Kiraz sapı çayının faydaları nelerdir?

Kiraz sapı çayının faydaları nelerdir?
Kiraz sapı çayının faydaları nelerdir?

Yaz geldi, güneş açtı, tezgahları al bastı. En sevilen yaz meyvelerinden biri olan kiraz tezgahlarda yerini aldı. Peki ya tüm yaz boyu yemelere doyamadığımız, tatlı tariflerinde her daim baş köşeyi verdiğimiz kirazın ve kiraz sapı çayının faydaları nelerdir? Hiç merak ettiniz mi? Şimdi kiraz sapı çayı ile daha yakından tanışmaya ve kiraz sapı çayının faydalarını öğrenme vakti.

İÇİNDEKİLER

Sadece meyvesiyle değil, sapıyla dahi sağlığımıza olumlu yönde katkıda bulunan kiraz tüm yaz boyu eser miktarda tüketilmesi gereken besinlerin başında yer alıyor. Şimdiye kadar kirazı yedikten sonra sapını çöpe atanlar bu yazıyı dikkatle okuyabilirler çünkü yaptıkları hatanın farkına varmaları çok da zaman almayacak. Kiraz sapı çayı artık sizlerin de vazgeçilmezi olacak.

Sıcak bir yaz gününde kirazlarımızı yedikten sonra, kiraz saplarımızı ayıklayıp kendimize enfes bir kiraz sapı çayı demlerken yapılabilecek en güzel şeylerden birini yapıp arama motorlarında ‘kiraz sapı çayının faydaları nelerdir?’ başlığını arattığınızda karşınıza çıkacak ilk yazılardan biri olacak bu yazımızda kiraz sapı çayının faydalarını öğrenmek.

İyi bir ödem söktürücüdür!

Vücudumuzda zaman zaman şişkinliğe, genellikle de halsizliğe sebep olan ödemle vedalaşma vakti geldi. Toksik maddelerin vücuttan atılmasını kolaylaştıran kiraz kadar kiraz sapı çayının da ödem söktürme konusundaki etkisi büyük. Düzenli kiraz sapı çayı tüketimi ile toksinlerden arınmak mümkün.

Güçlü bir antioksidandır!

  • Antioksidan özelliği yüksek meyvelerden biri olan kirazın elbette ki sapları da aynı işlevi görür durumda. Öyle ki güçlü bir antioksidan etkisine sahip olan kiraz sapı, dolaşım sistemi ve sindirim sistemine oldukça fayda sağlayarak vücutta depolanan toksinleri atmamızı sağlar.İdrar yolu enfeksiyonlarını engeller!

Güçlü idrar söktürücü ve iltihap önleyici olan kiraz sapı çayı, böbrekleri ve idrar yollarını temizlemeye yardımcı olur. Böbrekler ve idrar yollarındaki enfeksiyonun giderilmesine yardımcı olan kiraz sapı çayı özellikle günümüzde kadınlarda sıklıkla görülen sistit ile mücadelede en büyük yardımcılarımızdan biridir.

Karaciğeri korur!

Vücudumuzun en önemli organlarından biri olan karaciğer sağlığımıza ne kadar dikkat ediyoruz? Günlük hayat içerisinde yediklerimiz, içtiklerimiz kısacası beslenme alışkanlıklarımız sebebiyle sıklıkla karşılaştığımız karaciğer yağlanması probleminden tutun da birçok karaciğer rahatsızlığıyla mücadelemizde büyük bir destek olan kiraz sapı çayı karaciğer sağlığımızı korur.

Kilo vermeye yardımcıdır!

  • Kiraz sapı çayı vücutta var olan yağın yok olmasına katkı sağlar. Bu sayede de vücudun kilo verme sürecinde şeklini ve elastikiyetini korumasına yardımcı olur. Vücudun su tutmasını da engelleyerek kilo verme sürecini hızlandıran kiraz sapı çayı vücuttaki insülini de yarı oranında artırarak kan şekeri seviyesini dengeler ve iştahını kontrol etmenizi sağlar.

Kabızlığı önler!

Günümüzde sıklıkla rastlanan bağırsak problemlerinden biri olan kabızlıkla mücadelede de sahne onun. Kiraz sapı çayı bu kez de gündelik yaşantımızı dahi bizlere zehir eden kabızlık sorunuyla mücadelede başrolde.