Sivas’ın kendine has lezzetleri tadabileceğiniz 6 mekan

Çifte Minare, Sivas
Çifte Minare, Sivas

Kendine has mutfağıyla ün salmış İç Anadolu bölgesinin en güzel şehirlerinden biri olan Sivas'ın ünlü Kral Yolu'nun geçtiği sokaklarındayız şimdi.Tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri ve dillere pelesenk olmuş türküleriyle Anadolu'nun en önemli şehirlerinden Sivas'a ait birbirinden güzel yöresel lezzetleri tadabileceğiniz mekanlara götürelim istiyoruz sizleri. Hingeli, yöresel içli köftesi, Divriği pilavı, kesme aşı çorbası gibi yöresel yemeklerin yanında meşhur tatlılarını da yiyebileceğiniz en güzel restoranları sizin için derledik!

Sivas, çok kadim bir tarihe ev sahipliği yapmış özellikle Selçuklu dönemindeki kültürel faaliyetlerle kurulan kervansaraylar ve hanlar sayesinde canlı bir tarihe tanıklık eden şehirlerimizden. Bu kültür birikimi, çevre illerin farklı tatlarında harmanlanıp kendine has bir mutfağın oluşmasına sebep olmuş. Bölgede yetişen tarım ürünlerinin yanında hayvancılığın da yaygın olarak yapılması özellikle et yemekleri açısından zengin bir çeşitliliğe yol açmış.

Lezzetçi Sivas Mutfağı, Sivas
Lezzetçi Sivas Mutfağı, Sivas

Lezzetçi Sivas Mutfağı

Şık bir restoranda ister öğle yemeği ister akşam yemeği için yöresel tatlar arıyorsanız çarşı içindeki bu restoran tam size göre. Sivas’a ait tüm yöresel yemekleri uygun fiyata ve doyurucu porsiyonlarla yiyebileceğiniz çok temiz bir restoran. Özellikle Sivas Kebabı’nı mutlaka tavsiye ediyoruz. Taze meze sunumları, çalışanların ilgisi ve hızlı servisi ile bizden tam not aldı.

(Adres:Ali ağa cami sokak No:12 Merkez-Sivas)

Aşçıbaşı Restoran
Aşçıbaşı Restoran

Aşçıbaşı Restoran

Özellikle hijyen konusuna dikkat eden ziyaretçilerin çok memnun kalacağı bir restoran. Yine yerel lezzetlerin hemen hepsini bulabileceğiniz şirin bir lokanta. İsterseniz farklı tatlardan az porsiyonlarla sipariş vererek bir çok lezzeti tatmış olabilirsiniz. Hem yemek menüsü hem de tatlı menüsü bakımından oldukça fazla çeşit mevcut. Sizde en merak ettiklerinizi tadarak kendinizi lezzet sofrası oluşturabilirsiniz.

(Adres: Toptancılar caddesi 14. Blok No:1 Sivas)

Köfteci Ahmet Usta, Sivas
Köfteci Ahmet Usta, Sivas

Köfteci Ahmet Usta

Sanayi içinde salaş bir lokanta olan Köfteci Ahmet Usta halk arasında Kirli Ahmet olarak anılmaktadır. Açık ve kapalı oturma alanları mevcut olmasına rağmen öğlen ve akşam saatlerinde masa bulmakta zorluk çekebilirsiniz. Yıllardan beri hizmet sektöründe olan ve kuşaktan kuşağa günümüze kadar gelen bu işletme kalitesinden ödün vermemiştir. Bol porsiyonları, lezzetli etleriyle her gelen müdavimi olmuştur. Özellikle Sivas Köftesi çok meşhurdur. Yanında açık ayranı ile bu tadı asla unutamayacaksınız!

(Adres: Tuna caddesi No:12-B Merkez-Sivas)

BT İskender, Sivas
BT İskender, Sivas

Sultan Sofrası: BT İskender

Sadece Sivas’ta değil Türkiye’de çorbalarıyla ün yapmış üstün kalitede bir restoran. 4 katlı büyük bir restoran, kalabalık olmasına rağmen herkese aynı ilgi ve alaka gösterilmektedir. Servis çok hızlı ve fiyatlar oldukça makul. Özellikle işkembe ve kelle paça çok fazla tercih ediliyor. Diğer yemekleri de en az çorbalar kadar lezzetli. Mutlaka iskenderi de tatmalısınız. Şimdiden afiyet olsun : )

(Adres: Atatürk caddesi, Kepçeli kavşağı, no: 1 Sivas)

Başaran Köftecisi İzzet Usta, Sivas
Başaran Köftecisi İzzet Usta, Sivas

Başaran Köftecisi İzzet Usta

2 kardeş çizgilerini hiç bozmadan bugünlere kadar gelerek lezzetleriyle damak çatlatmıştır. Köfte konusunda kimse eline su dökemiyor. Yöresel Sivas Köftesini yiyebileceğiniz en güzel restorandır. Diğer et çeşitleri de mevcut. Hepsinden tatmak isterseniz karışık bir ızgara tabağı söyleyebilirsiniz. Açık ayranları yıllardır efsane. Güler yüzlü çalışanları hızlı servisleriyle yemeklerinizi yerken keyifli vakit geçirebilirsiniz.

(Adres: Demircilerardı mahallesi Şehitler caddesi No:8 Sivas)

Bahçekapı Mangal Evi, Sivas
Bahçekapı Mangal Evi, Sivas

Bahçekapı Mangal Evi

Sivas’ta yol üzerinde konumlandırılmış kendine ait otoparkıyla park sıkıntısı yaşamayacağınız bir restoran. Açık alanda Sivas’ın havasını içinize çekerek; hem ailenizle hem de kalabalık arkadaş grubunuzla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Çocuklar kendileri için ayrılmış oyun parkında rahatça oynayabilirler. Kahvaltı dışında öğle ve akşam yemekleri içinde tercih edebilirsiniz. Yemeklerin yanında salatası ve mezeleri bolca servis ediliyor, yöresel tadımlıklarla adeta bir lezzet şöleni yaşıyorsunuz.

(Adres: Kayseri caddesi Üniversite yolu 1. Km Opet Akaryakıt İstasyonu Sivas)