Tadı damağınızda kalacak: İstanbul’daki en lezzetli döneri yapan 10 mekan

İstanbul'un en iyi dönercileri
İstanbul'un en iyi dönercileri

İstanbul’un birçok farklı noktasında onlarca ve hatta yüzlerce dönerci var. Ama bunlar arasında özel marine edilen etleri, lezzeti, güler yüzlü servisi ya da diğer detaylarıyla ayrışan çeşitli restoranlar var. Biz de bu rehberimizde hem Avrupa hem de Anadolu Yakası’ndaki farklı dönercileri listeleyerek ayrıntılara yakından bakıyoruz.

Lokma.net olarak hem web sitemiz hem de sosyal medya hesaplarımız üzerinden ‘nerede ne yenir?’ konusunda bolca soru alıyoruz. Bunların çok büyük bir kısmı ise İstanbul’u kapsıyor. Biz de gelen sorular doğrultusunda yeni rehberler hazırlayıp sizleri bilgilendiriyoruz. Geçtiğimiz dönemlerde İstanbul’da pide yenilebilecek en iyi mekanları listelemiş ve ayrıntılardan bahsetmiştik. Şimdi ise sıra dönercilerde. Şu anda İstanbul’un her iki yakasında da döneriyle meşhur olan birçok farklı restoran var. Listemizde en meşhurlar da var, daha önce adı sanı pek duyulmayanlar da… Şimdi hazırsanız hiç vakit kaybetmeden hemen başlayalım. Bu arada, az önce bahsettiğimiz en meşhur pidecilerin de bağlantısını aşağıda paylaşıyoruz.

Bayramoğlu Döner

Bayramoğlu döner.
Bayramoğlu döner.

Bayramoğlu Döner, İstanbul’un en çok bilinen ve sevilen dönerciler listesinin ilk sıralarında geliyor. En önemli noktası dönerin tamamen odun ateşinde pişiyor olması. Bu da lezzeti bambaşka bir boyuta taşıyor. İncecik dilimlerle birlikte isterseniz menü seçeneğini tercih edebilir ve pilavla birlikte tam bir porsiyon haline getirebilirsiniz. Tabii pilav olsa da olmasa da yaprak döner sıcacık bir lavaşla geliyor. Eğer İstanbul’un içindeyseniz Beykoz biraz uzak kaçabilir ama sizin için de farklı önerilerimiz var. Ama şunu da ekleyelim: Yolunuz Beykoz civarına düşerse mutlaka bu adrese uğrayın.

Bayramoğlu Döner Adresi: Rüzgarlıbahçe Mahallesi, G-69 Sokak, No 2, Beykoz

Dönerci Celal Usta

Dönerci Celal Usta.
Dönerci Celal Usta.

Anadolu Yakası’ndan devam edecek olursak diğer bir adresin de Dönerci Celal Usta olduğundan bahsedebiliriz. Evet; bulunduğunuz konuma bağlı olarak isterseniz Avrupa Yakası’ndaki şubeleri de tercih edebilirsiniz. Döner çeşitleri arasında birçok farklı seçenek var. İlk sırada sandviç ekmek, tombik ekmek, tam ekmek, yarım ekmek gibi ekmek arası ya da lavaş seçeneklerine ek olarak isterseniz pilav üstü gibi karbonhidrat takviyeli menüler de mevcut. Tabii bunların yanına da isterseniz çorba ya da salata tercih edebilirsiniz.

Dönerci Celal Usta Adresi: Atakent Mahallesi, Reşit Paşa Caddesi, No: 75/B, Ümraniye

Dönerci Sadık Usta

Dönerci Sadık Usta.
Dönerci Sadık Usta.

Fatih’teki Dönerci Sadık Usta, yaklaşık olarak 38 senedir hizmet veriyor ve gerçekten güzel bir döner yemek isteyenleri memnun bırakıyor. Bu mekan daha çok ekmek arası / lavaş arası gibi seçenekler barındırıyor. Dönerle birlikte masadaki turşulardan da birkaç tane ağzınıza atmanızı tavsiye ederiz. : )

Dönerci Sadık Usta Adresi: Aksaray Mahallesi, Recep Yazıcıoğlu Sokak, No 1, Fatih

Döner Plus

Döner Plus.
Döner Plus.

Döner Plus 120 gram, 150 gram ve 180 gram gibi birçok farklı oranda seçenek barındırıyor. İsterseniz seçtiğiniz gramajda porsiyon tercih edebilir, isterseniz de tombik ekmekle birlikte de tercih edebilirsiniz. Özel olarak marine edilen etin lezzeti gerçekten harika. Bu arada biraz da ortamdan bahsetmek gerekiyor; Döner Plus’ta, çoğu dönercideki o ağır et kokusundan eser yok.

Döner Plus Adresi: Teşvikiye Mahallesi, Güzelbahçe Sokak, No 12/B, Şişli

Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu

Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu.
Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu.

Yaklaşık 50 yıldır pide ve döner salonu olarak hizmet veren Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu, birçok farklı döner çeşidi barındırıyor. Bunlar arasında dürüm, sandviç ve pilav üstü en çok tercih edilenler arasında. Ama elbette buna ek olarak porsiyon da seçebilirsiniz. İstanbul’un en çok ziyaretçi çeken bölgelerinden birinde, Beşiktaş’ta olan bu restoranda özellikle açık ayran içmenizi de tavsiye ediyoruz.

Tarihi Karadeniz Pide ve Döner Salonu adresi: Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokak, No 6, Beşiktaş

Lezzet Co

Lezzet Co.
Lezzet Co.

Hem kuzu hem de danadan 72 saat boyunca marine edilmiş olan etleri servis eden Lezzet Co, sıcacık gelen lavaşlarla birlikte tamamen manda yoğurdundan elde edilen özel açık ayran sunuyor. Ayranın acı olduğunu ekleyelim ve sizi adresle baş başa bırakalım:

Lezzet Co Adresi: Halaskargazi, Vali Konağı Cd. 73/A, 34371 Şişli

Tatar Salim Döner Lokantası

Tatar Salim Döner Lokantası.
Tatar Salim Döner Lokantası.

Avrupa Yakası’na uğrayıp birkaç dönerciden bahsettikten sonra tekrar karşı yakaya geçiyoruz ve bu kez Ataşehir’e gidiyoruz. Tatar Salim Döner Lokantası, gurme Vedat Milor’un da onay verdiği mekanlardan biri. Tıpkı Lezzet Co’daki gibi özel olarak marine edilen eti seçerken isterseniz porsiyon, isterseniz dürüm ya da pilav üstü tercih edebilirsiniz. Dönerden hemen ince sıcacık mercimek çorbası da iyi gelir…

Tatar Salim Döner Lokantası Adresi: Küçükbakkalköy Mahallesi, Atilla İlhan Caddesi, No 4, Ataşehir

Dönerci Ali Usta

Dönerci Ali Usta.
Dönerci Ali Usta.

Dönerci Ali Usta, İstanbul’un farklı birçok noktasında hizmet veren bir mekan. Ancak en meşhur noktalardan birisi Maltepe. Diğer restoranlarda olduğu gibi özel marine edilen etle birlikte çeşitli gramajlarda sipariş edebileceğiniz döneri, lavaş - dürüm ya da porsiyon olarak tercih edebilirsiniz. Etin tadının damadığınızda kalacağını söylesek abartmış olmayız. Tabii isterseniz paket servis ya da gel-al hizmetlerinden de yararlanabilirsiniz. Mekanın bazı günlerde çok dolu olduğunu söyleyebiliriz, o yüzden önceden rezervasyon yaptırmak işinizi kolaylaştırabilir.

Dönerci Ali Usta Adresi: Cevizli Mahallesi, Zuhal Caddesi, No: 59, Maltepe

Metet Döner

Metet Döner.
Metet Döner.

Sıra geldi son yıllarda sosyal medyada fotoğraflarına sıkça rastladığımız bir noktaya, Kuzguncuk’a… Metet Döner, tam olarak 1964’ten bu yana hizmet veriyor ve bu bölgede yaşayanlar tarafından çok iyi biliniyor. Buraya yiyeceğiniz etler Gönen’den geliyor ve etin ağır ağır pişiriliyor olması da lezzeti artırıyor.

Metet Döner Adresi: Kuzguncuk Mahallesi, İcadiye Caddesi, No 39, Üsküdar

Nakibey Döner

Nakibey Döner.
Nakibey Döner.

Listemizin son maddesinde ise yine Ataşehir’deki bir noktaya götürüyoruz sizi, Nakibey Döner’e… Tamamen odun ateşinde pişirilen nefis dönerlerin servis edildiği bu restoranda da yine tahmin edebileceğiniz üzere dürüm ya da porsiyon seçenekleri var. Ayrıca etle birlikte gelen biber, domates ya da diğer mezeleri de denemeniz şart.

Nakibey Döner Adresi: Barbaros Mahallesi, Begonya Sokak, No: 30, Nidakule, Ataşehir