Sanıldığından daha çok tarif var: Hindistan cevizli tarifleri paylaşıyoruz

Hindistan cevizli tarifler
Hindistan cevizli tarifler

Hindistan cevizinin faydaları saymakla bitmez. Bunlar arasında ilk sırada ise sindirim sistemini dengeye sokması geliyor. Ama yalnızca bu da değil, bağışıklık sistemini kuvvetlendirmesi ve kilo vermeyi hızlandırması gibi etkileri de var. Birçok kişinin farklı tariflerde uzak durduğu Hindistan cevizi aslında sanıldığından çok daha fazla şekilde kullanılabiliyor. Ayrıntılara geçelim.

Hindistan cevizi, tropik iklimlerde yetişen palmiye ağacı ailesinin tohum ve meyvesidir. Dünyanın birçok mutfağında kullanılan ve mutfakların vazgeçilmezi olarak tercih ediliyor. Hindistan cevizi sağlık açısından da oldukça faydalı. Yüksek miktarda yağ içeren Hindistan cevizi tamamen zararsız. Kan şekeri kontrolünü olumlu yönde etkiler. Sindirim sistemine yardımcı olur, bağırsak bozukluklarını düzenlemeyi sağlar. Bu gıdayı tüketmek bağışıklık sistemi için oldukça faydalı. Hem vücudun bakteri oluşumuna hem de virüse karşı direnç oluşumunda etkili olur. Enerji arttırır, uzun vadede de kilo vermek için kullanılabilir. Kanser önleyici özelliğe sahiptir. Tek kullanıldığında bile oldukça fazla faydası olan Hindistan cevizini mutlaka tatlılarınızda, yemeklerinizde kullanmalısınız. Şimdi bu harika lezzetle hazırlayabileceğiniz tarifleri sizlerle paylaşalım…

Hindistan cevizli sütlü tatlı

Hindistan cevizli sütlü tatlı.
Hindistan cevizli sütlü tatlı.

Şefin seçiminden özgün bir tarifle Hindistan cevizine doyuyoruz! Klasik muhallebi tatlısını Hindistan ceviziyle beraber harmanlayarak harika bir tat elde ettik. Özellikle yaz aylarında kuplarda servis edilerek içinizi ferahlatacak bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Tüm malzemeler ölçüsüyle beraber sitemizde bulabilirsiniz. Hazırlık aşamaları, pişirme süreleri ve kalori hesabıyla ulaşabilirsiniz. Hindistan cevizli sütlü tatlı tarifi şimdiden elinize sağlık : )

Hindistan cevizi katmanlı brownie

Hindistan cevizi katmanlı brownie tarifi
Hindistan cevizi katmanlı brownie tarifi

Çikolata ve Hindistan cevizinin katman katman bir arada harika uyumuyla yemelere doyamayacağınız bir brownie tarifi var sırada. Şefin seçimi olan bu tatlı deneyen herkesten tam not aldı diyebiliriz. İsterseniz sıcak olarak isterseniz de buzdolabında beklettikten sonra soğuk soğuk yiyebilirsiniz. Hem yazı hem de kış tatlısı olan bu harika tarif için tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz.

Hindistan cevizli truff

Hindistan cevizli truff tarifi
Hindistan cevizli truff tarifi

Hem Hindistan cevizi kreması hem de Hindistan cevizini kullanarak bu kar tanelerine doyacağımız harika bir tariftir: Hindistan cevizli truff tarifi. Kısa bir sürede hazırlayarak akşam yemeğinin yanına, beş çayınızın yanına da ya da misafirlerinize sunacağınız harika bir ikram olacak. Buzdolabında biraz bekleterek tamamen hazır hale getirebilirsiniz. Bolca Hindistan cevizine bulayarak dekoratif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Çikolatalı ve Hindistan cevizli çörek

Çikolatalı ve Hindistan cevizli çörek.
Çikolatalı ve Hindistan cevizli çörek.

Hamur işlerini sevmeyen yoktur… Bizde şimdi birbirine çok yakışan çikolata ve Hindistan cevizli çörek tarifini harmanlıyoruz. Klasik bir poğaça hamurunu Hindistan cevizi ve bitter çikolatayla beraber hem güzel bir görüntü hem de güzel bir tat elde ediyoruz. Mutlaka deneyin, şimdiden afiyet olsun!

Portakal ve Hindistan cevizli kurabiye

Portakal ve Hindistan cevizli kurabiye tarifi.
Portakal ve Hindistan cevizli kurabiye tarifi.

Normalde daha çok dekor için tercih edilen Hindistan cevizini ana malzeme olarak kullandığınızda da harika sonuçlar elde edebilirsiniz. Özellikle çikolata ve portakal ile çok yakışan bu tat hamur işlerinde de çok fazla kullanılmaktadır. Kısa sürede hazırlayıp pişirdikten sonra hızlı bir şekilde servise hazır hale getirebilirsiniz. Çay saatlerinize eşlik edecek bu portakal ve Hindistan cevizli kurabiye tarifi için tüm detayları sizlerle paylaşıyoruz. Afiyet olsun!

Hindistan cevizli çikolatalı barlar

Hindistan cevizli çikolatalı barlar.
Hindistan cevizli çikolatalı barlar.

Sağlıklı atıştırmalıklar hazırlamak isteyenler için altın değerinde bir tarifle karşınızdayız. Şeker ve koruyucu katkı maddesi ilavesiz sağlıklı atıştırmalıkları kendiniz de çok rahat hazırlayabilirsiniz. Ara öğünlerinizin kurtarıcısı olacak ve spor sonrası tam ihtiyacınızı karşılayacak bu atıştırmalıkları hazırlamak biraz zaman alsa da uzun süre tüketebilirsiniz. Mutlaka denemeniz gereken bu tarif için detaylar sitemizde: Hindistan cevizli çikolatalı bar tarifi.

Mangolu ve Hindistan cevizli puding

Mangolu ve Hindistan cevizli puding tarifi.
Mangolu ve Hindistan cevizli puding tarifi.

Özellikle çocukların vazgeçemediği tatlardan biri pudingle bir tarif daha paylaşıyoruz. Çocuklar kadar yetişkinlerinde çok sevdiği bu tatlının içinde yok yok! Bağışıklığı güçlendiren, kolesterolü düşüren, tansiyonu dengeleyen mango ve yazımızın ana kahramanı birçok derde deva Hindistan cevizi sütüyle beraber hazırlanan bu tatlıyı bir kez tattığınızda asla unutamayacaksınız. Kısa sürede hazırlayabileceğiniz tatlı için tüm detaylar yazımızda sizi bekliyor: Mangolu ve Hindistan cevizli puding tarifi. Mutlaka deneyin!

Hindistan cevizli Kıbrıs tatlısı

Hindistan cevizli Kıbrıs tatlısı
Hindistan cevizli Kıbrıs tatlısı

Rotamızı biraz güneye çevirerek yazımızın son yıldızı Hindistan cevizli Kıbrıs tatlısını listemize ekliyoruz. Galeta unu ve Hindistan cevizinin muhteşem uyumu, kat kat artan lezzetiyle mutlaka özel davetlerinizde menüde yer alacak cinsten: Hindistan cevizli Kıbrıs tatlısı. Daha önce hiç denemediyseniz şimdi fırsat vermenin tam zamanı! Şimdiden ellerinize sağlık.