Çilekli tarifler sahaya: Birbirinden nefis 15 çilekli tarif

​Lezzetleri çeşitlendirmek isteyenler için 15 çilekli tarif
​Lezzetleri çeşitlendirmek isteyenler için 15 çilekli tarif

Yaz mevsimi geldiğinde usulca tezgahlara renk katmaya başlayan çilek, söz konusu çilekli tarifler olduğunda neden hep tatlı tariflerinde veya içecek tariflerinde karşımıza çıkar hiç düşündünüz mü? Biz düşündük ve birbirinden nefis çilekli tarifler listemizde yalnızca çilekli tatlılara ve çilekli içeceklere değil çileğin içinde bulunup da lezzetini arşa çıkardığı tüm çilekli tariflere yer verdik ve sizleri gerçek bir lezzet şölenine buyur ettik...

Yaz meyveleri arasında en fazla sevilen ve en sık tercih edilen meyvelerden biri olan çilekle yapabileceğiniz birbirinden nefis 15 çilekli tariften kendi damak tadınıza en uygun olanı seçip bu yaz sofralarınızda Lokma tariflerine yer açmanın tam vakti.

Lezzetiyle olduğu kadar faydalarıyla da yaz boyu sofralarımızdan eksik etmememiz gereken çilek; vücudun direncini artırarak oluşabilecek hastalıklara karşı bizleri korurken, lezzetiyle de içinde bulunduğu tüm tarifleri büyüleyici bir lezzet şölenine dönüştürdüğünden çilekli tarifler bu yazın favorileri olmayı en çok hak eden tariflerin başında yer alıyor.

Çilekli kek tarifi

Görüntüsüyle bi sanat eserini andıran, çilek ve çikolatanın muhteşem uyumuyla damakları çatlatan bir kek tarifi paylaşıyoruz hemen sizlerle. Klasik tariflerden sıkılıp yeni lezzetleri mutfakta denemek için sabırsızlanan herkesin çok beğeneceğine eminiz! Her evde rahatlıkla bulunan temel kek malzemelerinin içine çileği katarak bambaşka bir tat elde etmek oldukça kolay. İşte bu pratik lezzet için tüm detaylar tarifimizde sizi bekliyor.

Çilekli kek
Çilekli kek

Çilekli kek nasıl yapılır?

Çilekli pastacık tarifi

Çileğin en çok yakıştığı tatlardan biri şüphesiz ki tatlılar… Sütlü tatlılar, şerbetli tatlılar bir yana yaş pasta deyince akan sular duruyor! Bu tarifimizde hazırladığımız minik pastacıkları çilekle tatlandırarak hem görüntü olarak hem de tat olarak unutulmayacak bir lezzet ortaya çıkarıyoruz. Şefin seçiminden olan bu pasta tarifi yediden yetmişe herkesin beğenisini kazanacak. Özel davetlerinizde misafirleriniz için gönül rahatlığıyla hazırlayabileceğiniz bu tarifin tüm detayları, püf noktaları ve malzemelerine linkten ulaşabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli pastacık
Çilekli pastacık

Çilekli pastacık nasıl yapılır?

Çilekli çörek tarifi

Hafif atıştırmalıklarınız için oldukça kolay ve lezzetli bir tarifle tüm evinizin harika kokulara bürünmesini sağlayabilirsiniz. Yaz aylarıyla beraber sahil kenarında bir piknikte, isterseniz kalabalık kahvaltı sofralarının baş köşesinde olmaya aday bu çörek tarifi için her evde bulunan malzemelerle pratik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Çöreğin içine karışan çileğin enfes tadı sizi büyüleyecek…

Çilekli çörek
Çilekli çörek

Çilekli çörek yapımı

Çilekli yaz keki nasıl yapılır?

Şefin seçiminden hem pratik hemde lezzetli pasta tadında bir kek tarifiyle gününüzü güzelleştirmeye hazır mısınız? Yaz meyvelerinden çilekle tatlandırdığımız hem görüntüsü hem tadıyla unutulmayacak bu tarifin tüm detayları, hazırlık süreci, püf noktaları ve kalori hesabına kadar her şey Lokma’da.

Çilekli yaz keki
Çilekli yaz keki

Çilekli yaz keki tarifi

Çilekli pay poğaça tarifi

Tatlı severler için harika bir tarifle yine sizi kendine hayran bırakacak bir tarif paylaşıyoruz. Çilekle dolu, mis gibi kokan pay poğaçalar hazırlayarak çay saatlerinize eşlik edecek oldukça kolay bir poğaçalar favoriniz olacak. Mutfaktan tüm eve yayılan mis gibi kokularla sıra dışı bu tadı tüm sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Çilekli pay poğaçanın tarifini, tüm detayları ile beraber Lokma’da bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Çilekli pay poğaça nasıl yapılır?

Fırında çilekli elma tatlısı tarifi

Farklı tatlar denemeyi sevenler için lezzetine güvendiğimiz her tarifi sizlerle paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Bugün de hem pratik hem de farklı bir lezzetle mutfaklar şenlenecek. Hazırlık ve pişirme dahil toplamda 25 dakikanızı alacak bu tarif oldukça sağlıklı. Hem elma hem de çileğin buluştuğu bu iki güzel lezzete eşlik eden cevizle beraber harika bir kombinasyon elde ettik. Sizde bu güzel tatlıyı denemek için tarifimize göz atabilirsiniz.

Fırında çilekli elma tatlısı
Fırında çilekli elma tatlısı

Fırında çilekli elma tatlısı yapımı

Çilek rüyası tarifi

Rüya gibi çilekli galettalar için nefis bir tarif hazırladık. Mis gibi kokusuyla sizi kendisine hayran bırakacak şefin seçimi olan bu tatlının tadına hayran kalacaksınız. Biraz zahmetli olmasının yanı sıra deneyenlerden tam not alan ve en özel günlerinizde rahatlıkla tercih edebileceğiniz tatlının yapımı oldukça basit. 6 kişilik olarak hazırlayabileceğiniz bu tarif için tüm detayları ve püf noktaları sitemizden bulabilirsiniz.

Çilek rüyası
Çilek rüyası

Çilek rüyası nasıl yapılır?

Çift çilekli muhallebi nasıl yapılır?

Kırmızı çileğin yanına dilerseniz ekleyebileceğiniz altın çileklerle çifte lezzet yakalayacağınız muhallebi tarifiyle kaşık dolusu mutluluk sizi bulacak. Hem hafif hem de sağlıklı bu tarifle beraber mutfakta tatlı yapmak eskisinden daha kolay! Krema ve limon kabuklarıyla tatlandırdığımız bu lezzet için tüm detaylar tarifimizde sizi bekliyor. Afiyet olsun…

Çift çilekli muhallebi
Çift çilekli muhallebi

Çift çilekli muhallebi tarifi

Çilekli kakaolu muffin nasıl yapılır?

Hem kakao hem de çileğin buluşmasıyla ortaya çıkan enfes tat muffin bu tarifte sizlerle buluşuyor. Minik keklerin lezzetli kokusu ve tadı oldukça basit yapımıyla sizi yormadan hazır hale gelecek. Tatlıya ihtiyacını karşılayan, görüntüsüyle bakmaya doyamayacağınız bu lezzet için tüm malzemeler ölçüleriyle beraber sizi bekliyor. Kolay tarifi hayata geçirmek için ayıracağınız 30 dakika size yeterli olacaktır. Şimdiden afiyet olsun efendim.

Çilekli kakaolu muffin
Çilekli kakaolu muffin

Çilekli kakaolu muffin tarifi

Çilekli zencefilli pratik milföy tarifi

Pratik bir şekilde hazırlayıp hemen servis edebileceğimiz milföy tatlısı için oldukça az malzeme ve zaman gerekiyor. Çıtır çıtır hamura en çok yakışan tatlardan biri çilek ve aromasıyla baş döndüren zencefil harika bir uyum yakalamış oluyor. Bu pratik tarif için ayıracağınız yirmi dakikayla harikalar yaratabilirsiniz.

Çilekli zencefilli pratik milföy
Çilekli zencefilli pratik milföy

Çilekli zencefilli pratik milföy yapılışı

Beyaz çikolatalı çilekli rulo nasıl yapılır?

Yumuşacık krema içine gizlenmiş çilekli pastaya kim hayır diyebilir ki? Paylaşmış olduğumuz tarifi deneyerek ünlü şeflerin pastaları gibi lezzetli tatlar ortaya çıkarabilirsiniz. Dolapta bekleyerek sıcak yaz günlerinde içinizi ferahlatacak ve aynı zamanda tadına da hayran bırakacak bu güzel tarif için tüm malzemeler, detaylar, hazırlık aşamaları ve kalori hesabı dahil her şey Lokma’da sizi bekliyor.

Beyaz çikolatalı çilekli rulo
Beyaz çikolatalı çilekli rulo

Beyaz çikolatalı çilekli rulo yapımı

Çilekli semizotu salatası tarifi

Tatlılara biraz ara vererek çilekli tariflerimizden semizotu salatasına geçiş yapıyoruz hemen. Düşük kalorili, sağlık için oldukça faydalı ve besleyici özelliğe sahip semizotunu pratik bir şekilde kuru çilekle harmanlıyoruz. İçerisine eklediğimiz diğer sebzelerle beraber hem diyet yapanlar hemde ara öğünlerinde sağlıklı beslemnek isteyenler için harika bir lezzet ortaya çıkarıyoruz. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu salataya isterseniz ceviz ilave ederek daha da lezzetlendirebilirsiniz.

Çilekli semizotu salatası
Çilekli semizotu salatası

Çilekli semizotu salatası tarifi

Çilekli yoğurtlu kuplar nasıl yapılır?

Yazın habercisi olan baharın gelişiyle mis kokulu çileklerin etrafta yaydığı güzel kokularla harika tarifler hazırlayabilirsiniz. Tatlılar, salatalar ve içeceklerle beraber her tatta enfes bir lezzet yakaladığımı çileklerle bugün enfes kuplar hazırlıyoruz. Bisküvilerle de tatlandırıp çileklerle taçlandırdığımız bu harika lezzet için tarifimizi hemen paylaşıyoruz.

Çilekli yoğurtlu kuplar
Çilekli yoğurtlu kuplar

Çilekli yoğurtlu kuplar nasıl yapılır?

Çilekli limonata tarifi

Yaz aylarının vazgeçilmezi soğuk içeceklerle içimizi ferahlatacak nefis tariflere ihtiyacımız oldukça artıyor. En sevilen içeceklerden biri olan limonataysa bu tarifimizde çilekle buluşuyor ve hem rengiyle hem tadıyla farklılık arayanlar için listenin en başına yerleşiyor. Sizde çilekli limonata hazırlamak için tarifimize göz atmayı unutmayın.

Çilekli limonata
Çilekli limonata

Çilekli limonata yapılışı

Çilekli smoothie tarifi

5 dakikada hazırlayabileceğiniz sağlıklı içeceklerin başında gelen smoothie, yazın en sevilen meyvelerinden çilekle tadına tat katıyor. İçinizi ferahlatacak ve besin değeri yüksek tarifimiz için tüm malzemelere ve detaylarına gelin beraber göz atalım.

Çilekli smoothie
Çilekli smoothie