Sakarya’da 5 lezzet noktası

Sakarya
Sakarya

Birçok kültürü bir arada toplamış olan Sakarya yemek kültürü bakımından da çeşitlilik gösteriyor. Lezzet bakımından dikkat çekici bir mutfağa sahip olan Sakarya'nın meşhur yemeklerini ve o yemeklerin nerede yeneceğini tahmin ediyoruz ki hepiniz merak ediyorsunuz. Sizi hiç bekletmeden Sakarya'nın lezzet turuna başlayabiliriz.

Sakarya’da kültürel olarak Manav, Kafkas Rumeli ve Karadeniz etkileri görülmektedir. Hem yoğun göçler sebebiyle hem de geçiş yolu üzerinde olmasından dolayı kozmopolit bir yapıya sahiptir. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerden hafta sonu kaçamakları, sakin göl kenarında kahvaltı seçenekleri ve yöresel yemekleri için çok fazla yerli ziyaretçi gelmektedir. Sakarya denince akla ilk olarak ıslama köftesi gelmektedir. Bunun yanında tatlılarıyla da oldukça ünlü olan bu şehirde kabak tatlıları ve türevlerinin çokça tüketildiğini göreceksiniz. Keşkek, dartılı, çerkez tavuğu, dımbıl çorbası, bal kabaklı ekmek, gurnik, preşa gibi farklı lezzetlerle kapısını aralamış restoranlara yakından bakalım.

Eker Lokantası

Çarşı içinde mütevazi bir lokanta olan Eker’de tüm yöresel lezzetleri bulabilirsiniz. Mütevazi bir aile işletmesi olarak hizmet veriyor. Özellikle şehirlerarası yolculuklarda çok fazla tercih edilmektedir. Hem kalabalık arkadaş grupları içi hem de aileniz ve çocuklarınızla rahat vakit geçirebilirsiniz. Her yemeği birbirinden lezzetli hem etli hem de etsiz seçenekler mevcut. Sakarya’nın meşhur ıslama köftesini burada gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Yemekten sonra mutlaka balkabağı tatlısını da denemenizi tavsiye ediyoruz.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Mimar Sinan caddesi Rüstem Paşa mahallesi No:4 Sapanca Merkez


Meşhur Köfteci Mustafa

Yıllardan beri hizmet sektörüne gönül vermiş usta ellerden masalara gelen meşhur köfteleri tadabileceğiniz, kime sorsanız en iyisi olarak gösterilen Köfteci Mustafa’ya rotamızı çeviriyoruz şimdi. Yıllarca kalitesinden ödün vermeden, nostaljik havasını bozmadan eski zamanın havasıyla sizi büyülüyor. Gittiğiniz zaman bu lezzeti tatmak için il dışından gelen müşterilerin kapıda sıra beklediğini göreceksiniz : )

tripadvisor
tripadvisor

Ne kadar beklerseniz o kadar iştahınız kabaracak bizden söylemesi! Köfte yanında piyazı ve ayranıyla karnınızı doyurduktan sonra kaymaklı kabak tatlısıyla ziyafeti taçlandırabilirsiniz.

Adres: Sakarya caddesi No:12 Adapazarı Sakarya

Köfteci İsmail

Sakarya köftelerinin ne kadar meşhur olduğundan bahsetmiştik. Bir diğer köftecimiz Köfteci İsmail’e yer veriyoruz. Tadı damağınızda kalacak köfteler, yanında pilav piyaz ve ayranıyla muhteşem uyumlu asla kaçırmamanız gereken bir lezzet! Çocuklar için oyun parkı mevcut. Servisleri hızlı, çalışanlar güler yüzlü. Bir lokantada olması gereken her şey mevcut. Üstelik kalitesi ve lezzetine göre fiyatlarının uygun olduğunu söyleyebiliriz. İkramı bol, tatlısı hafif. Bu restoranı gezi listenize mutlaka eklemelisiniz.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Çark caddesi Nişkoz Parselleri No:189 Adapazarı Sakarya

Titiz Sapanca

Sakarya kahvaltı mekanları ile oldukça ünlüdür. En popüler işletmelerden biri de Titiz Sapanca. Burada yemyeşil doğanın içerisinde, bahçede keyifli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Özellikle yaz ve bahar aylarında kalkmak istemeyeceğiniz güneşin ağaçlar arasından göz kırparak içinizi ısıtması ile birbirinden lezzetli kahvaltılıklarla, çalışanların hızlı servisi ve güler yüzleriyle güne bol enerji depolayarak başlayabilirsiniz. Pişileri, ev yoğurtları, menemen ve el açması börekleriyle oldukça doyurucu ve uygun fiyatlı bir menüye sahip.

tripadvisor
tripadvisor

Adres: Sapanca İzmit yolu üzeri No:34 Kırkpınar Sakarya

Çiftlik Restoran

Küçük bir çiftlik evi ve genişçe bahçesiyle hizmet veren özellikle kahvaltılarıyla meşhurdur. Özellikle yaz aylarında bahçenin keyfi ayrı bir tadı oluyor. Harika bir çerkez kahvaltısıyla hem sıcak mezeler, hem organik kahvaltılıklarıyla bizden tam not aldı. Mekan sahibi müşterilerle bizzat ilgilenerek tüm misafirperverliğini gösteriyor. Çalışanlarda keza aynı şekilde güler yüzlü ve hızlı. İç mekanları otantik bir hava yaratmış kullanılan objeler ve mobilyalar sizi geçmişe götürüyor. Şömine başında dilerseniz köpüklü bir kahveyle kahvaltınızı sonlandırabilrisiniz. : )

nefisyemektarifleri
nefisyemektarifleri

Adres: Hasanpaşa mahallesi Meşeli sokak No:19 Kırkpınar Sapanca Sakarya