Trabzon’da lezzete doyuran 6 mekan

Trabzon
Trabzon

1 milyona yaklaşan nüfusuyla Karadeniz’in en kalabalık şehirlerinden biri olan Trabzon, hemen herkesin bildiği gibi mısır unu, karalahana, hamsi ve fasulye gibi besinlerle ünlenmiş bir şehir. Bu besinlerin çıkış noktası olan Trabzon'dan 6 güzel mekan sunacağız sizlere.

Trabzon’da çok fazla gidip görülebilecek yer var; çok fazla tarihi yapı barındırıyor, Uzungöl, Sümela Manastırı, Atatürk Köşkü bunların birkaç tanesi. Ama biz yine turistlik gezimizin, ‘gezi’ kısmını bir kenara bırakıp, ne yenir kısmını sizlere aktarmaya çalışacağız. Lezzete doyuracak 6 mekan sizin için geliyor.

Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı

Kuruluş hikayesi ile sizi alıp uzaklara götüren Tarihi Kalkanoğlu Pilavcısı Trabzon denince akla ilk gelen restoranlardan biridir. Osmanlı-Rus Harbi sırasında askerlere sadece pilav-hoşaf-ekmek verildiğinden Trabzon’da Kalkanoğlu Süleyman Ağa askerlere pilav pişirmeye başlamış. O günden bu güne lezzeti dillere düşmüş ve günümüze kadar ulaşmıştır.

Zomato
Zomato

Günümüzde bile pilavı gram ile tartıp servis ediyorlar.:) Bu lezzetin yanında Osmanlı hoşafını da denemeyi sakın unutmayın. Farklı illerde şubeleri de olsa biz tam yerinde Trabzon’da bu lezzeti tatmanızı öneriyoruz!

Adres:Pazarkapı mahallesi tophane sokak no:3/A Ortahisar-Trabzon

Bozo Pide

Şimdi sizi Trabzon merkezden sahil yoluyla Sürmene’ye götürüyor ve bu şirin pide lokantası Bozo Pide ile tanıştırıyoruz.

doymakyok.com
doymakyok.com

Vedat Milor’un da tadıp onayladığı bu mekanda pideler sürmene özel peyniri ile hazırlanmaktadır. Birçok çeşidi ile porsiyonların gayet büyük ve doyurucu olması da işletme için avantajlı. Burada yediğiniz pideler; diğer yediğiniz pideleri unutturacak cinsten. Bölgeye gelip de pide severlerden tam not alan Bozo Pide’yi sizde rotanıza eklemeyi unutmayın.

Adres:Soğuksu, Sahil caddesi No:25, 61600 Sürmene-Trabzon

Bordo Mavi Balık

Şehrin en ünlü lokantalarından biri olan Bordo-Mavi Restoran’da tüm deniz mahsullerini ve en taze balıkları bulabilirsiniz. Çalışanların sıcak ilgisi ve profesyonel hizmet anlayışıyla birçok ziyaretçiden tam not almayı başarmış bir işletme.

Zomato
Zomato

Mekanda Karadeniz usulü lahana sarma, haşlanmış patates, turşu gibi yöreye ait pek çok ikramlar mevcut. Restoranda ambiyans ve konsept çok başarılı, aile için uygun her zaman aklınızda bulunması gereken ve asla pişman olmayacağınız bir lezzet durağı.

Adres: Boztepe, İpekyolu Caddesi 61030 Ortahisar- Trabzon

Sümer Restoran


Trabzon’un eşsiz manzarası arasında gözünüz yeşile karnınız lezzete doyacak! Doğa ile iç içe Sümela yolu üzerindeki bu restoran aynı zamanda alabalık tesisi ve doğa kampı olarak da hizmet vermektedir.

meyhankoli.com
meyhankoli.com

Mekan yapmış olduğu sunum ve lezzetli yemekleriyle hem yurt içinden hem de yurt dışından birçok ziyaretçi ağırlamış ve tam not almış. Burada hem kahvaltı edebilir hem de akşam yemeğinde yöresel yemekleri tadabilirsiniz. Yemek ya da kahvaltı sonrası fark etmez, mutlaka sütlacını tatmanızı öneriyoruz, zira bu tadı unutamayacaksınız. :)

Adres:Maçka Sümela Yolu 2. km Trabzon

Beton Helva

1950’li yıllarda gizli tariflerle adından söz ettiren Mustafa Usta için beton helvanın mucidi diyebiliriz. Yıllar geçmesine rağmen kalitesinden ödün vermeden her zaman yenilikçi ve farklı tatları müşterilerine sunan Beton Helvanın ünü tüm Türkiye’ye dağılmış durumda.

Wikimedia.com
Wikimedia.com

Trabzon’a kadar gidip balığında bu kadar bol olduğu bir memlekette helva yemeden dönmek olmazdı.İşte tadı damakta kalacak diğer helvalardan farklı bu lezzeti mutlaka tatmanızı öneriyoruz. Mustafa Usta, hiçbir katkı maddesi kullanmadan helva yapmayı adeta bir sanat haline dönüştürmüş ve bizlerin beğenisine sunmuştur.

Adres: (Uzun Sokak Şubesi) Uzun Sokak No:13/A Trabzon

Niyazi Usta Hamsiköy Sütlacı

Harika bir doğa yolunun ardından sizi hem manzarasıyla hem de lezzeti ile kendine hayran bırakan dillere destan Hamsiköy’deyiz şimdi. En sevilen tatlılardan biri olan Sütlaç’ın en iyisini yemek istiyorsanız hiç şüphesiz burası en doğru adres.

twitter
twitter

Tercih ettikleri özel süt ve pişirme yöntemiyle ‘en iyisi’ olduklarını iddia edebiliriz. Bol fındıklı ve makul fiyatlarıyla ziyaretçilerden tam not almayı başarmış; sıcacık, mütevazi bir işletme. Burada isterseniz bölgenin meşhur yemeklerinden de tadabilirsiniz. Muhlama, yoğurt çorbası, ızgara et yiyebilirsiniz. Ancak size tavsiyemiz kesinlikle sütlacın tadına bakmadan dönmemeniz, zira sütlaç sevmeyen misafirler bile bu tada katılıp mekanın müdavimi olmuş durumda. : )

Adres: Hamsiköy mahallesi Maçka, Trabzon