Mükemmel omleti pişirmek için 8 kolay ipucu ve püf noktası

Mükemmel omleti pişirmek için püf noktaları
Mükemmel omleti pişirmek için püf noktaları

Stokta yumurta varsa endişelenmenize hiç gerek yok. Çünkü dakikalar içinde lezzetli bir öğün hazırlayabilirsiniz. Üstelik yalnızca sabah kahvaltısı olarak düşünmeyin. Günün herhangi bir diliminde de lezzetli omletler yapıp afiyetle yiyebilir ya da ikram edebilirsiniz.

İşe ya da okula gitmek için zamanınız daralmış olabilir. Ama bu beslenmenize engel değil. Zira buzdolabındaki birkaç yumurtayla bile ortaya harika yiyecekler çıkarabilirsiniz. Çırpılmış, haşlanmış veya yarım kızartılmış yumurtayla karnınızı güzelce doyurabilirsiniz. Dünya çapında oldukça fazla sevilen omlet, pişirmesi kolay ve en amatör aşçıya bile denemek için yeterince esneklik sağlar.

Yumurtalarınızı dikkatli seçin

Pişirmeden önce yumurtaların oda sıcaklığında olduğundan emin olun. Kendinize iyi bir omlet yapmak için yumurtayı buzdolabından çıkardığınızda bir süre kenarda bekletin. Soğuk yumurtanın sertleşmesi daha uzun sürer ve bu aşırı pişirmeye neden olabilir.

Kabarıklık verin

Kabarık bir doku elde etmek için az miktarda süt veya krema ekleyin ve omletinizin tüm ihtişamını ortaya çıkarın. Mükemmel bir omlet için bu şart.

Çırpmaya özen gösterin

Başarılı bir omlet için çırpma işlemi büyük önem taşıyor. Yumurtaları artık beyaz lekeler kalmayana kadar iyice çırpın.

Yumurtayı tavaya ne zaman dökeceğinizi bilin

Yumurtaları tavaya dökmeden önce tereyağı eritin. Kabarcıklar (ısıtılmış tereyağı veya yağdan kaynaklanan) yavaş yavaş patladığında yumurtaları ekleyin. Daha zengin bir doku veya tat için her zaman tereyağı tercih edin.

Renge dikkat edin

Yumurtaları pişirirken rengi kontrol edin. Bir anda kabarık ve kremalı bir omletiniz olur ve eğer dikkat etmezseniz hızlıca kahverengiye dönebilir. Omletin tabanı kahverengi olmamalı; açık sarımsı veya krem rengi olmalıdır.

En iyi sonuçlar için küçük yapışmaz bir tava kullanın

Yapışmaz tavalar omlet pişirmek için en iyisidir. Orta ateşte pişirin. Ayrıca başlamadan önce tavanın boyutunu da aklınızda bulundurun. Tava eğer çok büyükse omlet çok çabuk pişer; çok küçükse sadece dışı akışkan hale gelebilir. Küçük bir tava kullanırsanız, her omlet için ikiden fazla yumurta kullanmamaya çalışın.

Omleti kırmadan mükemmel bir şekilde yerleştirin

Yumurtayı veya dolguyu kenarından gevşetmek için tavayı iyice sallayın. Ardından omleti tavanın kenarına kaydırın. Tavayı tabağın üzerinde tutarak omleti tabağa kayacak şekilde yana yatırın.

Malzemeleri akıllıca seçin

Omletinizin katlanmasını zorlaştıracağı için çok fazla malzeme eklememeye çalışın. Peynir, otlar, domates, soğan, mantar, pastırma ve sosis ya da soslar seçebileceğiniz malzemelerin başında geliyor.

Bu hızlı ipuçlarıyla mükemmel omlet yapma sanatında ustalaşın ve yeni tatlar, çeşniler ve soslarla çok daha yeni lezzetler keşfedin.

Tüm dünyada kahvaltının favorisi olan omletin pişirmesi oldukça kolay. Fransızcadan gelen ‘omlet’ kelimesi, ilk kez 16.yy’ın başlarında kullanılmaya başlandı. Mükemmel bir omlet kabarık ve altın sarısı renkte olur.