Ramazanda tok tutan yiyecekler: Sahura özel doyurucu ve lezzetli 13 tarif

sahurda ne yemeli?
sahurda ne yemeli?

Ramazan ayında malumunuz iki öğün yemek yiyoruz. Sabahtan akşama kadar karnımız aç kaldığından iftar yemeklerinin üzerine çok düşüyoruz. Fakat sahuru da yabana atmamak lazım. Bizi iftara kadar ayakta tutan, susatmayan ya da gün boyu susuzluktan öldüren yemekleri yediğimiz öğündür sahur. İftara kadar bize yardımcı olan sahurda yediğimiz yemekler, takdir edersiniz ki çok kıymetlidir. Peki “sahurda ne yemeliyiz, susatmayan yiyecekler nelerdir, tok tutan yiyecekler nelerdir?” sorularını da sizden duyar gibiyiz. O zaman, pratik ve bir o kadar da doyurucu sahur yemeklerine bir göz atalım.

İÇİNDEKİLER

Mükemmel Ramazan sofralarına erişmeden önce ilk durağımız sahur sofralarıdır. Peki sahurda ne yersek bizi tok tutar? Bütün gün hem midenizi tok hem de vücudunuzu dinç tutacak nefis ve farklı sahur tarifleri ramazan boyunca çok yardımcınız olacak. O zaman hem pratik hem de lezzetli sahur yemeklerine bir bakalım.

Tava böreği tarifi

Tava böreği bizim kültürümüzün, sahur sofralarımızın olmazsa olmazıdır. Birkaç malzemeyle ortaya çıkan nefis bir tariftir tava böreği. Normalde günün her öğününde yenebilecek tava böreği, sahur için de hem pratik hem doyurucu hem de lezzetli bir tercih olacak sizin için.

Tava böreği
Tava böreği

Tava böreği nasıl yapılır?

Tava böreği

Ispanaklı mantarlı krep tarifi

Pratik ve bir o kadar da doyurucu bir tarifle devam ediyoruz. Krep çok kişi tarafından sevilen bir yiyecektir. Krepin her türlüsünü yapmak mümkün. Ama bugün sizlere Ispanaklı mantarlı olanını sunacağız. Un, su ve tuz üçlüsünden oluşan bu enfes tat oldukça doyurucudur. E ıspanaklı olunca üstüne diyecek bir şey bulamıyoruz. Desenize bu sahurda karnınız bol bol doyacak.:)

Ispanaklı mantarlı krep
Ispanaklı mantarlı krep

Ispanaklı mantarlı krep nasıl yapılır?

Ispanaklı mantarlı krep

Sandviç kumpir tarifi

Kumpir içindeki binbir türlü çeşidiyle çok beğenilen yiyecekler kategorisine ismini yazdırmış diyebiliriz. Ama gece gece ben nasıl kumpir yapacağım diye telaşa düşmenize gerek yok. Size kumpirin en pratik halini göstereceğiz şimdi de. Hem pratik hem faydalı. Taze fesleğen yapraklarının göze çarptığı bu yiyecekte yok yok.

Sandviç kumpir
Sandviç kumpir

Sandviç kumpir nasıl yapılır?

Sandviç kumpir

Unsuz Pancake Tarifi

Sahurdan iftara kadar uzun bir süreç sizi beklerken gün içerisinde tatlı ihtiyacınızı karşılayacak bir tarifi de sizin için eksik etmedik tabi ki. Birçok marmelat, meyve ve sebzenin bulunduğu pancake sahur sofralarınızın gözdesi olacağa benziyor. Bizden söylemesi.

Unsuz pancake
Unsuz pancake

Unsuz pancake nasıl yapılır?

Unsuz pancake tarifi

Sütlü çırpılmış yumurta tarifi

Anneler çocuklarına kıyamadığı için sahura kaldırmazlar. Ama onlar ne yapıp edip kalkmayı becerirler. E çocuklarınız hazır kalkmış, onlar için faydalı bir yiyecek yapmayalım mı? Hem onlar faydalansın hem siz. Ayrıca zahmeti de yok. Sütlü çırpılmış yumurta sahur sofralarınızın vazgeçilmezlerine aday olacak.

Sütlü çırpılmış yumurta
Sütlü çırpılmış yumurta

Sütlü çırpılmış yumurta nasıl yapılır?

Sütlü çırpılmış yumurta

Kabak Mücver tarifi

Su oranı yüksek olan kabağı Ramazan aylarında en güzel şekilde değerlendirmek ister misiniz? Kabak sevmeyenlere bile kabağı sevdirebileceğiniz bu tarif sahur için hem hafif hem de lezzetli hem de pratik bir tercih olacak.

Kabak Mücver
Kabak Mücver

Kabak Mücver nasıl yapılır?

Kabak Mücver

Tarçınlı kayısı kompostosu tarifi

Hep yiyeceklerden gittik, biraz da gün içerisinde su ihtiyacınızı giderecek sıvı tariflere yönelelim. Tarçının nefis kokusu ve tadıyla süslenmiş kayısı kompostosunu yudumlar yudumlamaz ferahlayacağınıza garanti veriyoruz.

Tarçınlı kayısı kompostosu
Tarçınlı kayısı kompostosu

Tarçınlı kayısı kompostosu nasıl yapılır?

Tarçınlı kayısı kompostosu

Yeşil mercimekli erişteli çorba tarifi

Çorbalar hep çok doyurucudur malumunuz. Ayrıca sıvı ihtiyacınızı da karşılar. Şimdi de sırada; hem proteini bol, hem çok lezzetli, hem de çok doyurucu bir yeşil mercimekli erişte çorbası tarifi var. Yeşil mercimek tanelerinin renk kattığı bu çorbayla akşama kadar rahat rahat oruç tutabilirsiniz.

Yeşil mercimekli erişteli çorba
Yeşil mercimekli erişteli çorba

Yeşil mercimekli erişte nasıl yapılır?

Yeşil mercimekli erişteli çorba

Tam buğday unlu krep dürüm tarifi

Başka bir krep tarifini sunuyoruz şimdi de. Kahvaltı sofralarının en sevilen yiyeceklerinden olan krep artık sahur sofralarının da en sevileni olacak. Ayrıca tam buğday unuyla hazırlanan bu krep hem çok lezzetli hem de fit bir tarif olacak.

Tam buğday unlu krep
Tam buğday unlu krep

Tam buğday unlu krep dürüm nasıl yapılır?

Tam buğday unlu krep dürüm

Sahur keki tarifi

Adı üstünde sahur keki. Siz sahurda rahat rahat yiyin diye seçildi. Yalnız bu tarif normal keklerden biraz farklı, nefis bir tuzlu kek tarifi bu. Yeşil zeytin, maydanoz, beyaz peynir ve dereotu içeriğiyle kek tariflerinin farklı bir boyutunu tadacaksınız bu kekle. Yanında da çay oldu mu, deymeyin sizin keyfinize:)

Sahur keki
Sahur keki

Sahur keki nasıl yapılır?

Sahur keki

Mantarlı Yulaflı Omlet tarifi

Sahur menülerinde yulaf gibi posalı gıdalar da olmazsa olmazlardan. Yulaf, tok tutucu özelliğiyle gün boyu daha uzun süre acıkmamanızı sağlıyor. İster yulaf lapası haline getirerek isterseniz de bizim yaptığımız gibi yumurtayla karıştırıp yulaflı omlet haline getirerek bedeninizi çok yormadan, doyurucu bir sahur yapabilirsiniz.

Mantarlı Yulaflı Omlet
Mantarlı Yulaflı Omlet

Mantarlı Yulaflı Omlet nasıl yapılır?

Mantarlı Yulaflı Omlet

Fırında Mücver tarifi

Şimdi de iftarda kabak dolması yapmak için oyduğumuz kabak içlerini mücverle değerlendirme vakti. Daha doyurucu olması için ise tek kabakla yetinmiyor dolapta olan pazıyı, pırasayı ekliyoruz içerisine. Gün boyu susuzluk ve uyurken rahatsızlık yaşamamak için ise mücverimizi kızartmadan yalnızca fırınlayarak sahur sofralarımız için hazır hale getiriyoruz. Yanında bolca yoğurt ile tek başına bir öğün.

Fırında Mücver
Fırında Mücver

Fırında Mücver nasıl yapılır?

Fırında Mücver

Patatesli Omlet tarifi

Evde patates ve yumurta varsa sahur için ne yemek yapsam diye düşünmeye son. Hem uzun süre tok tutan hem de pratik sahur tariflerinin vazgeçilmezi patatesli omlet çay demlenene kadar sahur sofralarında yerini almaya hazır.

Patatesli Omlet
Patatesli Omlet

Patatesli Omlet nasıl yapılır?

Patatesli Omlet