diyenlere de elbet bir önerimiz var. Hem hafif, hem pratik hem de son derece leziz kremalı mantarlı ıspanak tarifimiz. Bunu deneyip de bir daha vazgeçebileni henüz görmediğimizi de ekleyelim…

Ayvalı komposto

Liste sonuna elbette sahne kapanışına layık bir lezzet koymamak olmazdı. Komposto Türk mutfağında yüzyıllardır yapılan ve oldukça sevilen lezzetlerin başında geliyor. Hal böyle olunca İtalyan mutfağının kült lezzeti lazanya ve Türk mutfağının kült lezzeti kompostoyu buluşturup ortaya ‘devler ligi’ oluşturmak kaçınılmaz.