Mantarla yapılan birbirinden lezzetli 21 tarif

Mantarla yapılan birbirinden lezzetli tarifler
Mantarla yapılan birbirinden lezzetli tarifler

Mantarların faydası saymakla bitmez. Kemik sağlığını artırıp kolesterolün düşürülmesine yardımcı olan mantarlar, aynı zamanda müthiş bir enerji kaynağı. Bağışıklık sistemini de kuvvetlendirdiğinden dolayı kış aylarında bolca tüketmekte yarar var.

Üstelik mantarları standart tariflerden uzaklaşarak daha farklı bir forma getirebilir ve sizlerle paylaştığımız Lokma Özel tariflerini uygulayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

D vitamini içeren nadir sebzelerden biri olan mantar her mevsim mutfakların baş tacıdır. Yemeklerle olan uyumu, kolay pişirilmesi ve bunların yanında ulaşılabilir olmasından dolayı çok sık tercih ediyoruz. Protein ve demir açısından zengin, içerisinde birçok farklı vitamin daha bulunduran ve çeşitleri oldukça fazla bu sebzeyi özellikle kış aylarında bağışıklığınızı güçlendirmek için tercih edebilirsiniz. Antioksidan etkisiyle de öne çıkan bu benzersiz tadı birçok yemekle beraber pişirebilirsiniz. Farklı tarifler arıyor ama içerisinde de özellikle mantar kullanmak istiyorsanız bu yazımız tam size göre…

1. Mantarlı fırın makarna

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği makarnaya en çok yakışan lezzetlerden biri şüphesiz mantar. Mantar yemeyenler için makarna içine hapsolmuş bu faydalı besini ikram edebilirsiniz. Soğuk kış günleri için oldukça ideal olan bu tarifin içinde faydalı başka sebzelerde bulunmaktadır. Sözü fazla uzatmadan sizi tarifle baş başa bırakalım.

Mantarlı hali bir başka; Mantarlı fırın makarna tarifi

2. Mantarlı havuç tava

Sıradaki tarifimiz çok daha pratik ve hafif. Mantarlar ve havuçları zeytinyağında güzelce kavurduktan sonra içine farklı lezzetlerde ekleyerek kısa sürede doyurucu bir atıştırmalık hazırlayabilirsiniz. Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle hafta sonu kahvaltılarınıza eşlik edecek bu tarifi mutlaka deneyin: Mantarlı havuç tava tarifi.

3. Mantarlı pazı

Kısa sürede hazırladığınız bu tarifin tadına baktığında inanamayacaksınız. Pazılarla mantarların birbirine olan uyumunu 10 dakika zeytinyağı ile kavurarak hem sağlıklı hemde pratik bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Tadı enfes, görüntüsü şahana… Tarife detaylara ve tüm püf noktasına sitemizden ulaşabilirsiniz: Mantarlı pazı tarifi.

4. Mantarlı Kiş

Diğer tüm kiş tariflerini unutturacak güzellikte olan bir lezzetle tüm evinizi güzel kokutmaya hazır olun. Görüntüsü ve lezzetiyle sizi büyüleyecek özellikle davet sofralarında mutlaka denemeniz gereken bir lezzet. Bu güzel tadı sevdiklerinizle paylaşmayı unutmayın.

Kişi bir de böyle deneyin; mantarlı kiş tarifi

5. Bademli biberli mantar çorbası

Tam mevsimin çeşit çeşit mantarlarla hazırladığımız yemeklerin tariflerini paylaşmaya devam ediyoruz. Sıcacık içimizi ısıtan lezzetiyle bu defa sofralara bademli biberli mantar çorbası konuk oluyor. Yapımı kolay ama lezzeti unutulmaz olan bu çorbayı herkese mutlaka tattırmalısınız. Aroması bol, yemesi keyifli bu çorba için tüm malzemeler, kalori hesaplamaları, pişirme süreleri ve püf noktalarıyla sitemizden ulaşabilirsiniz.

Badem ve biber pek de yakışır: bademli biberli mantar çorbası tarifi

6. Mantarlı biberli salata tarifi

Közlenmiş biber, yağda sotelenmiş mantarla beraber özellikle et yemeklerinizin yanına yakışacak harika bir salata tarifi var sırada. Doyurucu özelliği sayesinde dilerseniz öğünlerinizi sadece bu salatayla bile gerçekleştirebilirsiniz. Spor sonrası gönül rahatlığıyla da tercih edebileceğiniz bu tarifin tüm detaylarını hemen sizlerle paylaşıyoruz: Mantarlı biberli salata tarifi.

7. Mantarlı sebzeli gözleme tarifi

Hafta sonu kahvaltılarınızın yeni gözdesine hazır mısınız? Mantarlar ve sebzelerle besin değeri oldukça yüksek bu tarifi hazırlamak için kısa süre ayırmanız yeterli olacak. Vaktiniz azsa hazır yufkalarla da hazırlayabileceğiniz bu tarifi dilerseniz kendi açtığınız yufkalarla da hazırlayabilirsiniz. Dilerseniz davet sofralarınızda da gönül rahatlığıyla masada yer alacak bu tarif için tüm detaylar sitemizde sizi bekliyor: Mantarlı sebzeli gözleme tarifi.

8. Tavuklu mantarlı muska böreği

Gözlemeden sonra güzel bir börek tarifiyle listemize devam edelim. Birbirine çok yakışan iki lezzet tavuk ve mantar. Hızlı bir şekilde hazırlayıp sunacağınız bu börek eminiz ki çok sevilecek. Çıtır çıtır lezzetiyle favoriniz olacak bu lezzeti ekonomik bir şekilde hazırlayabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun!

Tavuk ve mantar birleşti; tavuklu mantarlı muska börek

9. Mantarlı risotto tarifi

İtalyan mutfağının en popüler lezzetlerinden bi tanesi olan risottto son yıllarda epey popüler ve tercih edilen bir yemek haline gelmiş durumda. Türk mutfağına da yavaş yavaş giriş yapan bu krema kıvamındaki pirinç istiridte mantarlarıyla buluştuğunda büyülü bir yemeğe dönüşüyor adeta. İlk denemede bile başarılı bir sonuç alacağınız bu lezzet için hemen malzemelerinizi hazır edip işe girişmeye başlayın; mantarlı risotto tarifinin yapılışı, kolay gelsin.

10. Mantarlı balık çorbası

Kış aylarında her hafta mutlaka tükettiğimiz balıkları mevsimine göre seçip başka lezzetlerle birleştirmeye ne dersiniz? Yapımı oldukça kolay, lezzetli ve aynı zamanda vitamin kaynağı olan mantarlı balık çorbasını mutlaka denemelisiniz. Pırasa, mantar ve balıkla beraber ortaya çıkan lezzeti tadınca hayran kalacaksınız. Sizi çok yormadan hem farklı hem de sağlıklı bir lezzet için haydi mevsimin en güzel balığını seçmeye!

İçimiz ısınsın; mantarlı balık çorbası tarifi

11. Taze mantar dolması

Az malzemeyle lezzetli tariflerin mutfakta epey önemli olduğunu biliyoruz. Hem pratik olması hem ekonomik olmasının yanında bir de lezzeti damak tadımıza uyuyorsa vazgeçilmez tariflerimizden bir tanesi oluyor. İşte bu tariflerden bir tanesi taze mantar dolmasıdır. Her evde bulunan malzemelerle ister yemeklerinizin yanına aperatif isterseniz de kahvaltılarınızın baş kahramanı olarak hazırlayabilirsiniz. Tüm detaylar sitemizde sizi bekliyor: Mantar dolması tarifi.

12. İstiridye mantar soslu bonfile

Kavak ağacı gövdesinde yetişen ve adını benzediği istiridyeden alan bu mantarları daha önce pişirmeye cesaret edemediyseniz bu tarifle tam sırası! Yanına hazırladığımız bonfile eti istediğiniz ayarda pişirerek servis edebilirsiniz. Mantarları kavurduktan sonra kremayla kıvamını tutturduğumuz mantarları baharatladıktan sonra ayrı bir tavada pişen bonfilelere buluşturup gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

Bonfileye çok yakışır; isridye mantar soslu bonfile tarifi.

13. Mantarlı mercimekli çorba tarifi

C vitamini ve B12 vitaminin içinde bolca olduğu mantarla, mineral ve yüksek miktardaki proteinle buluşarak şifa çorbası haline gelen tarifimiz sizlerle. Vejeteryan ve veganlar için de bulunmaz bir tarif olan bu yemeği dilediğiniz diyet listesinde kullanabilirsiniz. Evde kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz hem lezzetli hem pratik hem de besleyici bu çorba için tüm detaylar sizi bekliyor: Mantarlı mercimekli çorba tarifi.

14. Vegan mantar kokoreç

Yine veganlar için oldukça ideal olan bir tarifli listemize ekliyoruz. Etin yerine gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz mantarla bu sefer kokoreç hazırlıyoruz. Taze sebzelerle harmanladığımız bu tarifi ekmeğin arasına koyarak bolca yiyebilirsiniz. Basit tarifi ve kolay hazırlanmasıyla beraber pratik tarifleriniz listesine ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Etsiz kokoreç; mantarlı vegan kokoreç tarifi

15. Mantarlı etli ıspanak

Genelde kıyma ile yapılan ıspanak yemeğini daha önce denemediyseniz mutlaka kuzu etiyle ve mantarla da pişirmenizi öneriyoruz. Bu tada bayılacaksınız. Hem farklı bir lezzet hem de besleyiciliğinin arttığı bu sebzenin hafif acılı suyuna ekmek bandırarak keyifli hale getirebilirsiniz. Deneyenlerden tam not alan bu tarifin tüm detaylarını da sizlerle paylaşalım: Mantarlı etli ıspanak tarifi.

16. Mantarlı kabaklı açma börek

Fırından sıcacık çıkan el açması böreklerin içinde birbirinden lezzetli sebzelerin aromasını tadınca mutlaka bir dilim daha yemek isteyeceksiniz. Önce görüntüsüyle sonra tadıyla sizi kendine hayran bırakacak bu tarif için biraz zaman ayırıp harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Mutlaka deneyip sevdiklerinize de tattırdığınız bu lezzet için tüm tarifin püf noktalarını paylaşıyoruz. Keyifli okumalar!

El açması böreğe çok yakışır; mantarlı kabaklı açma börek tarifi

17. Tulum peynirli mantarlı makarna

Şefin seçimiyle yine sevmeyeninin pek az olacağı harika bir tarifi sizler için listemize ekledik. Mantar ve makarna kadar birbirine yakışan az lezzete şahit oluyoruz. Mutfakta harikalar yaratmak için bu uyumlu malzemeleri bir araya getirmek yeterli. Bu tatların birleşimiyle size fazla bir iş kalmadan lezzete doymuş oluyorsunuz. Öyleyse lafı fazla uzatmadan tarifi sizlerle paylaşalım; tulum peynirli mantarlı makarna tarifi, sizde deneyip yorumlarınızı bizlerle paylaşın!

18. Mantarlı dereotlu kabaklı yoğurt ezmesi

Deneyen herkesten güzel dönüşler aldığımız bu tarif özellikle meze severleri epey mutlu edecek. Hem doyurucu hem ferah bir lezzet olmasıyla aslında yaza çok yakıştırdığımız bu tarifi kışın da gönül rahatlığıyla deneyebilirsiniz. Yemeklerin yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak sunacağınız bu tarif için az malzemeyle kısa sürede güzel bir tabak ortaya çıkartabilirsiniz: Mantarlı dereotlu kabaklı yoğurt ezmesi.

19. Kuskuslu mantar çorbası

Yine bir çorba tarifiyle listemizin sonuna doğru kış menüleri için güzel alternatifler sunuyoruz. Mantarın ve kuskusun birleşimiyle sıcacık içinizi ısıtan çorbanın kışın özellikle tüketilmesi sağlığınız açısından çok faydalı olacaktır. İçerisinde barındırdığı vitaminler ve mineraller bakımından bağışıklığınızı güçlendirip kışa sağlam bir hazırlık yapabilirsiniz. Şimdi tarifi paylaşmak bizden pişirmek sizden: Kuskuslu mantar çorbası.

20. Mantarlı palamut tarifi

Kışın yemesinden en keyif aldığımız şeylerden biri şüphesiz balıklar. Özellikle fırında pişirip zahmetsiz, kokusuz ve lezzetli bir balık yiyebilirsiniz. Bunun için yemeği biraz daha farklılaştırıp mantarlardan biraz ekliyoruz ve tadına doyamadığımız bir akşam menüsünü bol yeşillikle sofralarımızda ağırlıyoruz. Tarifin tüm detayları Lokma’da sizi bekliyor.

Balık ve mantar bir arada; mantarlı palamut tarifi

21. Kaşarlı ve parmesanlı mantar

Hepimizin bildiği kaşarlı mantar tarifi zor zamanlarımızın kurtarıcısı. Artık bu klasik tarife yenilik katmanın zamanı gelmedi mi? İşte ufak dokunuşlarla daha da lezzetli hale getirebileceğiniz yapımı pratik kaşarlı ve parmesanlı mantar tarifi sizlerle: Kaşarlı ve permesanlı mantar tarifi