İftar sofralarına yakışan sütlü tatlı tarifleri

İftar sofralarına yakışan sütlü tatlı tarifleri
İftar sofralarına yakışan sütlü tatlı tarifleri

Her ramazan geldiğinde iftar sofrası mutlaka 'bir tatlı olsa da yesek' diye düşünenler buraya. Ramazan'da midemizi yormayan sütlü tatlılar bizim gibi sizlerin de favorisiyse sizleri şöyle alalım. İftar sofralarına uygun sütlü tatlı tarifleri ile bu ramazan tüm menü Lokma'dan.

İÇİNDEKİLER

Sakızlı muhallebi nasıl yapılır?

Hem kolay yapımıyla, hem de damaklardan ve hafızalardan uzun süre silinmeyecek lezzetiyle iyi sakızlı muhallebi tarifi bu ramazan mutlaka denenmesi gereken tatlı tariflerimizden yalnızca biri.

Vişneli sakızlı muhallebi
Vişneli sakızlı muhallebi

Keşkül yapımı

Osmanlı'dan bugüne dek ününü bir an olsun kaybetmeden gelmeyi başarmış ender lezzetlerden biri olan keşkülü bu kez de bizim tarifimizle denemeye var mısınız? Bilinen adıyla keşkül, orijinal adıyla ise keşkül-ü fukara bizce iftar sofralarına en çok yakışan tatlı tariflerinden biri.

Fırında sütlaç püf noktaları

Bildiğiniz tüm sütlaç tariflerini rafa kaldırtacak, üstünde oluşturduğu o katmanıyla lezzetine lezzet katabileceğiniz bir sütlaç tarifine var mısınız? Bu tarifi deneyeceğiniz gün iftarda çok kaçırmamaya dikkat edin, zira bu enfes tatlıya yeriniz kalmadığı takdirde pişman olma ihtimaliniz oldukça yüksek.

Kadayıflı muhallebi yapımı

Şerbetli tatlı severlerin 'nasıl yani Lokmacığım? Kadayıfları burada mı değerlendirelim?' Dediğini duyar gibiyiz. Bu sorunun cevabı biz ve bizim gibi sütlü tatlı müptelaları için kesinlikle evet. Yemelere doyamayacağınız enfes bir tatlı tarifine var mısınız?

Kadayıflı muhallebi
Kadayıflı muhallebi

Güllaç tarifi

Ona boşuna 'ramazanın gülü güllaç' denmiyor. Elbette ki seveni kadar sevmeyeninin de olduğu bu geleneksel tatlının tarihi çok eskiye dayanıyor. Osmanlı'dan günümüze her ramazan aynı popülerliği yakalayabilen güllaç iftar sofralarının olmazsa olmazlarından sadece biri.

Güllaç
Güllaç

Saray muhallebisi yapımı ipuçları

İftar sofralarına yaraşır hem hızlı hem de pratik bir tatlı tarifi olan saray muhallebisi de ramazan ayı içerisinde sütlü tatlı severler tarafından en sık tercih edilecek tatlı tariflerinden biri.

Saray muhallebisi
Saray muhallebisi

Tavuk göğsü nasıl yapılır?

Yine hafif ve oldukça pratik bir sütlü tatlı tarifiyle karşınızdayız. Bu kez başrolümüzde tavuk göğsü var. Damla sakız aroması ve çikolata sosuyla tavuk göğsünü çok daha lezzetli hale getirebilirsiniz. Tavuk göğsü yapımı, tavuk göğsü tarifi ya da tavuk göğsü püf noktaları gibi özel aramalar yapanları bu başlık altına bekliyoruz.