Tüm zamanların en iyi 8 yemek belgeseli

Yemek belgeseli
Yemek belgeseli

Daha önce birkaç farklı listede ‘yemek temalı’ filmleri konu almıştık. Bu kez, mutfakta zaman geçirmeyi seven; çeşit çeşit yemekler yapan ve özel tatlar üzerinde çalışanların mutlaka izlemesi gereken belgesellere geçiyoruz. Evet; oldukça fazla sayıda film ve belgesel var. Ama bunlar arasında en çok beğenilenleri sunuyoruz.

Yiyecek, sağlık ve zindelik hakkında çok fazla yapım var. Gıda, nereden geldiği ve sağlığımız üzerindeki etkileri üzerinde daha fazla şey öğrenmek söz konusu olduğunda artık insanların bilgi edinebileceği kaynaklar epey fazla. En iyi yemek belgeselleri, yiyecekler ve onu yetiştiren insanlar hakkında inanılmaz hikâyelere yer verilen çeşitli belgeseller var. Yemek belgeselleri, özellikle görsel öğrenimler için karmaşık bilgileri daha ilginç ve aktif bir şekilde çevreleyebiliyor. Toplumumuzun yemeğe olan ilgisi arttıkça yemek belgesellerinin sayısı da artıyor.

Food Fight

Bu film, gerek organik gıda hareketini başlatmak için büyük tarım ticaretine karşı Kaliforniya’da gıda isyanının hikâyesini anlatıyor. Bu yapım, 2009’da Washington DC Bağımsız Film Festivali tarafından da ‘En İyi Belgesel’ kategorisinde Seyirci Ödülü kazanmış.

More Than Honey

Arıların hayatına dair yepyeni bilgiler edinmek ve karmaşık arı ağından bal üretimine kadar kapsamlı bilgi almak isteyenler için hazırlanmış olan Baldan Daha Fazlası belgeseli oldukça etkileyici. Arılar yok oluyor ve eğer böyle giderse biz de yok oluyoruz. Bu kıyamet duygusuyla birlikte dünya çapında azalan arı popülasyonlarının gizemini ve bunların azalmasının dünya gıda ticaretini nasıl etkileyeceği araştırılıyor.

A Metter of Taste

Türkçeye Lezzet Meselesi olarak çevrilen film, genç bir şef olarak hem yeteneğinden ötürü büyük övgüler alan hem de beklentileri karşılamayan yemekleri eleştiren Paul Liebrandt’ın hikâyesini temel alıyor. Ayrıca bu belgesel başarılı bir şef olmak için neler gerektiğine daha yakından bir bakış sağlıyor.

Danny Meyer: Restaurateur

Son derece popüler burger zinciri olan Shake Shake’i kurmanın yanı sıra daha önce Eleven Madison Park gibi kaliteli yemek öncülerine yol aşan Union Square Hospitality Group’taki dünyanın en güçlü restoran imparatorluklarından birinin de başındadır.

Three Starts

Gazeteci ve film yapımcısı Lutzs Hachmeister, üç yıldızlı Michelin puanı alan Noma’dan René Redziepi ve Del Pescatore'dan Nadia Santini de dahil olmak üzere toplamda 9 şefin mutfağına giriyor. 90 dakikalık film, hikâyeli restoran rehberinin nasıl çalıştığına dair daha geniş bir bakış açısı için derinlemesine portrelerden vazgeçiyor.

King Corn

Üniversitede 2 arkadaş Amerika’nın en çok yönlü mahsulünü yetiştirmek ve bununla ilgili bir film yapmak için Iowa’ya taşınıyor. Yolculuklarının haritasını çıkarırken, tarım için devlet sübvansiyonlarını ve ülkedeki yüksek fruktozlu mısır şurubuna bağımlılığı da araştırıyorlar.

Kings of Pastry

Meilşleur Ouvrier de France yarışmasında en iyi 15 pasta şefiyle rekabet etmek için Fransa’ya gelen Chicago’daki Fransız Pastacılık Okulu’nun kurucusu Jacquy Pfeiffer’i burada takip edin. Yükselen bir pastanın düşüp düşmeyeceğiyle alakalı etrafta oluşabilecek gerginliğe hayran kalacaksınız.

What The Health

Kronik hastalıkları önlemek ve tersine çevirmek için bir diyet yaklaşımı aramaya başlayan film yapımcısı Kip Andersen, tütsüleme tabancasından hayvansal ürünlere kadar izliyor. Vegan yanlısı film, et / peynir / süt ürünlerinin tüketilmesine dair çeşitli bilgiler veriyor. :