Mersin’de hafızalara kazınacak 5 eşsiz mekan

Mersin
Mersin

Türkiye’nin güneyinde bulunan Liman kenti Mersin lezzet avcılarının ortak noktası olmayı başarmış durumda. Mersin, yemekleri ve yemek yenecek mekanlarıyla sevenlerinin daha da ilgisini çekiyor.Mersin'de ne yenir ve Mersin'in yemek mekanları neresidir? sizler için derledik. Mersin'i sevenleri buraya alalım.

Son yıllarda turizme yapılan yatırımlarla daha çok ziyaret edilen ve böylece saklı kalan yöresel lezzetleri gün yüzüne çıkan Mersin, bol baharatlı yemekleriyle de büyük önem taşıyor. Hem sebze hem de et yemeklerinin harmanlanarak güzel tatlar oluşturduğu bu eşsiz liman şehrimizde bolca deniz mahsulü pişirilen restoranlarda bulunuyor. Bir çok farklı tatlının bir arada bulunduğu hem yemekleri hem de tatlıları ile hafızalara kazınan Mersin'de ne yenir gelin beraber keşfedelim.


Mersin deyince akla ilk o gelir: Memoş Tantuni

Mersin deyince akla ilk gelen yemek tabii ki de Tantuni oluyor. Adeta şehirle bütünleşmiş bu tat Mersin’in imzası olmuş durumda.Hal böyleyken çok fazla seçenek mevcut oluyor ancak aralarından bir tanesi yine de tüm rakiplerini eleyerek zirveye oturmuş durumda.

nekadarayenir.com
nekadarayenir.com

Memoş Tantuni incecik lavaşı, taze eti ve harmanlaşmış baharatları ile bir numara diyebiliriz. Tertemiz mekanı, güler yüzlü çalışanları ile hizmet veren bu işletmenin porsiyonlarının da gayet doyurucu olduğunu söylemekte fayda var.

Adres: Silifke caddesi Çauşoğlu apartmanı 152/D Akdeniz-Mersin

İki farklı yörenin buluştuğu adres: Hatay Restoran

Aile veya arkadaş grubu ile çok rahat tercih edilecek ferah bir mekan arıyorsanız rotanızı buraya çevirebilirsiniz. Mersin ve Hatay illerinin yöresel yemeklerini bulabileceğiniz gibi farklı lezzetlerde tadabilirsiniz. Menüde epey seçenek mevcut. Yerli Mersin halkından da dışarıdan gelen turistlerden de tam not almış durumda. Yıllardan beri hizmet sektörüne gönül vermiş işletme sahipleri müşterileri adeta evlerinde ağırlıyor gibiler : ) Ana yemekler kadar mezeler için de aynı özen gösterilmiştir.Özellikle humus yemeden dönmemenizi tavsiye ederiz!

Facebook
Facebook

Adres: Adnan Menderes Bulvarı, Pozcu Yenişehir-Mersin

Mersin’in incisi: Göksel Restoran

Mersin’in incilerinden biri olan Göksel Restoran sizleri bol mezeleri ile ilk anda kalbinizden vuracak. İsterseniz şehrin meşhur yemeği tantuni isterseniz de farklı ızgara seçeneklerinden birini tercih edebilirsiniz. Tantuni’den sonra şehrin en bilindik yemeği ise Kerebiç’tir. Tatlı kategorisinde bulunan bu yemeği ister Antep fıstıklı isterseniz de cevizli olarak tercih edebilirsiniz. Çöven otundan hazırlanan köpüğü ile servis edilmektedir. Güzel yemeklerin ardından ağzınızı tatlandıracak Kerebiç tatlısını da hiç unutamayacağınız lezzetlere şimdiden ekleyebilirsiniz!

Facebook
Facebook

Kerebiç’e benzer bir diğer tatlı çeşidi ise yine Mersin yöresine ait Mamul’dur. İçerisine hurma girerek hem sağlıklı hem de lezzetli olan bu tatlıyı da isterseniz seçeneklerinize ekleyebilirsiniz.

Adres: İhsaniye mahallesi 4909 sokak No: 50 İçel Merkez-Mersin

Yöresel tatların mekanı: Yedi Kardeşler Restoran

Mersin’in yöresel lezzetlerini rahatlıkla tadabileceğiniz bir diğer restoran ise Yedi Kardeşler Restoran’dır. Otoban bağlantı yolu üzerinde ulaşımı çok rahat ve otopark sorunu da yaşamayacağınız bir mekan olarak karşınıza çıkmaktadır.

Gramho.com
Gramho.com

Sıkma olarak bilinen ve yöreye ait birçok daha farklı lezzeti de burada tadabilirsiniz. Limon bahçelerinin yanında müstakil bir yapıda olan bu mekanda favori tatlarımızdan biri olan küşnemeyi de yemenizi tavsiye ediyor ve rotamızı başka bir lezzet durağına çeviriyoruz.

Adres: Kuyuluk mahallesi Vatan caddesi No:1 Mersin

Mersin’de tatlının adresi: Unluoğlu & Cici Mersin

Yemekleri kadar tatlılarıyla da ün salmış bu şehirde en taze ve lezzetli tatlıları yiyebileceğiniz restoran işte burası : ) Tatlılar, dondurmalar ve ev yapımı içecekleriyle karar vermekte zorluk çekeceğinizin garantisini verebiliriz. Sunulan her tatlı için ayrı ayrı özen gösterilmiştir. Usta ellerden çıkan tatlıların hepsi bol malzeme kullanılarak servis edilmektedir. Burada size tavsiye edeceğimiz en güzel tatlardan biri olan künefedir. Uzayan peyniri ve incecik kadayıfı ile rüyalarınıza girecek cinsten bir tat : )

unluoglucici.com.tr
unluoglucici.com.tr

Adres: A Blok 29-A Mersin