Kışın evde yapılabilecek 10 sıcak içecek tarifi

Kış içecekleri
Kış içecekleri

Havalar soğumaya başladı mı aklımıza birbirinden nefis sıcak içecekler geliyor! Klasik siyah çayın hepimiz için yeri başka ama arada farklı sıcak içecek tarifleri denemeye kim "hayır" diyebilir? Lokmacığınız da işte tam burada devreye giriyor ve size hepsi birbirinden farklı ve güzel 10 içecek tarifi veriyor!

İÇİNDEKİLER

Acılı sıcak çikolata tarifi

En sevilen ve en çok yapılan kış içeceklerinde zirveyi koruyan sıcak çikolataya Lokma tarifi ile bir yenilik! Meksika usulü acılı sıcak çikolata ile içinizi iki kat ısıtmaya geldik. Lokma’nın klasik ve kıvamı muhteşem sıcak çikolatasını aldık ve üzerine damak tadımıza en uygun toz acıyı ekledik. Farklı sıcak çikolata tarifi arayışında olan herkes mutfağa!

Tahinli salep

Salep severleri buraya bekliyoruz! Evde salep yapmanın tüm püf noktalarını anlatıyoruz. Hafızayı güçlendiren, sindirimi kolaylaştıran, göğüs hastalıklarına iyi gelen ve şekeri çıkarmadan vücudun tatlı ihtiyacını gideren salep nasıl sevilmez ki?

Çaylı sıcak meyve suyu

Farklı aromatik çay tarifi arayışında olanlara Lokma’dan bağışıklık sisteminizi güçlendirecek, ödem attıran, üstelik tadına da doyamayacağınız çaylı sıcak meyve suyu! Portakal, greyfurt, kumkuat, en sevdiğiniz çay ve belki birkaç tarçın çubuğu ile neler yapabileceğinizi görmek istiyorsanız sizi mutfağa alalım!

Frambuazlı sıcak çikolata

Frambuazlı sıcak çikolata tarifimiz soğuk kış günlerinizi 5 dakikada tam bir zevke dönüştürecek. Frambuazlı pasta düşkünlerinin çok seveceğine emin olduğumuz bu tarifi paylaşması bizden, yapması sizden!

Sütlü baharatlı çay

Lokma’nın sütlü baharatlı çayının kokusunu içine çektiğiniz anda başka diyarlara ışınlanmamanız mümkün değil! Evde chai tea nasıl yapılır? Anason, kakule, tarçın, zencefil ve zerdeçal... Kışa yakışacak en şifalı baharatlar bu çayın içerisinde.

Bal kabaklı kahve

Bal kabaklı kahve tutkunları tüm yaz bu anın gelmesini bekledi! Kışın en sevilen içeceklerinden bal kabaklı kahve tarifiyle geldik! En sevdiğiniz kahveyi bal kabağı ile harmanlayın ve kışın en şifalı kahvesini yapın. Denemesi sizden!

Hibisküs biberiye rezene çayı

İddia ediyoruz bu üçlüye bayılacaksınız! Hibisküsün rengi ve tadı, biberiyenin ödem atıcı özelliği ve rezenenin rahatlatma etkisi bir arada. Bizim de favori tariflerimizden olan hibisküs biberiye rezene çayını yapmak isteyenler için 5 dakika yeter de artar!

Elmalı tarçınlı ıhlamur

Evde sürekli yaptığınız klasik ıhlamurunuza Lokma müdahalesi! Soğuk havalarda gribe, nezleye ve boğaz ağrısına birebir gelen bir tarifimiz var. Bütün kış içeceğimiz ıhlamuru biraz farklılaştırmak, lezzetlendirmek ve şifasına şifa katmak istedik. Ortaya elmalı tarçınlı ıhlamur çıktı. Biz denedik çok beğendık. Sıra sizde!

Kış çayı

Özellikle kış sabahlarınızı enerjiye dönüştüren efsane bir tarifle geldik! C vitamini deposu limon ve mandalinaya kış içeceklerine nefis bir aroma katan tarçını ekledik. Zencefilli çay tariflerinin en güzellerinden biriyle karşınıza çıktık. Dilediğiniz kadar bal ekleyebileceğiniz Lokma’nın kış çayı tarifini denemek isteyenleri mutfağa alalım!

Muzlu ballı zencefilli süt

Boğaz ağrısı, hazım problemleri, öksürük gibi rahatsızlıklara çok iyi gelen muzlu ballı zencefilli süt, sizi neredeyse tüm gün tok tutacak, zindelik verecek ve performansınızı artıracak! Muzlu ballı zencefilli süt nasıl yapılır? Evde oldukça kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz tarifimizin detayları sitemizde!