Termosların içindeki kötü kokuyu yok etme yöntemleri

Termoslardaki kötü kokuyu yok etmek için neler yapmalıyız?
Termoslardaki kötü kokuyu yok etmek için neler yapmalıyız?

Termoslar, gündelik hayatımızın en önemli parçalarından biri haline gelmiş durumda. Sularımızı, kahvelerimizi, çaylarımızı, soğuk içeceklerimizi olduğu gibi muhafaza eden günlük hayat telaşı içinde en iyi yol arkadaşlarımızdan biri olan termoslarımızı nasıl temizleyeceğiz ve içindeki o kötü kokuları nasıl giderebileceğiz? Cevabı tabi ki yine Lokma’da.

Genellikle şekil olarak da içini temizlemek konusunda sıkıntı yaratan termoslarımızın bir süre sonra içinde derinlemesine temizlik sağlayamadığımız için kötü bir koku oluştuğuna şahit oluruz. İçeceklerimizin tadına da sirayet eden bu kokunun oldukça can sıkıcı oluşu termos kullanan herkesin ortak derdi diyebiliriz.

Dışarıda, ofiste, piknikte kısacası hayatımızın her yerinde ve alanında bizimle. İçerisindeki sıcak içeceklerimizi sıcak, soğuk içeceklerimizi soğuk tutan yanımızdan ayırmadığımız termoslar bizim küçük mucizelerimiz. Peki bu denli sıklıkla kullandığımız termosların temizliğini nasıl yapmalıyız? Gelin termoslarımızı ilk gün ki temizliği ile kullanmanın yollarını birlikte öğrenelim.

Şişe fırçası

Kendinize hayatınızın parçası haline gelecek bir termos satın aldığınızda yanında almanız gereken ikinci şey kesinlikle şişe fırçası. Termoslarımızı temizlerken en büyük yardımcılarımızdan biri olan şişe fırçaları düzenli olarak kullanıldığında derinlemesine bir temizlik sağlayacağından ilk önerimiz.

Karbonat ve sirke

Temizlik dendiğinde akla ilk gelenlerden biri artık sirke. Birçok alanda kullandığımız sirke, karbonat ile birleşince ortaya termoslarımız için mucize sonuçlar çıkıyor. Bir çay bardağı karbonatı termosunuzun içine dökün. Ardından yarım çay bardağı elma sirkesini üzerine ekleyin. Tepkimeye girip köpürmeye başladıktan sonra 2-3 dakika bekleyin ve bol su ile çalkalayın.

Soda

Midemizde hazımsızlık hissettiğimizde ilk koştuklarımızdan biri olan sodanın bu konuda bize yardımcı olabileceğini hiç düşünmüş müydünüz? Bir su bardağı sodayı termosunuzun içine döküp bir gece boyunca bekletmeniz termosunuzu pırıl pırıl yapmaya yetecek de artacak. Termosumuzun içindeki kötü kokulara veda etmenin artık tam vakti!

Tuz

Kötü kokuları mucizevi bir şekilde vakumladığına inandığımız tuz yine sahnede. Kokusuyla bir hayli tadınızı kaçırmaya başlamış termosunuzun içine bir çay bardağı tuz ekleyip bir gece boyunca kapağı kapalı bir şekilde bekletip sabahında yıkadığınızda artık kokusuz bir termos kullanmanın keyfine varabilirsiniz.

Karanfil

O berbat koku ne yaptım ne ettimse gitmiyor diyenler için işte harika bir çözüm önerisi; karanfil. Bir avuç karanfili bir su bardağı suda kaynatıp iyice yukarıdaki karbonat-sirke metoduyla iyice temizlemiş olduğunuz termosunuzun içine ekleyin. Bir gece boyunca bekletip sabahında bol su ile duruladığınız termosunuz artık ilk aldığınız halinden farksız.

Kabartma tozu

Termos temizliği konusunda karbonatla aynı işlevi gördüğünü söyleyebileceğimiz kabartma tozu sadece keklerimizi kabartmak konusunda değil, termosumuzun içinde bulunan kirleri de kabartıp atmak konusunda en iyi yardımcılarımızdan biri. İki paket kabartma tozunu termosumuzun içine boşalttıktan sonra üzerine kaynar su ekleyip 1-2 saat bekleterek termosumuzu tüm kirlerden ve kötü kokudan arındırıyoruz.

Diş protezi temizleme tableti

En ama en ilginç yöntemi sona saklayıp sizleri şaşırtmak istedik. Diş protezlerindeki lekeleri, kirleri söküp atarak temizleyen temizleme tabletlerini termoslarımızın içine atıp üzerine kaynar su ekleyerek ortaya çıkan mucizeye tanık olmaya hazır mısınız? Ya da ortaya çıkan kire?