Susatan yiyecek ve içecekler

Sahur sofrası
Sahur sofrası

Ramazan ayında hepimizin zorlandığı bazı durumlar var. Ancak bizim en çok duyduğumuz susuzluk! Gün içinde susamamak için sahurda yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmemiz gerekiyor. İşte Lokmacığınızdan gün içinde susamamanız için sahurda yememeniz ve içmemeniz gerekenlerin listesi!

İÇİNDEKİLER

Çay

Biliyoruz milletçe çaysız bir öğün geçirmek istemiyoruz ancak çay diüretiktir ve vücuttan su atışını hızlandırır. Sahurda çay içmek yerine Lokmacığınız size su içmeyi öneriyor.

Şarküteri ürünleri

"Sahurda şöyle bir sucuklu yumurtayı çok severim Lokmacım!" diyenler ertesi gün hüsranla karşılaşacaktır. Çünkü maalesef işlenmiş etler çok fazla tuz barındırdığından ertesi gün ciddi bir susamaya sebep olacaktır.

Yağ oranı yüksek yiyecekler

Patates kızartması, börek, köfte... Yağ oranı yüksek yiyecekler ve kızartmalar gün içinde içinizi yakacak ve susamış hissetmenize neden olacak.

Şekeri yüksek gıdalar

Kek, kurabiye, reçel ve çikolata türevindeki yiyecekler kan şekerini aniden düşüreceği için çok daha hızlı bir acıkma ve susamaya sebep olabilir.

Bazı peynir çeşitleri

Peynir düşkünlerini üzecek bir haberimiz var! Sahurda yenen ezine peyniri, eski kaşar, izmir tulumu gibi tuzlu peynirler sizi gün içinde çok fazla susatacaktır. Bu peynirlerden ziyade sahurda tuzsuz peynirleri tercih etmek iyi bir çözüm.

Hamur işi

Pişi, çiğ börek, mayalı gözleme ve poğaçalar gibi kan şekerinde ciddi oynamalara sebep olan bu gıdalar hem tok tutmayacak hem de gün içinde çok hızlı susatacak!

"Peki o halde ne yiyeceğiz Lokmacım!" dediğinizi duyar gibiyiz.

Çiğ yemişler, hurma, avokado, yumurta, tuzsuz lor peyniri, tam tahıllı ekmek, çorba, salatalık, tuzsuz zeytin ve yulaf gibi yiyecekler sahur için iyi alternatifler. Herkese hayırlı Ramazanlar!