Renklerin çikolatayla en lezzetli dansı: Evde kolay Waffle nasıl yapılır?

waffle
waffle

Çeşit çeşit, renk renk malzemeler, iştah kabartan süslemeler ve sınırsız hayal gücü! İşte waffle'ın tüm sırrı burada saklı... Meyvelerin, çikolata ve hamurla buluştuğu waffle nasıl yapılır? İyi waffle yapmanın püf noktaları nelerdir? En nefis waffle tarifi Lokma'dan sofralarınıza geliyor...

Hemen herkesin bir waffle tarifi olduğunu söylesek abartmış olmayız herhalde. Belçika asıllı ve bir dünya klasiği olan waffle hamurunu tüm püf noktalarına uyarak hazırladığınızda yemekten çok keyif alacağınıza ve lezzeti ıskalamayacağınızdan eminiz. Sunumuyla büyüleyen, çeşit çeşit malzemeleriyle iştahlarımızı kabartan, tatlı krizlerimizi sonlandıran waffle için bütün yapmanız gerekenleri aşağıda toparladık.

Hadi gelin üzeri bol çikolata kremalı ve dilimlenmiş tazecik, mevsim meyvelerinin tatlı şölenine dönüştüğü en lezzetli wafflle tarifi ile tanışın! Öncelikle iyi bir waffle hamuru nasıl yapılır onu öğrenelim isterseniz.

Waffle Malzemeleri

- 1 su bardağı un

- 1 paket kabartma tozu

- ½ su bardağı toz şeker

- 3/4 su bardak süt

- 1 adet yumurta

- 100 gr eritilmiş tereyağı

- Biraz tuz (1/2 çay kaşığı)

Süsleme için

-Benmari eritilmiş çikolata veya sürülebilir kakaolu fındık kreması

-Arzu edilen dilimlenmiş mevsim meyveleri

-Fındık, fıstık parçaları vb kıtır kuru yemiş parçaları

Waffle Hazırlanış Adımları

• Eritilmiş tereyağı, şeker ve yumurtayı bir kapta karıştırın.

• Sütü ilave edip şeker eriyinceye kadar iyice karıştırın.

• Kalan tüm kuru malzemeleri (tuz, un, kabartma tozu) daha büyük bir kaba alın.

• Islak malzemeleri ve kuru malzemeleri ekledikten sonra nazikçe ve sabırla karışımı birkaç dakika daha pürüzsüz boza kıvamı alana kadar karıştırın.

• Daha sonra teflon tavada kepçe kepçe döküp pişirelim. Eğer pişirmek için tost makinesinden yardım alıyorsanız şeklinin bozulmaması için 5 dakika boyunca kapağını açmamanızı tavsiye ederiz.

• Waffle pişince aralarına çikolata, fındık, fıstık ve mevsim meyvelerini ve çikolata kremasını ilave edip servis edelim.

Afiyet olsun!

İşin en keyifli kısmı da süsleme kısmı elbette. Üzeri için kullanacağınız malzemeler elbette sizin damak zevkinize, evdeki mevsim meyvelerine bağlı. Muz, çilek ve kivinin hem renk hem de lezzet uyumuna kimsenin de hayır diyeceğini sanmıyoruz. Her haliyle tabanı çıtır hamur, üzeri meyve dilimleri ve çikolata kremasıyla gönüllere taht kurmayı başarıyor işte waffle...

İyi waffle yapmanın püf noktaları

- Hamurunuzdaki tereyağı miktarı, waffle'larınızın tavanıza yapışıp yapışmayacağını belirler. Sürekli olarak yapışan waffleler yapıyorsanız, tereyağını artırmayı deneyin.

- Waffle hamurunu fazla karıştırmak unun içerisindeki gluteni dışarı çıkaracaktır. Bu da hamurun kabarmasının önüne geçecektir. Kuru malzemeleri ekledikten sonra nazikçe ve birkaç dakika daha karıştırarak pürüzsüz boza kıvamı alana kadar karıştırın.