Ofislerde sağlıklı beslenme zamanı: Hızlıca hazırlayabileceğiniz 10 pratik tarif

Ofislerde sağlıklı beslenme zamanıd
Ofislerde sağlıklı beslenme zamanıd

‘Ofiste fast food dışında ne yiyebilirim ki’, ‘bizim işyerimizde yemekhane yok haliyle kısa yemek molalarında fast food dışında seçeneğimiz de yok’ diyenler için birbirinden sağlıklı, pratik ve kolay saklanabilir tariflerimizi derleyelim istedik. Size düşen tek şey ise hazırlayacağınız bu nefis tariflerimizi kolaylıkla ofise götürebileceğiniz güzel birer saklama kabı edinmek.

İşyerlerimiz, evlerimizden daha fazla vakit geçirdiğimiz hayatımızın büyük bir kısmında tüm rutinlerimize eşlik eden yerler. Çalışma hayatının ve sorumlulukların kimi zaman yarattığı stresle baş etmeye çalışırken sağlığımızla ilgili sorunlarla boğuşma ihtimaline kapı aralıyor bir de üzerine fast-food ağırlıklı sağlıksız beslenme tarzı eklenince kendimize verdiğimiz zararın farkına varamıyoruz.

Özellikle ofis çalışanları için bu konu biraz daha derin. Gün boyu masa başında, hareket kapasitesi minimuma indirgenmiş bir halde çalışmak zorunda kalan ofis çalışanları yediklerine, içtiklerine dikkat etmedikleri takdirde ciddi kilo problemleriyle de baş etmek zorunda kalıyorlar.

Pastırmalı avokadolu sandviç

Sağlıklı beslenme / sağlıklı yaşam denildiğinde akla artık ilk gelenlerden biri sosyal medya sayesinde de hayatımıza hızlı bir giriş yapmış olan; avokado. Sandviçlere de oldukça yakıştığına inandığımız bu lezzeti şöyle güzelce bir Kayseri pastırması ile yakıştırıp ortaya çıkardığımız bu çifte bayılacaksınız bizlerden söylemesi.

Pastırmalı avokadolu sandviç
Pastırmalı avokadolu sandviç

Avokado ve pastırmanın flörtü; pastırmalı avokadolu sandviç tarifi

Közlenmiş domatesli ekmek arası

Yazı uğurlayıp, közlenmiş sebzelerin sahalara çıktığı o lezzet dolu zamanlara nihayet eriştik. Közlenmiş sebzelerin içinde bulunduğu tüm tariflere bambaşka bir lezzet kattığı konusunda bizimle hemfikir olmayan yoktur diye düşündüğümüzden lafı pek de uzatmadan şefin seçimi bu nefis mi nefis, oldukça sağlıklı ve doyurucu tarifimizle sizleri başbaşa bırakalım.

Közlenmiş domatesli ekmek arası
Közlenmiş domatesli ekmek arası

Avokadolu brokoli ve karnabahar tabağı

Kış geliyor! Kış sebzeleri tezgahlarda yerini almaya başlıyor. Nedendir bilinmez yaz sebze / meyveleri kadar seveni olmayan kış sebzelerine karşı tabuları bu tabakla yıkma vakti. ‘Ben oldukça sağlıklı beslenmeye karar verdim yok mu şöyle lezzetli bir salata tarifi?’ diyenler için eşsiz bir önerimiz var.

Avokadolu brokoli ve karnabahar tabağı
Avokadolu brokoli ve karnabahar tabağı

Kış sebzeleriyle barışma vakti; avokadolu brokoli ve karnabahar tabağı tarifi

Kaşarlı ve parmesanlı mantarlar

‘Minicik minicik porsiyonlu ama çok da lezzetli bir şey olsa da hem kolay taşısak hemde ne kadar yediğimizi kontrol edebilsek.’ İşte ofise ne götürsek diye düşünürken hepimizin içinden geçen bir temenni. Kaşarlı ve parmesanlı mantarlar ise bu tanım için biçilmiş kaftan.

Kaşarlı ve parmesanlı mantarlar
Kaşarlı ve parmesanlı mantarlar

Mantar kaşarla buluştu ve mucize oluştu; kaşarlı ve parmesanlı mantarlar tarifi

Vegan dolma

Veganlar bu başlığı görünce ne kadar sevinecek şimdiden tahmin edebiliyoruz. Bu dolma ister vegan olun ister olmayın sizi kendisine bağımlı hale getirmek konusunda oldukça iddialı bir lezzet. Vücudun neredeyse tüm vitamin ihtiyacını karşılayan bu tarifimizin olağanüstü lezzeti ise bingosu.

Vegan dolma
Vegan dolma

Lezzet ve sağlık bombası; vegan dolma tarifi

Karabuğday köftesi

Küçük büyük gözetmeksizin sevdiğimiz efsane lezzetler yok değil. Onlardan biri de şüphesiz ki köfte. Peki köftenin sağlıklı halini denemeyi hiç düşündünüz mü? Bağırsakların en yakın dostu karabuğdaydan lezzetli mi lezzetli bir köfte yapıp deneyenleri oldukça şaşırtmaya ne dersiniz?

Karabuğday köftesi
Karabuğday köftesi

Köfte patatesin pabucu dama; karabuğday köftesi tarifi

Limonlu dilimler

Yemek molanızda lezzetli bir kaçamak yapmaya ne dersiniz? İçinde bulunduğu her tarifi ferahlatan, lezzetlendiren bir efsaneyle limonla taçlandırdığımız bu sağlıklı tarifimizin kalori hesabı yapmadan gönül rahatlığıyla tadına doyabileceğiniz enfes bir lezzet.

Limonlu dilimler
Limonlu dilimler

C vitamini bombardımanı; limonlu dilimler tarifi

Mercimek püreli sandviç

Sandviçler şüphesiz ki ofislerimizde en rahat tüketebileceğimiz şeylerden biri. Çalışanlar ve öğrenciler tarafından sıklıkla tercih edilen sandviçi artık klasik hallerinden sıyırıp yeni lezzetler deneyimlemek isteyenler için nefis bir önerimiz var; mercimek püreli sandviçle hem gün boyu tokluk hissi yaşayacak, hemde lezzetin doruklarına ulaşacaksınız.

Mercimek püreli sandviç
Mercimek püreli sandviç

Sandviçin mercimek hali; mercimek püreli sandviç tarifi

Narlı rokalı hellimli kanepe

Porsiyonluk ebatlarıyla ve olağanüstü lezzetleriyle hepimizin çok sevdiği kanepelerde çıtayı arşa çıkarmış olabiliriz bizden söylemesi. Görünümüyle ayrı lezzetiyle apayrı bir şölen yaşatan narlı rokalı hellimli kanepeler bizce gördüğümüz ve tattığımız en iyi üçlüye sahip.

Narlı rokalı hellimli kanepe
Narlı rokalı hellimli kanepe

Hindi fümeli esmer lavaş tarifi

Listemizin kapanışını yemek kültürümüzün vazgeçilmezi olan bir lezzetin modernize edilmiş haliyle hindi fümeli esmer lavaş dürümümüzle yapalım istedik. Adana ve Urfa her ne kadar kült birer lezzet haline gelse de oldukça kalorili olduklarından dürümü bu şekilde revize ettik lakin tadından ödün vermedik. Önerisi şeften, denemesi sizden.

Hindi fümeli esmer lavaş tarifi.
Hindi fümeli esmer lavaş tarifi.

Adana'ya Urfa'ya rakip var; hindi fümeli esmer lavaş tarifi