Dalları vişne bastı: Birbirinden nefis vişneli tarifler

Lezzetini ekşilerin en tatlısı vişneden alan 10 nefis tarif
Lezzetini ekşilerin en tatlısı vişneden alan 10 nefis tarif

Vişne... Genellikle vişneli tarifler dendiğinde akla tatlı tarifleri geliyor olsa da vişnenin mutfaklarımızdaki kullanım alanı tatlı tarifleri ile sınırlı değil. Vişneli tarifler söz konusu olduğu vakit çeşitlilik için akla ilk gelecek adres; Lokmacığınız. Vişne severler için birbirinden nefis vişneli tarifler serimizde en sevdiğimiz vişneli tarifleri derledik ve ortaya vişnenin mayhoş tadının taçlandırdığı bir lezzet şöleni çıkardık.

Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber manavlarda ve pazarlarda yerini almaya başlayan vişne sıcak havalarda ferahlatıcı olması sebebiyle mutlaka her mutfağa misafir olan meyvelerin başında yer alır. Öyle ki özellikle tatlı tarifleri ve içecek tarifleri söz konusu olduğunda sıklıkla karşımıza çıkan vişne kattığı aromayla büyükten küçüğe herkesin sevgilisi olmuş durumda.

Vişne vazgeçilmez lezzetinin yanı sıra içinde barındırdığı vitaminler ve mineraller ile de hem bağışıklık sistemini güçlendiriyor hem de birçok hastalığın önlenmesini sağlıyor

Hal böyle olunca da sayısız faydasıyla ve büyüleyici lezzetiyle vişneli tarifler tüm yaz boyu taze vişnelerle, kış boyu ise dondurulmuş vişnelerle sofralarımızı süslüyor.

Vişneli cheesecake tarifi

Vişneli tariflerimizin ilkine tatlıyla başlıyoruz. Tatlılara çok yakışan vişne kimsenin karşı koyamadığı bir tattır. Birçok lezzetin bir araya gelerek oluşturduğu ve bu çok doyurucu tatlı tarifini mutlaka denemelisiniz. Profesyonel bir şekilde hazırlayıp en yetenekli pastacılara bile taş çıkartan bu tarifin tüm püf noktaları, detayları ve malzemelerini eksiksiz bir şekilde tarifte bulabilirsiniz. Tüm ölçülere uyduğunuz takdirde ortaya mükemmel bir tatlı ortaya çıkacak. Sosu için yaz meyvelerinden vişneyi ekliyoruz ve bu mükemmel tatlıyı taçlandırıyoruz.

Vişneli çikolatalı cheesecake
Vişneli çikolatalı cheesecake

Vişneli madlen kek nasıl yapılır?

Çayların yanına hem doyurucu hem pratik bir lezzet olarak harika bir tarif paylaşıyoruz sizinle. 30 dakikada hazırlayıp, 15 dakikada pişirebileceğimiz çat kapı misafirler için, hafta sonları öğün aralarında hızlıca hazırlayıp keyifle tüketebileceğiniz mis gibi bir kek tarifi. Yumuşacık yapısıyla madlen keki vişne aromalı marmelatta yemeye doyamayacaksınız. Yapımı kolay, görüntüsü şahane olan vişneli madlen keki mutlaka denemelisiniz. Oldukça kolay bu tarifi hemen sizlerle paylaşıyoruz.

Vişneli madlen kek
Vişneli madlen kek

Vişneli çikolatalı puding pasta tarifi

Tatlılarla devam ettiğimiz vişneli tariflerde sırada çikolatalı puding pastada. Deneyenlerden tam not alan ve hem görüntüsü hem de tadıyla unutulmayacak bir lezzet. Vişnelerle süsleyerek tadına tat katıp kalabalık misafirler için hazırlayabilirsiniz. En az 8 kişinin yiyebileceği, isterseniz doğum günlerinde de tercih edilebilecek bu tarif için 1 saat ayarlamanız yeterli. Tamamen el yapımı olan bu pasta için tüm detaylar tarifimizde.

Vişneli çikolatalı puding pasta
Vişneli çikolatalı puding pasta

Vişneli soda tarifi

Yaz aylarında içimizin yandığı günlerde kurtarıcı gibi gelen buz gibi içecekler her zaman favorimiz. Bu tarifimizde ise çok faydalı sodayı vişneyle harmanlayarak harika bir lezzet ortaya çıkarıyoruz. Bal ve ananasla aroma kattığımız vişnenin tüm vitaminlerini, minarallerini sodayla buluşturduğumuz bu içeceği hazırlamak içinse sadece 5 dakika yeterli! Hemen tarifimize bir göz atalım.

Vişneli soda
Vişneli soda

Vişneli bademli sarma tarifi

Saray mutfaklarından günümüze kadar gelmiş, Osmanlı’da özellikle önemli misafirlere hazırlanan muhteşem sofraların olmazsa olmazı bademli vişneli sarma tarifini paylaşıyoruz sizinle. Zeytinyağlı sarmanın o muhteşem lezzeti vişne ve bademle buluşarak bambaşka bir lezzet ortaya çıkıyor. Kimsenin hayır diyemeyeceği ve sizinde özel davetlerde gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz sarma tarifimiz için hemen Lokma’ya göz atabilirsiniz.

Vişneli bademli sarma
Vişneli bademli sarma

Vişneli tatlı tarifi

Şefin seçiminden harika bir vişneli tatlıyla karşınızdayız şimdi. Çok kısa sürede hazırlayıp çay saatlerinize eşlik eden bu tatlı için yaklaşık olarak 35 dakikanızı ayırmanız yeterli. Yaz meyvelerinden vişneyle tadına tat katarak iştahınızı açacak ve bu lezzete asla dur diyemeyeceksiniz! Çıtır çıtır lezzetin arasında ferahlatıcı vişne tadı yaz akşamları için aradığınız lezzet olacak. Bu güzel tatlı tarifimiz için hemen sizi Lokma’ya bekliyoruz.

Vişneli tatlı
Vişneli tatlı

Vişneli güllaç tarifi

Özellikle ramazan ayıyla özdeşleşen tatlımız güllaç her zaman mutfakların baş tacıdır. Klasiklerin dışına çıkmak isteyenler için, yeni tatlar arayanlar için favori olacak bir tarifle beraberiz. Sadece ramazanda değil her zaman yapabileceğiniz vişnenin müthiş uyumuyla adeta kendini bulan güllaç hepinizin favorisi olacak. Vişneli güllaç tarifi için tüm malzemeler, hazırlık süreci ve püf noktaları sizler için derledik.

Vişneli güllaç
Vişneli güllaç

Vişneli muhallebi tarifi

Hafif lezzetli tatlıları şık sunumlarıyla beraber sofralarda ağırlamak oldukça keyifli oluyor. Özellikle ağır yemeklerin ardından rahatlıkla tüketebileceğiniz hem tatlı ihtiyacını karşılayan hem de sindirmeyi kolaylaştıran sütlü tatlılar her zaman favorimiz olmuştur. Bugün tarifimizde ise vişneli muhallebi var. Her zaman alışık olduğumuz ve herkesin severek tükettiği muhallebiyi yaz meyvelerinden vişne ile tatlandırdık ve sıcak havalarda tam bir yaz akşamı tatlısı hazırladık! Bu güzel lezzeti deneyimlemek için sizi hemen tarifimize bekliyoruz.

Vişneli muhallebi
Vişneli muhallebi

Vişneli tiramisu nasıl yapılır?

Sütlü tatlıların hafifliği lezzetiyle beraber birleştiğinde inanılmaz güzel lezzetler ortaya çıkıyor. Bugünkü tarifimiz herkesin hayranı olduğu tiramisu tatlısı… Ancak klasik tiramisudan farklı olarak vişneyle tatlandırarak tam yaza yakışır bir tarif ortaya çıktı. Pişirmeye gerek kalmadan hazırlayacağınız bu tarif için yaklaşık olarak 30 dakika yeterli olacaktır. Özel günlere çok yakışan, isterseniz doğum günü pastası olarakta tercih edebileceğiniz bu tarif için tüm detaylar sitemizde sizi bekliyor.

Vişneli tiramisu
Vişneli tiramisu

Vişneli kare pasta tarifi

Vişneli tariflerimizden bir diğeri ise kakaolu kekle hazırladığımız pastamız. Harika sosu ile buzdolabında dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Soğuk limonata ile uyum içinde olan hem görüntüsü hem de tadıyla herkesin beğenisini kazanacak tarifimizin tüm detayları, hazırlık aşamaları ve püf noktaları sizi Lokma’da bekliyor.

Vişneli kare
Vişneli kare

Yaban mersinli ve vişneli barlar tarifi

Kırmızı orman meyvelerinin renk şöleni yarattığı sağlıklı atıştırmalıklar için vişne ve yaban mersinini konuk ediyoruz mutfaklarımıza. Şefin seçiminden olan bu özel tarifle kendinize barlar hazırlayıp uzun süre tüketebilirsiniz. Vişne ve yaban mersiniyle her zaman mutfaklarımızda bulunan malzemelerden harikalar yaratmak çok kolay. Bu lezzetli tarif için gerekli tüm malzemeler sadece bir tık uzağınızda sizi bekliyor. Hadi o zaman hep beraber tarife bir göz atalım…

Yaban mersinli ve vişneli barlar
Yaban mersinli ve vişneli barlar

Vişneli ıslak kek tarifi

Deneyenlerden tam not alan, dolu dolu yoğun bir kıvamla tatlı ihtiyacını tam olarak karşılayan ıslak kek tarifini vişneyle birleştirerek iyice taçlandırdık! Bu lezzeti tattığınzıda asla unutamayacaksınız… Birbirlerine zıt bu iki lezzetin muhteşem uyumu tadı ve görüntüsüyle, sizi kendine hayran bırakacak. Vişneli ıslak kek tarifinin tüm malzemeleri, yapılış aşamaları, besin ve kalori değerleri için hemen detaylara bir göz atalım.

Vişneli ıslak kek
Vişneli ıslak kek

Vişneli turta tarifi

Vişnenin en çok yakıştığı tatlardan biri turtayla çay saatlerinin yanına çok yakışır bir tarifle karşınızdayız. Faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz vişne tatlılarda özellikle sos olarak çok fazla tercih edilmektedir. Hafif ekşi tadın tatlılarla bütünleşerek yakaladığı uyum damak çatlatan cinsten. Sizde bu lezzeti deneyimleyerek sevdiklerinizle paylaşmak için tarifimize hızlıca göz atabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Vişneli turta
Vişneli turta

Vişneli ekmek tarifi

İster sabah kahvaltılarında, ister akşam çayınızın yanında hızlıca hazırlayıp tüketebileceğiniz bu pratik lezzet için sadece 10 dakika ayırmanız yeterli… Kızarmış ekmeklerin üzerine hazırlayacağınız vişneli sos ile beraber tüm tatlı ihtiyacınızı karşılamış olacaksınız. Kolay hazırlanabilen vişneli ekmek tarifi için tüm detayları ve püf noktaları sizin için hazırladığımız tarifte bulabilirsiniz.

Vişneli ekmek
Vişneli ekmek

Vişne dolgulu kurabiye tarifi

Görüntüsüyle içinizi ısıtacak minik ve tatlı kurabiyeler için ayıracağınız on dakikayla harika bir lezzet elde edebilirsiniz. İster kahvaltıda ister çay sohbetlerinin yanında size eşlik eden bu lezzetli kurabiyelere eklediğimiz vişne ile deneyen herkesin bayılacağına eminiz. Tüm detaylar için tarif Lokma’da sizi bekliyor.

Vişne dolgulu kurabiye
Vişne dolgulu kurabiye